Лъскат войнишките паметници с бонусите на министрите

Кабинетът отпуска 600 хил. лв. за честването на Балканските войни
15 май 2012 18:20,
45
Лъскат войнишките паметници с бонусите на министрите
Паметникът на 10-и родопски полк от Балканската война, намиращ се в Хасково. Снимка: Булфото

Паметници на загиналите във войните ще бъдат възстановени и ремонтирани с върнатите бонуси от министри и членове на политически кабинети. 

Правителството реши по бюджетите на Министерския съвет и министерствата на отбраната и на външните работи да бъдат предоставени допълнителни средства в общ размер до 600 хиляди лв. 

С част от сумата ще бъде организирано и провеждането на кампанията за отбелязване на 100-годишнината от Балканските войни, организиране на изложби, възстановяване на исторически документи, научни конференции и др.

Още по темата

МВнР ще издаде книга и ще подготви експозиция за участниците от Македония в Македоно-одринското опълчение, което е било редовна част от българската армия през 1912 г. Ще организира издирване на гробове на загинали български военни на територията на Република Македония. 

Министерството на отбраната ще организира изработването на юбилеен награден знак „100 години от Балканските войни”, провеждане на тържествени митинги и зари-проверки, отпечатване на юбилейни издания, международна конференция, изготвяне на списъци на загиналите български военнослужещи през Балканските войни, ремонти на паметници. 

В началото на март премиерът Бойко Борисов заръча всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през последните две години, да ги върнат. Заплаши с уволнение всеки, който не върне парите. 

Заради скандала с бонусите изгърмяха шефката на НЗОК д-р Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
14
 
! Отговори
я па тоя преди 11 години
Какви генерали-какви маршали-нашите деди воюваха с *** и ямурлуци и ядях а плесенясал хляб, докато тези катили нагъваха луканка и суджуци заедно с *** Фердинант-слава на българският бойник,разбил и последните остатъци от манафската империя-слава!!!
9
0
 
19
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Изобщо ме интересува кой си прави PR, тези паметници трябва да се поддържат, за да не забравяме никога героите си, за да не бъдат само няколко реда в учебниците по история. Ако това е начина за поддръжка, нямам нищо против.
8
8
 
4
 
! Отговори
полирани паметници преди 11 години
Нещо не можете да включите! Тук изобщо не става дума за почитане на паметта на загиналите! Тук става дума за поредната PR акция на пожарникаря, отново да го показват по кабеларките, как реже ленти. Поради липса на магистрали и детски градини, този път на полирани паметници.
7
0
 
17
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Момчета, вие се оплаквате от всекидневното си безпаричие и битови проблеми, а тези хора са дали живота си за България. Имайте поне малко уважение към паметта им.
6
15
 
9
 
! Отговори
паметник на жертвите преди 11 години
А кога ще издигнем паметник на жертвите на режима на пожарникаря? На умрелите онкоболни, на майките с малки деца, на гладните пенсионери, на битите по грешка при арестите, на жертвите на безработицата, на жертвите на ежедневните обири, на жертвите на алчните и лакоми банки, на пострадалите от мутрите, на стотиците хиляди подслушвани, проследявани и репресирани заради различното им мислене, на убитите при катастрофи по скапаните пътища и по разбитите улици?
5
14
 
8
 
! Отговори
на гроба преди 11 години
Аз също, с удоволствие, един ден ще лъскам плочата на гроба на "герб"!
4
26
 
8
 
! Отговори
по 22 заплати преди 11 години
Българските деца и пенсионери отдавна умират от болести и ходят гладни и боси, защото режимът на пожарникаря заделя пари само за елитарни спортове за богати безделници, за разходки за загар до Катар, за лъскане на паметници и за по 22 заплати за нескопосаните чиновници!
3
19
 
12
 
! Отговори
До първия преди 11 години
Просто си замълчи... Заради мъжестото на тези загинали, за които на теб ти е все тая, в момента си в състояние да мрънкаш по цял ден в нета. Защото ако не бяха те, можеше и Ататюрк да го няма (тоест Балканите да са още в 18 век), а можеше и България дори да я няма. Просто си замълчи и се радвай, че макар и рядко, се намира някой кадърен българин да им налее акъл в главите на дебеловартковците ;) Аз напълно одобрявам идеята.
2
21
 
6
 
! Отговори
Dimitar преди 11 години
УААААААААААААУ. Това истина ли е?
1
35
 
8
 
! Отговори
600 000 за умрелите преди 11 години
Деспотът ще инвестира 600 000 лева за умрелите. За живите - онкоболни, пенсионери, майки с деца - нито стотинка!