МВР се оплете в най-рекламираната си операция

Преглед на печата за днес 17 май 2012 година
Обновена: 17 май 2012 08:45 | 17 май 2012 07:40,
61
МВР се оплете в най-рекламираната си операция
ГДБОП в акция. Снимка: МВР

МВР се оплете в най-рекламираната си операция, коментира в заглавие "Сега". Вътрешното министерство пропусна да сложи име на "най-ювелирната" си спасителна операция. Така вече неколкогодишната традиция на МВР да лепи етикети на акциите си, започнала още с "Наглите", "Килърите", "Октопода", "Дупетата", "Огнярите" и др., изведнъж бе прекъсната.

Малко след обявяването й пък заподозрените бяха тотално объркани. В ранни зори вчера вътрешният министър Цветан Цветанов се похвали, че ГДБОП и останалите служби в МВР са спасили от поръчково убийство столичен бизнесмен с богато криминално досие. Арестувани били един черногорец и трима арменци, които трябвало да извършат разстрела. Но се оказа, че е станала грешка. Черногорецът бил албанец, а арменците - прибрани случайно.

В интервю за "Труд" зам.шефа на полицията в Мадрид Еусебио Фрагуас Санчес подчертава: "Като цяло българските емигранти не представляват проблем за испанската полиция, включително и за Мадрид. Има много други националности, които имат по-голям брой емигранти. С тях имаме проблем, но с българите не, тъй като не са много. Те се занимават основно с кражби на коли, проституция и дрога. Проявите им обаче са спорадични. Моето мнение е, че в Мадрид в момента имаме проблем с арабите и южноамериканците. "

Време е да стимулираме бизнеса, за да ограничим безработицата, призовава в интервю за "24 часа" еврокомисар Кристалина Георгиева. "При растяща безработица сега е времето да помислим как да стимулираме бизнеса и чрез него - заетостта. В това отношение отлична инициатива на правителството е програмата за енергийна ефективност - особено частта за саниране на сгради. Тя насърчава малкия и средния бизнес, създава работни места, но също пести пари на хората и повишава стойността на техните домове", подчертава Георгиева.

Данни на "Евробарометър" показват, че и европейците и българите са готови да помагат при бедствия. "Отчасти това се дължи на високата концентрация на драматични бедствия и конфликти през тези 2 г., но е възможно също кризата да ни отрезвява и кара да мислим повече за тези, които имат значително по-малко от нас. Относително по-малката симпатия към жертвите на лошо финансово управление вероятно идва от това, че става дума не за стихии извън нашия контрол, а за грешки, към които потърпевшите имат отношение - като избиратели, данъкоплатци,участници в политиките", смята еврокомисарят.

Водещата вътрешнополитическа новина и днес продължава да бъде свързана със сътресенията в Синията коалиция. Румен Христов или Борис Марков вероятно ще бъде избран за временен лидер на СДС, информира "Новинар". Само Сините са изчерпан проект, избирателите отиват към ГЕРБ, прогнозира в интервю за "Монитор" социологът Антоний Гълъбов.

"Очакването в началото на 2009 г. беше за изграждане на обща политическа платформа с ГЕРБ, така че да има ясно дефинирано  идеологически управление. А съвсем друг въпрос е, че имаше  изключително много усилия да бъде разрушен стратегическият съюз между Синята коалиция и ГЕРБ. Очевидно е, че това притеснява определен тип политически стратегии. Обяснението с личности е обяснение, в което липсват политики. Големият проблем пред сините е доколко има смислен политически проект. Големият проблем е в изчерпването на самия проект. Затова и много от сините избиратели се ориентираха към ГЕРБ. ГЕРБ е политически конкурент, който успя да привлече голяма част от традиционните избиратели на традиционната десница", аргументира се социологът.

По думите му сините страдат от липсата на политически идеи и от реализирането на политики. Според Гълъбов не е възможно само лидерът на една партия да бъде пречка за обединението вдясно.

"Проблемите са вътре в сините. И това колкото по-бързо се разбере, толкова по-добре", смята експертът.

