Лъскат войнишките паметници с бонусите на министрите

Кабинетът отпуска 600 хил. лв. за честването на Балканските войни
15 май 2012 18:20,
45
Лъскат войнишките паметници с бонусите на министрите
Паметникът на 10-и родопски полк от Балканската война, намиращ се в Хасково. Снимка: Булфото

Паметници на загиналите във войните ще бъдат възстановени и ремонтирани с върнатите бонуси от министри и членове на политически кабинети. 

Правителството реши по бюджетите на Министерския съвет и министерствата на отбраната и на външните работи да бъдат предоставени допълнителни средства в общ размер до 600 хиляди лв. 

С част от сумата ще бъде организирано и провеждането на кампанията за отбелязване на 100-годишнината от Балканските войни, организиране на изложби, възстановяване на исторически документи, научни конференции и др.

Още по темата

МВнР ще издаде книга и ще подготви експозиция за участниците от Македония в Македоно-одринското опълчение, което е било редовна част от българската армия през 1912 г. Ще организира издирване на гробове на загинали български военни на територията на Република Македония. 

Министерството на отбраната ще организира изработването на юбилеен награден знак „100 години от Балканските войни”, провеждане на тържествени митинги и зари-проверки, отпечатване на юбилейни издания, международна конференция, изготвяне на списъци на загиналите български военнослужещи през Балканските войни, ремонти на паметници. 

В началото на март премиерът Бойко Борисов заръча всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през последните две години, да ги върнат. Заплаши с уволнение всеки, който не върне парите. 

Заради скандала с бонусите изгърмяха шефката на НЗОК д-р Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 26 и какво като не сме губили знаме бе ***, 800 год робство, *** съм на тоя *** на пръчка
29
0
 
0
 
! Отговори
бай Промо преди 11 години
Все имах съмнения, че сме с някакви тотално сбъркани приоритети, обаче напоследък вече всичко се изяснява. По време на безпрецедентна икономическа криза, когато никой в света няма представа нито докога ще трае, нито докъде, най-големият проблем на BG е лъскането на паметниците. А и не вярвам да се стигне чак до лъскане-ще направят един-два семинара по лъскане на паметници, няколко презентации, няколко коктейла и един сборник с лъснати паметници (на Photoshop) и парите няма да стигнат за лъскане.
28
0
 
0
 
! Отговори
До 34 преди 11 години
Повярвай, че лъскат и чистят паметници. Не се оплакват. Това, че в момента някой, вместо да ги даде за армията (или за благотворителност към някой дом), иска да си ги прибере в джоба по приятелски е друг въпрос.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МвНР няма какво да издирва. Да възстановят гробищата при Дойран! Това е най-малкото, което могат да направят.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ли ще вземе парите за да "почисти" паметниците...
25
0
 
1
 
! Отговори
ДО 32 преди 11 години
Паметниците могат да бъдат лъснати и от самата ни армия, какво като вече не е наборна, а наемническа? Както се лъска оръжието и се спрята униформата, така могат да се погрижат и да поддържат паметниците на предшествениците си.Няма да им окапят ръцете или генералските кокарди.Българският войник никога не е посягал на хляба и живота на децата, а е делил своя с тях.А Боко е едно шубеливо лапацало от Банкя,тоз палаш истински войник никога не е бил, само със сънародниците си е свикнал да воюва.
24
0
 
2
 
! Отговори
шибаняци лъжливи преди 11 години
Обещаха да ги дадат за лечение на децата, сега ще ги 'инвестират' в лъскането на статуи, които милиграм национален продукт не могат да произведат. Както вървят нещата, следващото правителство ще бъде принудено да издигне и поддържа паметник на децата, жертви на разсипническото пилеене на пари от държавата на мутрите и починали без лечение в 21 век, поради отказът на същата тази държава да се ангажира с конституционните си задължения към тях.СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ!!!
23
0
 
1
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Войнишките (а и не само те) паметници са в окаяно състояние в България. Нужно е да се стегнат ако не за боен дух, то поне от уважение към паметта на тези, които са отстояли свободата на част от България. От уважение също към самите нас - за да можем с гордост да се наричаме Българи. Паметниците на територията на Македония и сърбия също трябва да се стегнат и ако няма желание, да се принудят съответните държави да ги пазят от посегателства.С какви пари, какъв ПР . . . на кой му пука?
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Войнишките паметници, на доблестният Български бойник, трябва да пазим и винаги да помним, младите мъже дали живота си, за Родината - това е нашата история, но децата са бъдещето на България и това никога не трябва да забравяме!
21
0
 
3
 
! Отговори
ПАРИ ЗА ИЗБОРИ преди 11 години
Ако парите бяха насочени към дечицата ни всичко щеше да бъде прозрачно и наистина част от хората щяха да повярват в искреността и добрите намерения на управляващите.Отново пиар акция в началото на годината за върнатите бонуси,след което парите разпределени така че да не може да се проконтролират в чий ръчички ще попаднат.
20
1
 
4
 
! Отговори
тишо преди 11 години
оправехмве всичко че почнахме това
19
11
 
3
 
! Отговори
Какви войници? преди 11 години
Отворковци.Не понятели че от турско робство се преминали в руско?Сега сме в америко-еврейско робство.Идеалите са за будалите.Има лобита и интереси от които сме зависими.Демонокрацията ни позволява да си изберем господорите си.Велик е нашия войник-умрял за чужди!!!
18
0
 
5
 
! Отговори
един от всички преди 11 години
даааа.....добре свършена 20 годишна работа от американскийо посланник и милите ни политици...щом хората забравиха за войнишките паметници, а ги мислят че са само място за пушене на трева и алкохолизиране....даааа....добре си свършиха ТЕ работата....от тук нататък незнам дали и Бог може да спаси България.....Интересно е след като озакониха бонусите, догодина с какво ще се почистят паметниците...КОЙТО ЗАБРАВЯ ПАМЕТТА НА ДЕДИТЕ СИ, ЗНАЧИ НЯМА СОБСТВЕНА ТАКАВА...
17
1
 
14
 
! Отговори
Селянин преди 11 години
До 26Аве момче ти някога ходил ли ди войник?Давал ли си за почест пред знамето на войсковата част и на Република България?Теб кой те учил на история на РБ за да ме пиша 2 ? Да знаеш български войник не е губел Знаме и война просто след тях на масата на преговорите са сядали слаби политици и са губили територии от РБ?
16
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви български войници бе!!!!Такива няма и е нямало никога,все някои други войници са ни освобождавали!!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не сте живяли във време на война и за това ви е през оная работа за паметта на българските войници, оставили костите си на бойното поле заради България. Да знаеш, че ако противниковите войски минат през позицията ти, утре ще насилват и убиват жена ти, децата ти, родителите ти. Радвайте се на днешните битови проблемчета.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идеята И да е добра, се подчертава, че е с върнатите пари на Министрите( 600К хил)Навсякъде се споменава в медиите обаче, че раздадените бонусчета са 120 млн само за 2011, ко се бият в гърдите с тия 600 хил, и ревностните им привърженици изпадат в сляпа еуфория, колко били честни !!!
13
1
 
7
 
! Отговори
akud преди 11 години
г-н борисов издигни крепоста велики преслав
12
1
 
11
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
Това е добре. Не бива да забравяме и да бягаме от историята си!
11
2
 
4
 
! Отговори
Българин 2 преди 11 години
До българин. Лъжеш мръснико, защото ти е платено така да пишеш.