Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?

За богатите като тях това може би е малко, контрира Борисов
29 май 2012 15:25,
164
Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?
Червеният депутат Антон Кутев. Снимка: архив, БСП

Червеният депутат Антон Кутев написа скандален пост във Facebook за земетресенията в Перник, с което предизвика гнева на много потребители в социалната мрежа.

Изказването на Кутев е публикувано след силния трус у нас на 22 май и преди днешното земетресение.

„Земетресението събори няколко комина и един селски мост. Стотина къщи се напукаха. Защо това се превръща в единствената национална тема? Помагаме на хората с напуканите къщи (нали за това е държавата) и продължаваме напред! Защо е този шум? Човек ще си каже, че си нямаме сериозни проблеми в тази държава, та се занимаваме с измислени. Вредата за живота на хората от замразените доходи е доста по-голяма, отколкото земетресението успя да нанесе!“, разсъждава Кутев.

След редица гневни коментари червеният депутат уточнява:

„У нас 10 старци дневно умират, защото не могат да си платят лекарствата. И това е нерешим за правителството проблем. Около един милион европейски граждани в България живеят под линията на бедността. И тази държава тенденциозно им замразява доходите, защото са нерешим проблем. Земетресението в Перник нанесе щети за между 30 и 50 милиона лева, които не са проблем за тази държава. ББ е изхарчил от началото на годината повече за въртолетите си с пиар цел. Държавата трябва да плати разрушенията и да продължи напред. На перничани не им трябват добри думи, а пари и тях ги има. Трябва само държавата да си свърши работата. Нека не забравяме, че извън Перник също живеят хора и някои от тях ще умрат днес. Защото нямат пари да си купят лекарствата! Разбирам пернишкия патриотизъм, но не смятам, че тази истерия помага на перничани, защото от нея те ще излязат също толкова бедни“.

За бедния човек и един комин е много, коментира днес изказването на Кутев премиерът Бойко Борисов. По думите му делата най-добре говорили за хората.

„За богатите като тях може би това е малко. Вчера съм подписал 5 млн. за училищата, градините и другите обществени сгради. Ако погледнем без човешката страна, държавата няма какво да се меси в подобни ситуации и всеки е длъжен да си застрахова жилището, но това не е човешко“, добави Борисов.

Той добави, че вече е възложил на министър Томислав Дончев да изготви промени в закона държавните и обществените сгради задължително да бъдат застраховани не само срещу пожари и наводнения, а и срещу земетресение.

Борисов посочи, че е имало разпореждане учениците, които са се явявали на матура, да бъдат изведени от сградите.

„Ако беше заседание на Министерски съвет, нямаше да ги извадим, но за децата няма как“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българи - НЯМАМЕ нужда от болшевишката парцалива партия ,която и със дявола би се съюзила ,само и само да дърпа юздите на хората .
70
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
охооо гербаджийчетата ....трето поколение богопомазани баси цирка е тая България
69
12
 
18
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Точно пък Кутев да ми говори за морал.Дори и да е истина от неговата уста звучи,като псувня..Ай сиктир !
68
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ко стана комунази 67 год управление народа няма пари за един комин нещо ми прилича на гузен негонен бяга а *** като дойдете на власт ще давате акъли.
67
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива хора докараха БСП до сегашното жалко съществуване! Съюзи с Доган и ДПС, надменни коментари, СРАМ, че съсипахте партията!!!!!
66
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честно казано, в случая Кутев е прав - много хора използваха щетите в Перник, за да си направят пиар и да се покажат пред камерите. Ако държавата ни беше нормална, парите вече щяха да са преведени на хората и ремонтите щяха да са започнали веднага след огледите. Вместо това бяхме свидетели как Борисов се *** "Ама те що нямат застраховки!", "Всички ще ми поискат къщички." и други глупости. Особено грозно беше да пита за обществените сгради, при условие, че намалиха бюджетите на общините.
65
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те комунистите са най-добри в това: ДА ПЛАШАТ! Да плашат хората е в основата на тяхната идеология! Стига сте плашили бре плашила! Зимата при Бойко била най-страшна: Помня като при Станишев спряха газта -подлизурко само стисна устенцата си и нищо не им каза ...ама намалиха топлото и по одеяла -- по комунистически!
64
2
 