Под заглавие "Големият финал на Иван Костов" "24 часа" коментира по темата: СДС вече не иска Иван Костов. Тази прясна новина звучи като логичен финал на историята за една от най-мрачните и противоречиви фигури в съвременната българска политика. Любопитното в неговия случай е, че стигна до тъжния залез на кариерата си съвсем сам, без чужда помощ. В това отношение Костов няма конкуренция. Според анализа в "Труд" "паническият страх на Мартин вредеше на СДС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
26
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
След ПОРЕДЕН продобен провал по света се иска ОСТАВКА!!!!А да видим Бойко как ще оправдае другарчето си...
27
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦвЦв отново се оцвъка :)
26
2
 
35
 
! Отговори
BIKI преди 11 години
И АЗ вярвам че не можем да разчитаме да ни защити никой вече.защото от години пред очите на няколко блока в Люлин 7,бл.701 на 2 етаж живеят разпространители на дрога и всички го виждат ,как постоянно идват момчета и момичета и купуват дрога под прозореца но досега никой нищо не им е направил и не смята да им направи.Кой слага чадър над тези които убиват децатани.Провокирана съм да пиша тук,защото може някой да прочете .Вчера пред очите ми в метрото едно надрусано малко преди това момиче колабира
25
2
 
34
 
! Отговори
Зоро преди 11 години
Наистина май вече ще повярвам, че няма МВР . Каквото е по висините на министерството още по лошо е в низините.Какъвто учителя такива и учениците. Акции без ефект и смешки с парите на електората / данъкоплотците/.В нормална държава за това се търси отговорност - тук ръкопляскания или нищо.
24
3
 
39
 
! Отговори
Компота преди 11 години
Абе също като едно време стана, когато изнасяхме компютри за Япония. Само където се оказа, че не били компютри, а компоти и не сме изнасяли, а сме внасяли и то не от Япония, а от Албания Та и на тез работата сега същата :-)
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За които не знаят: идват избори :)))))))
22
4
 
36
 
! Отговори
Ели преди 11 години
Абе с едно изречение., "МВР са шайка престъпници!" От собствен опит мога да го кажа от малко бедно градче съм ,където лесно се вижда какви мизерии въртят,като използват местните бандитчета.Карали са ме да проституирам в Холандия и Германия по същия начин чрез затворничетата които са и под ръка. Мръсни *** окаляни в *** до учите.
21
24
 
8
 
! Отговори
До13 преди 11 години
С "пречупен" гръбнак БСП ви смачка в Кюстендил!!! герб за сега - ТРЕТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА................................Ако сте ги спечелили както в Сливен няма защо да се тупаш по гърдите.На цяла Б-я стана ясно колко "честни" сте на изборите *** от БСП.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много шум за нищо
19
22
 
4
 
! Отговори
bold преди 11 години
Толкова много направиха и арестуваха МВР за 2 години,че няма от какво да се оплаквате-червени мрънкалници.
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е лошо, че *** Иван и неговото слугинче Мартинчо си отиват!Сигурно ще ходят при Шеврон, защото те толкова много се пънаха да прокарат шистовия газ ...
17
3
 
41
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Колко станаха гафовете на Цветанов и родната милиция, дето ги пази? То не бе сбъркани адреси при спец-акции, даже градове, то не бяха глупави и противоречащи се изявления и съобщения... Голямо тупане по гърдите, голямо самохвалене.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ме кефи психара СТРАНДЖАТА - *** на кучешки пържоли!
15
34
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 11 години
А червения вестник "сега" се задави да плюе по правителството.Поне сега се прави нещо и се задържат престъпници, а по техно време мутрите се разхождаха безнаказано, парадираха със скъпите си коли, а чалга клубовете просперираха и всекидневно ни се натрапваха противни личности като азис...
14
4
 
33
 
! Отговори
Да издигнем паметник преди 11 години
Тъй и тъй Бойко Борисов се доказа като всеможещ, време е да му издигнем паметник, в знак на благодарност.Може и мавзолей.
13
2
 
36
 
! Отговори
До СТРАНДЖАТА преди 11 години
Абе,ти не доиш ли кравите по това време? Крава е му-у-у-у-ууууу на европейски!И на ме-ве-рейски!
12
6
 
43
 
! Отговори
Глупаци от герб преди 11 години
С "пречупен" гръбнак БСП ви смачка в Кюстендил!!! герб за сега - ТРЕТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА!
11
32
 
4
 
! Отговори
akud преди 11 години
тази статия станишеф е писал личи си селската безмисленна злоба
10
2
 
46
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 11 години
"...Но се оказа, че е станала грешка. Черногорецът бил албанец, а арменците - прибрани случайно." И за подобна "работа" плащаме над ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА от данъците ни!!! Възмутително! С тези пари почти всички села страдащи от набезите на крадци могат да си наемат частни гардове и да бъдат охранявани, и/или ВСИЧКИ деца нуждаещи се от животоспасяващи и скъпоструващи операции в чужбина ще бъдат лекувани и/или ВСИЧКИ ПЕНСИИ ще бъдат увеличени с поне 50 лв. и/или ВСИЧКИ УЧЕБНици до 12 клас - БЕЗПЛАТНИ!
9
48
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Европа и Америка подкрепят работата на МВР и специално на Цветан Цветанов, който пречупи гръбнака на организираната престъпност... - в смисъл гръбнака на БСП...