Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?

За богатите като тях това може би е малко, контрира Борисов
29 май 2012 15:25,
164
Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?
Червеният депутат Антон Кутев. Снимка: архив, БСП

Червеният депутат Антон Кутев написа скандален пост във Facebook за земетресенията в Перник, с което предизвика гнева на много потребители в социалната мрежа.

Изказването на Кутев е публикувано след силния трус у нас на 22 май и преди днешното земетресение.

„Земетресението събори няколко комина и един селски мост. Стотина къщи се напукаха. Защо това се превръща в единствената национална тема? Помагаме на хората с напуканите къщи (нали за това е държавата) и продължаваме напред! Защо е този шум? Човек ще си каже, че си нямаме сериозни проблеми в тази държава, та се занимаваме с измислени. Вредата за живота на хората от замразените доходи е доста по-голяма, отколкото земетресението успя да нанесе!“, разсъждава Кутев.

След редица гневни коментари червеният депутат уточнява:

„У нас 10 старци дневно умират, защото не могат да си платят лекарствата. И това е нерешим за правителството проблем. Около един милион европейски граждани в България живеят под линията на бедността. И тази държава тенденциозно им замразява доходите, защото са нерешим проблем. Земетресението в Перник нанесе щети за между 30 и 50 милиона лева, които не са проблем за тази държава. ББ е изхарчил от началото на годината повече за въртолетите си с пиар цел. Държавата трябва да плати разрушенията и да продължи напред. На перничани не им трябват добри думи, а пари и тях ги има. Трябва само държавата да си свърши работата. Нека не забравяме, че извън Перник също живеят хора и някои от тях ще умрат днес. Защото нямат пари да си купят лекарствата! Разбирам пернишкия патриотизъм, но не смятам, че тази истерия помага на перничани, защото от нея те ще излязат също толкова бедни“.

За бедния човек и един комин е много, коментира днес изказването на Кутев премиерът Бойко Борисов. По думите му делата най-добре говорили за хората.

„За богатите като тях може би това е малко. Вчера съм подписал 5 млн. за училищата, градините и другите обществени сгради. Ако погледнем без човешката страна, държавата няма какво да се меси в подобни ситуации и всеки е длъжен да си застрахова жилището, но това не е човешко“, добави Борисов.

Той добави, че вече е възложил на министър Томислав Дончев да изготви промени в закона държавните и обществените сгради задължително да бъдат застраховани не само срещу пожари и наводнения, а и срещу земетресение.

Борисов посочи, че е имало разпореждане учениците, които са се явявали на матура, да бъдат изведени от сградите.

„Ако беше заседание на Министерски съвет, нямаше да ги извадим, но за децата няма как“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
уядени чак до цинизъм ,това са комунистите!
110
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе Бойко, а ти съвсем не си богат...
109
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кутев,Кутев - безсърдечни сте и алчни, цялата ви комунистическа хуна!
108
9
 
6
 
! Отговори
Асвалт Паша преди 11 години
Абе Кутев не ме занимавай с глупости .........сега съм зает с блатните кокичета.
107
15
 
11
 
! Отговори
НРЦ преди 11 години
А що се отнася до тъпира Бойко... държавата е длъжна да се намесва точно в такива ситуации.. навсякъде по света стават бедствия и хората не се оправят сами.. помагат им организации и държави.. Този винету 3та година управлява еднолично държава, а незнае нито как тя би трябвало да функционира, нито какви са и задълженията.. За съжаление това нещо не се учи на стадиона, нито в залата.. Немога да повярвам,че толкова елементарен човек си е намерил работа в политиката.. камоли министър-председател
106
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато беше предишното наводнение преведох 500 лв лично.Когато се разболя майка ми и трябваше да я гледам с нейната пенсия от 150 лв.,разбрах че от данъците и осигуровките ми няма никаква файда.Сам трябва да се оправям.Държавата е за едни майка,а за други мащеха.За какво да плащам данъци,че някой не се е застраховал ли.А те ще ми платят ли по 3 лв.на час за гледане на болен.Стига с тая демагогия.
105
9
 
