114 млн. лв. заработили първите по доходи 20 българи

Пръв в богатството е столичанин с 13 млн. лева
23 май 2012 15:36,
97
114 млн. лв. заработили първите по доходи 20 българи
Софиянец, пловдивчанин и варненец са в топ 3 по доходи. Снимка: архив, МВР

Общо близо 114 млн. лв. са заработили първите по доходи двадесет граждани, според обработените до този момент данъчни декларации за облагане на доходите, съобщиха от НАП.

На първо място е столичанин, чийто доход е 13 млн. лв.  Столичният бизнесмен е следван от пловдивчанин и варненец, като в топ 20 на най-богатите българи присъстват и добричлия, русенец, плевенчанин, благоевградчанин е други.

1,212 млрд. лв. доходи от наеми и хонорари са декларирани в подадените годишни декларации за облагане на доходите в цялата страна.

От тях 342 млн. лв. са посочените във формулярите като доходи от наеми на недвижимо имуществото.

Останалите 870 млн. лв. са доходи от извънтрудови правоотношения, лицензионни и авторски възнаграждения, възнаграждения на артисти-изпълнители, продажба на изобретения и други.

В същото време общо 60 000 човека са посочили в годишните си декларации, че искат да ползват едно или друго облекчение и по този начин да намалят дължимите от тях данъци.

Общият размер на данъчните облекчения, с които са намалени данъчните основи, възлиза на 165 млн. лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
ДДД преди 11 години
в тази класация предимно се говори за артисти музиканти футболисти менаджери на фирми и всякакви такива които са на хонорари , комисиони , бонуси , и заплати или оперират през частното си име!а не за хората които притежават фирми и оперират с тях!
85
0
 
5
 
! Отговори
ДДД преди 11 години
Абе вие или сте *** или и аз незнам вече кво сте!!!Толкова ли не разбрахте че става въпрос за най-богат българин като частно лице колко данък е платил и какво е декларирал!И това са българи които предимно дават имоти под наем или продават наследсвени такива , в тези случай имоти стоят на частно лице!Иначе най-богатите българи и данъци се плащат от фирми които не са включени към тази статия!!!и затова и няма и имена като Божков и др.,защото те управляват милионите си чрез фирмииииии
84
5
 
6
 
! Отговори
Любо преди 11 години
От всички написани коментари разбрах едно Гого е е гледал костинурките нинджа много пъти Разни шефове тук се обясняват като ученички а Българина той си остава най големия завистник. Милиони се изкарват и по честен начин никой работодател не е спечелил от това че не плаща на персонала Има една ЕВРЕЙСКА ПОГОВОРКА - " БОГАТ Е ТОЗИ, КОЙТО МОЖЕ ДА СИ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ " Някой комунисти се изказват че са постройли какво сте постройли бе че ограбвахте вече 60 години не омряхте ли вече ***
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо турци и катарци, защо богаташите не инвестират и не развият производството? Къде са всичките откраднати милиарди, докарайте ги в България, ако не знаете как се прави икономия има хора които знаят, те ще ви покажат? По този начин ще изкупите частица от греха си пред народа.И ако не го правите, то е може би защото ви е страх...
82
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България милионер по честен път няма!!!кво става кога ще разследват всички милионери със скъпите коли???Дори и такива които са платили големи данъци,те също трябва да се разследват и да се види какви са доходите
81
0
 
9
 
! Отговори
генерал Жуков преди 11 години
Дай боже и аз да платя толкова данък скоро...
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им се назначат ВЕДНАГА ревизии!!Щом са платили толкова значи са скрили още толкова.
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кажете имената на 3-та, да знаем за кой става въпрос!
78
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изобщо не ме интрресува тия колко милиони данъци са платили. Най-интересното е обаче ако всички разкажат как са изкарали Първият си Милион!!!!!!!!
77
2
 
