България, Турция и Катар строят заедно пътя Свиленград – Русе

Газовата ни връзка с Турция била далеч от реалността
18 май 2012 17:20,
179
България, Турция и Катар строят заедно пътя Свиленград – Русе
Снимка: Impact Press Group

България, Турция и Катар са готови да създадат проектна компания за изграждането на скоростния път Свиленград – Русе, съобщи министър-председателят Бойко Борисов след тристранна среща с колегите си в резиденция Евксиноград край Варна.

"Следващия четвъртък ресорните министри на трите страни ще обсъдят в София строителните процедури, трасето и рентабилността на проекта", обясни пред медиите премиерът.

След като бъде взето решение дали пътят ще е скоростен или магистрала, ще се създаде консорциум, който ще се заеме с проекта, а след това и с изграждането на пътната отсечка.

По повод магистралата Варна-Бургас Борисов уточни, че и за нея са водени разговори, но тя е далеч във времето.

"За нас беше важно Катар да види, че на Балканите и особено в България има много добра етническа толерантност", посочи Борисов. Той подчерта, че отношенията ни с нашите съседи в Турция са прекрасни, което също е от значение.

"Когато се планират инвестиции за милиарди евро в дългосрочен план, е много важно да има стабилност - политическа, финансова, етническа“, заяви още българският премиер.

Той коментира и изграждането на интерконекторна газова връзка с Турция, която определи като далеч от реалността. Борисов посочи, че това се дължи на факта, че Турция може да даде газ на България само при критична ситуация. 

"Катар на свой ред продава газ само в региони, където има свои пазари. Нашият не е един от тях", разясни той.

По думите на Борисов това, което сега може да се направи, е да се работи по проекта "Южен поток", където стратегически партньор е Русия.

И България, и Турция си партнират, след като част от трасето ще мине през турската територия, обясни премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ ни превземат в буквалният смисъл,просто е с много "чужди" ръце от различни страни,в случаят с турски.се не мислят на нас доброто и едните и другите
140
4
 
5
 
! Отговори
Мехмед преди 11 години
Ти сега ли разбра че българите са най-*** племе на света :)))Затова са на този хал. Сами ще се самоунищожат след 20-30 години.
139
2
 
7
 
! Отговори
Н преди 11 години
Еб*ти *** племе е това българското. Преди ревяха всички що не намирал пари никой не инвестира незнам си какво. Сега пък не им харесвали араби и турци .. и американци не им харесват .. и руснаци .. сигурно трябва да викне извънземните да инвестират в България.
138
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакаме ги в Русе!Дали внуците или правнуците ни ще ги посрещнат?
137
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов тласка България към опасна ислямизация и обвързване на България с мюсюлманския съюз Ислямска конференция (ОИК), който се финансира от Турция и Катар.
136
4
 
9
 
! Отговори
154616546345 преди 11 години
За сой ли път цяла България се убеди че Бойко е най- глупавия п....ст антибългарин. Как се обясняваше като ученичка само ,че газ няма да има но за сметка на това ще правим турски път обслужващ интересите на Турция
135
0
 
8
 
! Отговори
мишо преди 11 години
газ няма да има,ББ го лъже някой много долно.турските сериали продължават, но без тях не става братлета, коалиция и пак коалиция.Фокуса е тунджа и др далавери, които не ги споменават въобще. Не бъдете будали, та този турчин дойде няколко пъти и ББ ходи при него, там схемата е ясна, Турция печели, Б-я губи.
134
0
 