7
 
! Отговори
от 73 преди 11 години
"И у нас труса се осети"усети
63
8
 
8
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Да помним го това. И ? Някакъв проблем ли имаш. Много ясно, че ще храним дивите прасета в Белене с мръсните ви роднини. Работили като *** в трудовите лагери. Също така не забравяй как ги разстрелвахме без съд и присъда по улиците като мръсни ***, каквито си и бяха. И кой ще ни каже нещо? Кой? ти ли? пффф ***, аре чиба псе краставо.
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къщите нямаше да се напукат в това състояние ако бяха строени по проект и бяха законни. това е факт
61
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кутев,Бъркаш!Кокичетата се оказаха още по-голяма национална тема!Лично Блатния беще там за да го снимат,как се "грижи"за природата,че иначе няма да могат да положат асфалта ,с койтоще ни храни Боко- Блатното кокиче!
60
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да са се застраховали. Не искам мойте данъци да отиват за хора, които сами са си виновни с безхаберието си.Пример:Един познат претърпя катастрофа. Само колата му пострада и взе от застрахователите определена сума. Не се е молил на държавата да дава държавни пари за катастрофата, за да си купи нова кола.И у нас труса се осети. Имам счупени прозорци отпреди, но не съм като тия измамници та да твърдя, че са счупени от земетресението и да искам компенсации.
59
8
 
25
 
! Отговори
do 66 преди 11 години
Браво! Точно в десетката! НЕ ВИ СВАЛИ БОРИСОВ ,А ХОРАТА!!!! НЕ ни интересуват конгресите ви,исторята на партията столетница ,Бузлуджа и *** ви фирми дето не могат да цоцат от държавата! Никога повече БКП на власт!
58
2
 
20
 
! Отговори
ined преди 11 години
Всичките политици и/или депутати дават много смислени съвети докато са в опозиция, ама като дойдат на власт така се увличат с лапането, че не се сещат да ги изпълняват.
57
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няколко комина ли? Това го кажи на хората, чийто къщи са необитаеми и ще трябва да се разрушат! Хората са пестили, построили са къща и сега за 2 мин. загубиха граденото с години! Ама де, толкова акъл у тоя ***!!! Алооо, другарю не всички сме получили парите си наготово и чрез далавери!
56
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Перничани , да разберат , че това е България,а не Япония . В тая умряла държава не си ли помонете сами..няма кой..
55
2
 
12
 
! Отговори
gerb преди 11 години
ne vsi4ko e pari dragi,,,,,,4ove6tinata e po vajna ,no vie ot bsp neznaete kakvo e to a samo iskate da gy6ite ,,,sega se ody6ete vzaimno poyatpete kato komynist na razpit xa xa xa xa
54
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей червени мизерници стига сте плюли ами върнете бонусите и ги дарете на хората да си оправят комините шитняци.
53
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоооууууу ***, прочетохте ли статията Ужасите на лагерите в Северна Корея за вашите севернокорейски комунистически другари? Нещо да ви напомня за Белене, където хранехте свинете от затворническото стопанство с труповете на убитите с лопати затворници и други, умряли от недохранване и нечовешки робски труд в каменоломната! Четете и си ръсете главите с пепел, а не само да плюете по Бойко, който ви свали от власт след 20 годишното ви дерибействане и кражби като за световно, в резултат на които се првърнахте от комуносоциалисти в червени капиталисти и успяхте да ограбихте напълно държавата ни! Мислете малко и за България, а не само как да дойдете пак на власт и да продължите с кражбите си!!! И още нещо, не Борисов, а народа свали Тройно Крадливата коалиция, защото на хората им омръзнаха да ви гледат преялите самодоволни физиономии! Комуно-соц-капиталистите си мислеха, че вечно ще краднат и никой няма да посмее да им потърси сметка! Да, ама НЕ! Най-после се намери истински водач на неоправдания български народ и бъдете сигурни, че номера, който използвахте до сега за да се преструвате на невинни агънца, които благо блеят по митингите вече не минава! На всички е ясно, че вълка козината си мени, но нрава никога, особено червения комунистически вълк!
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червени,сини,жълти зелени,............ Всички ще бъдете наказани от народния съд МНОГО СКОРО!