МВР се оплете в най-рекламираната си операция

Преглед на печата за днес 17 май 2012 година
Обновена: 17 май 2012 08:45 | 17 май 2012 07:40,
61
МВР се оплете в най-рекламираната си операция
ГДБОП в акция. Снимка: МВР

МВР се оплете в най-рекламираната си операция, коментира в заглавие "Сега". Вътрешното министерство пропусна да сложи име на "най-ювелирната" си спасителна операция. Така вече неколкогодишната традиция на МВР да лепи етикети на акциите си, започнала още с "Наглите", "Килърите", "Октопода", "Дупетата", "Огнярите" и др., изведнъж бе прекъсната.

Малко след обявяването й пък заподозрените бяха тотално объркани. В ранни зори вчера вътрешният министър Цветан Цветанов се похвали, че ГДБОП и останалите служби в МВР са спасили от поръчково убийство столичен бизнесмен с богато криминално досие. Арестувани били един черногорец и трима арменци, които трябвало да извършат разстрела. Но се оказа, че е станала грешка. Черногорецът бил албанец, а арменците - прибрани случайно.

В интервю за "Труд" зам.шефа на полицията в Мадрид Еусебио Фрагуас Санчес подчертава: "Като цяло българските емигранти не представляват проблем за испанската полиция, включително и за Мадрид. Има много други националности, които имат по-голям брой емигранти. С тях имаме проблем, но с българите не, тъй като не са много. Те се занимават основно с кражби на коли, проституция и дрога. Проявите им обаче са спорадични. Моето мнение е, че в Мадрид в момента имаме проблем с арабите и южноамериканците. "

Време е да стимулираме бизнеса, за да ограничим безработицата, призовава в интервю за "24 часа" еврокомисар Кристалина Георгиева. "При растяща безработица сега е времето да помислим как да стимулираме бизнеса и чрез него - заетостта. В това отношение отлична инициатива на правителството е програмата за енергийна ефективност - особено частта за саниране на сгради. Тя насърчава малкия и средния бизнес, създава работни места, но също пести пари на хората и повишава стойността на техните домове", подчертава Георгиева.

Данни на "Евробарометър" показват, че и европейците и българите са готови да помагат при бедствия. "Отчасти това се дължи на високата концентрация на драматични бедствия и конфликти през тези 2 г., но е възможно също кризата да ни отрезвява и кара да мислим повече за тези, които имат значително по-малко от нас. Относително по-малката симпатия към жертвите на лошо финансово управление вероятно идва от това, че става дума не за стихии извън нашия контрол, а за грешки, към които потърпевшите имат отношение - като избиратели, данъкоплатци,участници в политиките", смята еврокомисарят.

Водещата вътрешнополитическа новина и днес продължава да бъде свързана със сътресенията в Синията коалиция. Румен Христов или Борис Марков вероятно ще бъде избран за временен лидер на СДС, информира "Новинар". Само Сините са изчерпан проект, избирателите отиват към ГЕРБ, прогнозира в интервю за "Монитор" социологът Антоний Гълъбов.

"Очакването в началото на 2009 г. беше за изграждане на обща политическа платформа с ГЕРБ, така че да има ясно дефинирано  идеологически управление. А съвсем друг въпрос е, че имаше  изключително много усилия да бъде разрушен стратегическият съюз между Синята коалиция и ГЕРБ. Очевидно е, че това притеснява определен тип политически стратегии. Обяснението с личности е обяснение, в което липсват политики. Големият проблем пред сините е доколко има смислен политически проект. Големият проблем е в изчерпването на самия проект. Затова и много от сините избиратели се ориентираха към ГЕРБ. ГЕРБ е политически конкурент, който успя да привлече голяма част от традиционните избиратели на традиционната десница", аргументира се социологът.

По думите му сините страдат от липсата на политически идеи и от реализирането на политики. Според Гълъбов не е възможно само лидерът на една партия да бъде пречка за обединението вдясно.

"Проблемите са вътре в сините. И това колкото по-бързо се разбере, толкова по-добре", смята експертът.

Под заглавие "Големият финал на Иван Костов" "24 часа" коментира по темата: СДС вече не иска Иван Костов. Тази прясна новина звучи като логичен финал на историята за една от най-мрачните и противоречиви фигури в съвременната българска политика. Любопитното в неговия случай е, че стигна до тъжния залез на кариерата си съвсем сам, без чужда помощ. В това отношение Костов няма конкуренция. Според анализа в "Труд" "паническият страх на Мартин вредеше на СДС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ami na Kongresa kakvo ste pravim.
7
4
 
30
 
! Отговори
Веско Потния преди 11 години
Шистак да се разпея ли?
6
2
 
37
 
! Отговори
какъвто е... преди 11 години
Какъвто е министъра, такива са и в министерството...Едно само тайно злораствам...сега този ***...коли и беси..но като знае какво е надробил...сигурно сърчицето му се свива от страх...дали все пак следващите на власт няма да се хванат? Затова е важна демокрацията...да има сменяемост за да имат и малко страх. Лошото е че съдът не действа и не се прилагат законите. Правоприлагането е основа на демокрацията.
5
2
 
39
 
! Отговори
Нещо май! преди 11 години
Защо така, имам чувството, че дон Цеци и компания сами си ИЗФАБРИКУВАТ случките. И сами си се хвалят. Много с бели конци са съшити кръпките. Умишлено лансират новините за това, че видите ли, НИЕ разкриваме престъпления. Ама те съвсем ни взимат за балъци.Бе какъвто им началника, такава им е и политиката.
4
1
 
31
 
! Отговори
WWW преди 11 години
всичката работа ни е такава!
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
оплете се прокуратурата и НАЙ-ВЕЧЕ червендалестите послушковчета-медии
2
1
 
28
 
! Отговори
мим преди 11 години
СЕФТЕ!
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка!!!