4
 
! Отговори
Гарабет до #152 преди 11 години
Искаш да кажеш,че Б.Б се е хванал за герберите(палците)?!?!?!?!? Дано обере цветята по-бързо,че ако се заиграе на полянката...мани мани...хаха...ГОЛЯЯЯЯЯЯЯЯМ СРАМ !!!
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"По думите на Борисов това, което сега може да се направи, е да се работи по проекта "Южен поток", където стратегически партньор е Русия" и дане забравяме,че решението за спиране на проекта АЕЦ Белене ще бъде отменено!
132
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки,който прочете този коментар нека се разрови в ИНТЕРНЕТ,понеже другаде няма свобода на информацията и да ПРОЧЕТЕ за ЗАЛЕЖИТЕ НА ЗЛАТО В БЪЛГАРИЯ и как те се ЕКСПЛОАТИРАТ от чужди нам сили-ЗАЛЕЖИТЕ НА ЗЛАТО В ЧЕЛОПЕЧ и другаде из БЪЛГАРИЯ!!!За това умишлено се мълчи,но ви пълнят главите с дребни теми като тази,това търсете и това разпространявайте всички осъзнати и милеещи за българщината си!НЕ НИ ТРЯБВА ДА СТРОИМ и ГРАДИМ,ТРЯБВА ДА СИ ВЪРНЕМ ЗАЛЕЖИТЕ НА ЗЛАТО И Ценни метали!!!ТЪРСЕТЕ САМИ!
131
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добре подребата да бъде така: Турция, Катар и ***...
130
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турците,албанците,мусулманите като цяло са удобен инструмент в чужди ръце.Вижте кой беше зад Албанците във войните до скоро СРЕЩУ ХРИСТИЯНСКОТО КОРЕННО НАСЕЛЕНИЕ!!! САЩ,"Западът"-с политика водена от хъркащите израелтяни!Сега Турция все още е подкрепяна от САЩ и Израел /не си мислете,че на турците им пука за няколко умрели техни граждани от онази флотилия до ГАЗА,просто използваха това срещу Израел,уж са скарани,но всичко е за парлама за простолюдието/.Плановете за тази България е да изчезне!
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изглежда тук има и умни хора,но те не разбират едно просто нещо...политиката в България НЕ Е НЕКАДЪРНА,политиците ни НЕ СА НЕКАДЪРНИ.Тук просто се провежда планомерен ГЕНОЦИД!Геноцидът се провежда с икономически,политически,идеологически средства-липса на работа или изключително лошо заплащане,липса на спазване на закони,пропаганда от мас медиите,включително и в електронните такива.НЕ Е ВАЖНО каква е цената на газта за България,или магистралата за кого е-ПЛАНИРАНО Е ДА НИ НЯМА!!!ИЗРАЕЛ НИ ИСКА
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали щяхме да строим магистрали с ЕВРОПЕЙСКИ пари.За другите пътища сигурно ще си платим ние.
127
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко трябваше да им даде да направят язовир на Тунджа за газта !Източна Тракия е житницата на Турция .
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тия Руски, Хамерикански и не знам си какви агенти. Това е интернационална корпоративна мафия. Колкото до нашите хубавци - тяхното мото е - не е важно, на кой сме васали. Важното, е да сме местни феодали!
125
1
 
10
 
! Отговори
Сергей преди 11 години
Бойко довиждане!!!
124
2
 
20
 
! Отговори
до гарабет преди 11 години
как се изкарват пари от турчин или арабин ,ами се изкарват като се надупиш силно наведен по герберски и ...
123
2
 
12
 
! Отговори
Гарабет преди 11 години
СТИГА срам за България бе Бойко!!!! А спри се малко!!! Как мислиш че се изкарват пари от турчин и арабин..и то едновременно!?!?!?!? НАИВНИК ИЛИ ***?!?!?!? И една стара поговорка за настроение....,,Когато човек пие вода и турчин не го .бе!''
122
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЙ-ЕВРОПЕЙСКАТА ФИЗИОНОМИЯ РАЗБИРА СЕ Е НА БОРИСОВ,ЧОВЕКЪТ СИ ИМА ЛЕК ПРИРОДЕН ТЕН+ СОЛАРИУМИ И ПЛАЖ И СИ Е МНОГО СЕКСИ,ЕРДОГАН НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ СБЪРКАН С ЦЕНТРАЛНОЕВРОПЕЕЦ И МАЙ??? Е БОЛЕН,ДРУГИЯТ СИ Е БАШ КАК СИ ТРЕБЕ!!!Какво сте се разквичали тука за тен на кожата,АЛООО В ЕДИН ТУРСКИ ФИЛМ КОЛКО СА БЕЛИТЕ КАТО ЕРДОГАН,КЛОУНИ!!!По вашата идиотска логика всичко на юг от София и Загреб не са бели бе смешници такива