9
 
! Отговори
NRC преди 11 години
Прав е.. колкото и да ви е тъжно и тъпо.. хора умират от глад в държава в ЕС.. въпроса за доходите е доста по - актуален от земетресението.. а и СОЦ строителството си го бива :Д, видяхме какво стана в Италия.. а прословутия комунизъм, който всички го плюят явно е строил доста по-добре от сегашните "предприемачи"
104
9
 
9
 
! Отговори
изцепки преди 11 години
Отново гербави комунистически изцепки! Ако тези некадърници бяха направили редовна проверка на всички потенциално застрашени сгради в Перник преди земетръсите, ремонта щеше да струва около 500 000, а не 5 000 000! Тия, по пожарникарски, винаги се сещат след катастрофите, и никога не вземат превантивни мерки.
103
10
 
7
 
! Отговори
вожд и учител преди 11 години
След като любимият велик вожд и учител на българския народ, другарят член на БКП Борисов, по три пъти на ден коментираше поведението на Станишев, сега е благоволил да стане коментатор на поведението на Доган и на Кутев! Пожелаваме ти успех, кормчйо, в твоята благородна коментаторска дейност!
102
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
изгладняха червено сините плъхове искат отново власт,те без власт са нула и фирмите им са нула без държавната ясла ще се самоизядат като плъхове в празен хладилник
101
3
 
16
 
! Отговори
xaxa преди 11 години
ще му плюя в *** на тоя Кутев!
100
1
 
9
 
! Отговори
от 73 до 90 преди 11 години
"я ми кажи как 80 годишната пенсионерка с мин. пенсия ще може да си позволи застраховка?"Ами прав си за това, но е факт, че доста хора ще се възползват от земетресението и ще злоупотребят, за да вземат пари, а може въобще да не са пострадали.Но не смятам да споря, защото виждам смисъл в коментара ти.
99
4
 
12
 
! Отговори
Лакомник преди 11 години
Е тоя как се уяде за 5-6 години - не е истина. Това е една от най-гадните, демагогски и празноговорещи мутри от червените. С него отпред тия при нормален народ никога няма да видят властта и хората с камъни ще ги гонят. Тоя без да го разпитваш го разстреляй, точно както би постъпил сталин, негов духовен баща, но майка му е различна - алчна, ненаситна, лъжлива и долнопробна ***. Нека дойде в Перник, ние ще му покажем кое как с комините и ще му запушим мазната уста с някое и друго кило винкел.
98
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами съберете пари от 10-на червени олигарси за да платите нужните лекаарства на старците бев... Тях бълха ги охапала!
97
5
 
17
 
! Отговори
Крадлив комунист преди 11 години
Защото няколко комина ще влезнат в дебелия ти крадлив ***, червен ***
96
4
 
29
 
! Отговори
аз преди 11 години
На снимката - добре охранена червена ***. Само може да *** като и вземат хранилката или почнат да я заплашват че ще я колят заради заварената и ***.
95
0
 
2
 
! Отговори
KItov преди 11 години
До 116Не ме наричай някакси! Знам повече мръсни думи от тебе!
94
6
 
25
 
! Отговори
akud преди 11 години
и кутеф и мемет доган си изпускат нервите което е ЯСНО ПОСЛАНИЕ , че на престъпниците от тройната к00лицияизпускат и идва края. !!!! ЕДИННА БЪЛГАРИЯ !!!!
93
1
 
21
 
! Отговори
Кутка, или П.... преди 11 години
Снощи имах "удоволствието" да мина през Перник... Изключително трагична картина - не видях къща с читав комин...А и някои хора явно си мислят, че комина просто се изпарява... Истината е, че повлича половината покрив...Много е зле положението, хората изобщо не ги знам как се оправят на тези порои...
92
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наглец ! Ще си останеш путев !