Два труса за час

3,3 и 2,9 по Рихтер, усетени са в София
Обновена: 23 май 2012 15:06 | 23 май 2012 15:00,
141
Два труса за час
Трусът вчера събори мазилки. Снимка: Булфото

За по-малко от час две земетресения са регистрирани на територията на Западна България.

Първият беше с магнитуд 3,3 по скалата на Рихтер и епицентър на 20 километра западно от София и 4 километра североизточно от Перник. Той беше регистриран в 13.57 часа.

Още по темата

Земетресението е било на 10 километра дълбочина, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център.

Трусът е бил усетен слабо по високите етажи на столичните блокове.

Вторият трус беше малко по-слаб – 2,9 по скалата на Рихтер, регистриран е в 14.41 часа.

Епицентърът му е бил на 14 километра западно от София и на 12 километра североизточно от Перник.

Сеизмолозите предупредиха, че след силното земетресение от вторник с магнитуд 5.8 по скалата на Рихтер  затихващи трусове може да има през следващия месец.

Повечето сеизмолози обаче не очакват трусове с магнитуд над 4 по скалата на Рихтер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Софиятрусът в Перник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
14
 
! Отговори
георги преди 11 години
преди минута усетих нов слаб трус!!!
92
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Под цяла София има хиляди метри тунели, прокопани навремето за целите на т.нар. "сигурност". Сега в какво състояние са знаят само клошарите, които се завират там. Журналисти - мераклии да разследват там няма. По-лесно е да преписват сводките на института по сеизмология.
91
1
 
15
 
! Отговори
сашка васева преди 11 години
софиянци спите ли ,бре
90
0
 
20
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
ами при близо 6 по рихтер,явно е строено доста добре,за да не падне нищо от т.нар панелно строителство,ама за нЕкои това не е понятно
89
2
 
19
 
! Отговори
До цензурата преди 11 години
Оставете моля, хората да се изказват и не изтривайте данните за земетресенията предизвикани от шистов газ
88
4
 
28
 
! Отговори
Шистов газ в Българи преди 11 години
Да не допускаме повече търсенето на Шистов газ в България!
87
7
 
31
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 11 години
Журналята си намериха златната мина. Очаквам всяка медия да инсталира по един льохман да виси нон-стоп в сеизмологичния институт на БАН и сензационно да ни уведомява за всяко поклащане от 0,9 по Рихтер. Аман от тъпотии!
86
6
 
36
 
! Отговори
СЪМНЕНИЯ преди 11 години
Покрай търсенето на шистов газ, сигурни ли сме, че Американците не поставиха под земята ни Сеизмични бомби. Това е напълно в техен стил. Където и да отидат само разрушения и смърт сеят.
85
1
 
18
 
! Отговори
до 97 преди 11 години
Ами да, по-лесно е да правиш забележки по пунктоацията, отколкото да мислиш върху прочетеното... Което говори много за капацитета ти, даже казва всичко. И да ти напомня - това е коментар под новинарска статия, а не писмо до президента. Важен е смисъла а не пунктозацията. Пък и половината ти поправки са грешни...Лошото е че вече не показваш признаци и на 15 годишен. Живей си с мир и дано никога не те срещна "кореняко". Малки душици да познвам - не искам!
84
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали предупредиха, че ще има трусове цял месец....КЪДЕ Е НОВИНАТА?
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Земетресения има последните два дни основно в Европа, Турция, Аляска, и Калифорния (западното американско крайбрежие, с изключение на Канада). Иначе нищо не намеквам. Говоря си някви работи..
82
4
 
18
 
! Отговори
До 88 преди 11 години
От 91"Човеко(,) може и да си Софиянец, но ти си точно ***. Това че (ЗА)почна да разпращаш хората по градове и села(,) показва много добре манталитета ти - точно на ***.И да казвам(,) че е леко(,) защото го усетих на място, както и защото вече съм преживял 2 истински земетресения. Пообиколи свят, поживей, натрупай малко житейски опит (понеже в момента си с типично мислене за 15 годишен)(,) пък тогава (ЗА)почвай да пращаш хората на село и където и да е(,) де"От грамотния 15 годишен
81
4
 
17
 
! Отговори
до 92 преди 11 години
Хич не искам и да те познавам. Точно това ти казвам, че с такива не ми е приятно да имам допирни точки. Но ти естествено не си разбрал.
80
0
 
19
 
! Отговори
УПЛАШЕН преди 11 години
На никой ли не му прави впечатление колко пъти смениха епицентъра на земетресението?!?! и аз паднах от кревата в 2.58 какво ме е бутнало след като е било в 3.00.33 часа,замислете се!!!
79
4
 
17
 
! Отговори
до 91 преди 11 години
от 88.Човеко може и да си Софиянец, но ти си точно ***. Това че почна да разпращаш хората по градове и села показва много добре манталитета ти - точно на ***.И да казвам че е леко защото го усетих на място, както и защото вече съм преживял 2 истински земетресения. Пообиколи свят, поживей, натрупай малко житейски опит (понеже в момента си с типично мислене за 15 годишен) пък тогава почвай да пращаш хората на село и където и да е де...
78
1
 
19
 
! Отговори
уплашен преди 11 години
Не искам да ти пожелавам да изпиташ това което преживяхме,черния хумор го давай с твоите близки!!!
77
1
 
17
 
! Отговори
до: с. преди 11 години
Ами щом не си с., напиши кой си тогава. Не бъди толкова убеден аз какъв съм, защото не ме познаваш. И повярвай ми, познавам много по-достойни хора, които са от провинцията, отколкото такива "кореняци-комплексари" като теб. Вероятно си осъзнал, че има и по-добри от теб на този свят и затова ти пречат другите хора наоколо. Смешно е "БАТЕ"...
76
1
 
15
 
! Отговори
До 88 преди 11 години
...бЪзик, ???навсява???Брей, хем неграмотен, хем нови думички си измисля! Хайде на село, мили мой и недей да говориш колко е било силно или не! Да не би да си и сеизмолог? Точно последните са акредитирани да преценят дали е силно или не и вече отдавна се изказаха по въпроса. Земетресението беше СИЛНО!
75
3
 
17
 
! Отговори
до 89 преди 11 години
Аз мога да ти отговоря на мен (не съм "с") защо сте ми неприятни. Защото манталитета ви е такъв ***.Защото сте комплексари, вие се делите на софиянци и селяни, погледни форума кой започва да пише пръв.И защото много се дразня на улицата в заведение и където и да е някой само да ми миека.
74
7
 
21
 
! Отговори
До: с. преди 11 години
Какви пък са точно твоите "неприятни" притеснения, които провинциалистите ти създават? Ако в София няма достатъчно място и за "провинциалистите", тогава защо непрекъснато строят нови блокове, квартали и т.н.? А и ако ти отидеш в друга държава, не мислиш ли, че ще си със същия статус, че дори и по-зле. Или понеже си "кореняк" софиянец, навсякъде по света ще ти стелят червените пътеки преди да минеш? Я по-спокойно с великите размишления, че май не са много уместни!