Два труса за час

3,3 и 2,9 по Рихтер, усетени са в София
Обновена: 23 май 2012 15:06 | 23 май 2012 15:00,
141
Два труса за час
Трусът вчера събори мазилки. Снимка: Булфото

За по-малко от час две земетресения са регистрирани на територията на Западна България.

Първият беше с магнитуд 3,3 по скалата на Рихтер и епицентър на 20 километра западно от София и 4 километра североизточно от Перник. Той беше регистриран в 13.57 часа.

Още по темата

Земетресението е било на 10 километра дълбочина, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център.

Трусът е бил усетен слабо по високите етажи на столичните блокове.

Вторият трус беше малко по-слаб – 2,9 по скалата на Рихтер, регистриран е в 14.41 часа.

Епицентърът му е бил на 14 километра западно от София и на 12 километра североизточно от Перник.

Сеизмолозите предупредиха, че след силното земетресение от вторник с магнитуд 5.8 по скалата на Рихтер  затихващи трусове може да има през следващия месец.

Повечето сеизмолози обаче не очакват трусове с магнитуд над 4 по скалата на Рихтер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: софиятрусът в Перник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
11
 
18
 
! Отговори
до 70 преди 11 години
Драги ми Столичанино,Земетресението не е силно и да - темата е уместна за базик. Това че някой не е строил като хората, много от обитаващите домовете си не са се грижили за тях - ето това са последствията. Всъщност базиците са предимно насочени към масовата паника която се навсява в хората и че това люшване (защото на фона на едно истинско земетресение си е точно люшване) е описано като армагедон.Та... по-покойно и не гледай толкова негативно. Малко хумор никога не е излишен.
72
2
 
21
 
! Отговори
с. преди 11 години
Наистина дано всички да сме живи и здрави!Добре,че тоя трус не причини кой знае какви щети и най-важното никакви жертви!Но плюенето на провинциалистите по София ми идва в повечко!Уважавайте това,че сте дошли тук да си изкарвате хляба,пичове!И,че създавате доста неприятни притеснения на местните!Айде с здраве!
71
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Желю е виновен. Защо ги пусна? Изтриха си фъшкийте от краката и станаха софиянци.Сега и коментират. Но то простака си е *** и с *** и с обувки.
70
0
 
26
 
! Отговори
Nyakoya преди 11 години
Голям спор на тема кой е "кореняк" софиянец и кой не е... И какво значение има това, като пред природата всички сме равни? Вместо да се молим да не ни е писано нещо по-лошо, ние се обиждаме и размишляваме на тема, която наистина е глупава. Много сме добри в празните приказки...
69
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
82, калпазанин - ти ли ще ми говориш за история бе! а знаеш ли колко хора си реституираха имотите :))) ще ти кажа - не малко, ама за твое нещастие тези с панелките дето *** ги натириха в покрайнините не са биле кой знае колко заможни. и нещо не можеш да смяташ - 1904г. около 70000ж., 1944г. е около 450000ж., към 1994 е около 1200000ж. ТА ОТ КЪДЕ СА СЕ ВЗЕЛИ ТЕЗИ "СОФИЯНЦИ" И НАЙ-ПОСЛЕ НЕУВАЖЕНИЕТО КЪМ СОБСТВЕНОСТТА НЕ ДАТИРА ОТ СОЦ. ВРЕМЕ, ТОВА СИ Е НАЦИОНАЛНА ЧЕРТА!!!
68
4
 
28
 
! Отговори
с. преди 11 години
Много кореняци им събориха къщите без изобщо да ги питат и ги набутаха из панелите на Дружба,Надежда и така нататък!Освен това Надежда е доста стар квартал между другото *** прости!Съдите за хората по себе си!Знаете ли колко селяци познавам,които поживяха 3-4 години в София и станаха столичани!Ама другия път!И като не ви харесва ставайте и си заминавайте!Изобщо няма да ни липсвате!Всичките сте се довлачили тука да учите и да работите и накрая имате наглостта да плюете!Гадна ***!
67
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей сега пак друсна.
66
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
повечето "софиянци" са голи като ... една панелка - счупена и напукана! едва 20-тина % живеят в годни за обитаване сгради :))) а също, добре би било доста "столичани" да се върнат в селата на дядовците и бабите им от дето пък мамите и татковците им са се донесли за да лижат гъзо на парията!!! хахахаха
65
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
обичам земетресения
64
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на мен така ми се стори. Но от два дни все ми се струва, че тресе.
63
1
 
21
 
! Отговори
ре преди 11 години
пак имаше един
62
0
 
50
 
! Отговори
с. преди 11 години
Много хорица останаха без домове!Всякакъв хумор е меко казано неуместен!На тези,които се мислят за много остроумни и се бъзикат с нещастието на хората ще кажа,че всичко се връща!Утре да не изревете вие!Има евакуирани цели жилищни блокове!Има порутени къщи и доста щети!Аз живея в центъра на София и по малките улички няма здрав комин!Има и потрошени коли!И никак,ама никак не е смешно!Представям си какво е в Перник!На фона на цялата мизерия сега и това!
61
3
 
21
 
! Отговори
ХААРП преди 11 години
Нещо бъркате казвам се Искра ФИДОСОВА и в момента сам на аеробика!
60
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ги друса в Турция. За 1 час са станали 3.
59
0
 
37
 
! Отговори
Човешко същество 2 преди 11 години
....Това от Чили през 1960 дори мисля че е със най високият магнитуд измерен досега откогато съществува процес на измерване на земетресенията! :( И точно тогава е нямало "утихващи трусове" след първоначалните 7-8 и след няколко дни ги е "думнало" със 9,5 :( ! Тази енергия трябва да се освобождава и по добре за месец-два на малко порции отколко на още веднъж ама как...:( :( :( Дори новината е добра ако питате мен! И ай стига със тази Фидосова че на хората от Перник и София едва ли им е смешно!:(
58
11
 
19
 
! Отговори
Я се стягайте! преди 11 години
Ей побърка се тоя народ с тези земетресения. Абе отдайте се ядене пиене и разврат до припадък е тва е решението! Айде няма да се занимавам с вас повече изпсихясало племе.
57
2
 
22
 
! Отговори
СПОКО преди 11 години
Ве....това беше! Няма да има пове4е земетресения....най-много някакви супер леки. То на определен интервал от няколко години се слу4ва и отшумява после. Така 4е спокойно!
56
3
 
16
 
! Отговори
do 60 преди 11 години
perigei.btw toz zemetras stana zaradi savpada na sl zatamnenie s novolunieto.do mesec nekade po sveta 6e ima o6te zemetras.
55
0
 
32
 
! Отговори
Човешко същество преди 11 години
Абе вие луди ли сте бре хора?!?! Пределно ясно е че така е много по добре.... стотици микротрусове.... и да кажем по 2-3 на ден около 3-4 по Рихтер! Отколкото Майката Земя да "замълчи" след понеделник през нощта и да ни "тресне" със още по голяма сила след някой и друг ден или месец НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ!!!.... Ако не се лъжа така е станало адското земетресение в Чили през 1960 година... няколко труса по 7... после затишие... 2-3 по 8... пак затишие... и след няколко дни - 9,5 по Рихтер!!! Бог да пази!
54
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" усетени са в София " , а в България ?