17
 
! Отговори
Марко преди 11 години
Типично манипулативно заглавие в стил БГ *** журналистика.Обявява се ,че е платил сума,която е равна на сумата върху която е начислен данъка.Но в крайна сметка журналистите са най *** недомислие на природата.Те се хранят от най мръсната храна,а именно от човешките проблеми.В крайна сметка са лешоядите на пишещото общество.
76
0
 
17
 
! Отговори
82-ри преди 11 години
Колко години трябва да чакат хората за да се оправи шефа им? Как да оцелеят без пари. Само бачкане за да можел шефа да изплува от затрудненото си положение,това е идиотия. Хората с какво да живеят. Като не може да плаща и е затънал до гуша, да освобождава работниците и да не ги лъже ще им плати. След като с месеци този се влачи и не плаща, до кога тези хора да се съобразяват с неговото затруднение.
75
0
 
16
 
! Отговори
до 83 преди 11 години
Ти си пълен ***. Какво като има работа и не получава пари. хахаха Никой не работи за да се води,че е на работа при тази безработици. Всеки иска да изхранва семейството си.
74
16
 
4
 
! Отговори
До 81 преди 11 години
и аз като шеф защо трябва да ми пука за работниците след като на тях не им пука за мен !като гледам коментара долу на човека "шефа ми кара скъпа кола а ни бави заплатите" ,и стои и го обижда,а не се замисля че има работа в момента когато е много трудно навсякъде и сумати хора са без работа!
73
11
 
5
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
Май ти си тъпия не аз, стига с това крадене от работниците си!Никой не краде от работниците , нормално е в моменти фирма която има кредити лизинги и прочие да забави заплатите,но и да ги изплати,просто в днешно време е така!Но никой работник не му пука на "шефа му" какво му е положението и дали и тои има и дали банките няма да му вземат всичко,единсвтеното което гледа е че кара скъпа кола и злобее,без да е наясно какви истински проблеми има.всеки гледа собсвение си *** и това е , така че ....
72
1
 
17
 
! Отговори
до 70-ти преди 11 години
Ти *** ли си, що ли. На никого не му пука каква кола кара шефа, а по скоро гнусното е, че е некоректен към работниците си и не им плаща. Това че е седнал в луксозна кола не го прави нещо повече от другите хора. Както той иска дадена работа да бъде свършена, така и хората искат да си получат заплатите. Комплексари като теб веднага си мислят, че някой се вълнува от имуществото и колите на шефа си. Тези шефове крадат от работниците си за да избиват комплекси с показност.
71
3
 
6
 
! Отговори
mutkurov преди 11 години
до 70.... супер казано пич...никой не ги задържа избора е личен...ако не мухаресва или му е малко...си тръгва и друг идва който е съгласен..
70
2
 
11
 
! Отговори
Гого преди 11 години
до 76. Виж сега батьовото... мен са ме учили когато някой ме краде или краде родните ми да вземам теслата и бой с острото по палците на ръцете. Според НКП е дребно хулиганско престъпление, но за "чорбаджията" кошмар една вилица и лъжица няма да може да вземе с ръцете си !!! Така, че пишам "чорбаджии" не се *** с хората имате си ТрДог спазвайте си !!! ;-))) Иначе - теслата !!!
69
2
 
3
 
! Отговори
до 77 преди 11 години
моля те не се иззивявай като ММА-ееец точно по форумите пинко ;)имало е хора на които не съм плащали то с по 10 години над мен ;) на 26 години съм и повечето от работниците при мен са над моите години ;)тва е положението като не си свършиш работата като хората и цял ден си бъркаш в носа , няма и заплата!
68
0
 
10
 
! Отговори
до 74-ти магнат преди 11 години
Абе ти недей ми плати пък тогава ще видиш филма къде е
67
2
 
2
 
! Отговори
до Гого преди 11 години
като ви знам повечето какви усти имате а иначе как действате , глупости не ми се слушат ;)