Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?

За богатите като тях това може би е малко, контрира Борисов
29 май 2012 15:25,
164
Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?
Червеният депутат Антон Кутев. Снимка: архив, БСП

Червеният депутат Антон Кутев написа скандален пост във Facebook за земетресенията в Перник, с което предизвика гнева на много потребители в социалната мрежа.

Изказването на Кутев е публикувано след силния трус у нас на 22 май и преди днешното земетресение.

„Земетресението събори няколко комина и един селски мост. Стотина къщи се напукаха. Защо това се превръща в единствената национална тема? Помагаме на хората с напуканите къщи (нали за това е държавата) и продължаваме напред! Защо е този шум? Човек ще си каже, че си нямаме сериозни проблеми в тази държава, та се занимаваме с измислени. Вредата за живота на хората от замразените доходи е доста по-голяма, отколкото земетресението успя да нанесе!“, разсъждава Кутев.

След редица гневни коментари червеният депутат уточнява:

„У нас 10 старци дневно умират, защото не могат да си платят лекарствата. И това е нерешим за правителството проблем. Около един милион европейски граждани в България живеят под линията на бедността. И тази държава тенденциозно им замразява доходите, защото са нерешим проблем. Земетресението в Перник нанесе щети за между 30 и 50 милиона лева, които не са проблем за тази държава. ББ е изхарчил от началото на годината повече за въртолетите си с пиар цел. Държавата трябва да плати разрушенията и да продължи напред. На перничани не им трябват добри думи, а пари и тях ги има. Трябва само държавата да си свърши работата. Нека не забравяме, че извън Перник също живеят хора и някои от тях ще умрат днес. Защото нямат пари да си купят лекарствата! Разбирам пернишкия патриотизъм, но не смятам, че тази истерия помага на перничани, защото от нея те ще излязат също толкова бедни“.

За бедния човек и един комин е много, коментира днес изказването на Кутев премиерът Бойко Борисов. По думите му делата най-добре говорили за хората.

„За богатите като тях може би това е малко. Вчера съм подписал 5 млн. за училищата, градините и другите обществени сгради. Ако погледнем без човешката страна, държавата няма какво да се меси в подобни ситуации и всеки е длъжен да си застрахова жилището, но това не е човешко“, добави Борисов.

Той добави, че вече е възложил на министър Томислав Дончев да изготви промени в закона държавните и обществените сгради задължително да бъдат застраховани не само срещу пожари и наводнения, а и срещу земетресение.

Борисов посочи, че е имало разпореждане учениците, които са се явявали на матура, да бъдат изведени от сградите.

„Ако беше заседание на Министерски съвет, нямаше да ги извадим, но за децата няма как“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съвсем скоро народните ни представители ще се радват на ново офис оборудване, пише БЛИЦ. Освен че ще имат нови бюра, столове и осветление, те ще се хранят и в обновен ресторант.Различното в него ще бъдат масите му. По прогнозни данни придобивките в Народнотосъбрание ще отсекат около 695 000 лева.Всеки, който иска да задоволи нуждите на родните ни депутати, може да подаде оферта за това. 15 юни е крайният срок за търга за избор на доставчици, обявен от агенцията за обществени поръчки.
50
7
 
12
 
! Отговори
мутрите ни газят преди 11 години
Тъмните времена на мутрите се завръщат. Събирачи на дългове с бухалки обикалят из всички градове и бият наред за дребни суми. Жертви стават дори длъжници за под 50 лв.Повечето групи са фалшиви, но други налитат от името на регистрирани фирми за "уреждане на дългове".Бабаитите нахълтват по офиси и се нахвърлят с юмруци и крясъци "дай парите". Информация събирали за всякакви хора със закъснели задължения, но най-апетитни били малко по-заможните бизнесмени, от които може да се изтръгнат и значителни суми, споделят запознати.Нападателите се представят за събирачи на задължения към мобилни оператори, лизингови къщи или банки. Бандите изнудвали с лъжи, че са служители за прибиране на борчове. Вместо трудови договори в системата на МВР обаче лъсват досиета. Източници от полицията твърдят, че случаите на подобни организирани групички не са изолирани и се превръщат във все по-голям проблем.Редактор: Георги Иванов
49
9
 
14
 
! Отговори
С кое не сте съгласн преди 11 години
Земетресението в Перник нанесе щети за между 30 и 50 милиона лева, които не са проблем за тази държава. ББ е изхарчил от началото на годината повече за въртолетите си с пиар цел. Държавата трябва да плати разрушенията и да продължи напред. На перничани не им трябват добри думи, а пари и тях ги има. Трябва само държавата да си свърши работата.
48
4
 
16
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Кутев разбира единствено от алкохолни градуси и мезета.Къде се е сложил пък да разбира от земетресения и последствия от тях.
47
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мразя БСП, ама си е истина че ни занимават с 2-3 комина вече цяла седмица и се заглушават истинските проблеми!
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката, *** майка!!!!
45
3
 
9
 
! Отговори
24 преди 11 години
49Опа, *** ти изобщо чел ли си нещо през живота си освен вестник Дума? Да видя дори една правописна грешка? Или и този пост е написан неграмотно?
44
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистите са напълно безчувствени, *** и нагли същества. След като толкова много пъти сме им давали властта след 1989 г., можем да се сърдим само на себе си. Затова гласувайте масово, тогава комунистическите и турско-*** гласове няма да имат тежест и ще започнем да се оправяме.
43
4
 
9
 
! Отговори
do Maksim преди 11 години
а ББ да не би да е извънземен..............кой завършваше в Симеоново едно време, кой напусна МВР, за да не напусне БКП..............ей овце заблудени
42
14
 
13
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Тиквата е невероятен лицемер.Прави се на герой и спасител,бил пратил 3-*** министри да подпирали стените в Перник,както той се изрази,но когато стана дума да се дадат пари на тези хора,Бате Бойко почна да се кара и каза ,че всеки можел да тръгне да иска пари от държавата.
41
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунист и Фейсбук! Сталин и приспивни песнички!
40
8
 
28
 
! Отговори
бивш от БСП преди 11 години
Другари, заради такива като Кутев никой не иска и да чуе за БСП, в това число и аз. Каквото и да си говорим Б. Борисов искрено уважава хората и им помага. Нека Кутев да отговори какво направи той и БСП при наводнението в с. Цар Калоян. Нищо изпокриха се като мишки.
39
10
 
2
 
! Отговори
Do 39 преди 11 години
По- неграмотно писание не съм срещал скоро.Ти учил ли си правопис бе *** Анонимен ???
38
3
 
14
 
! Отговори
Maksim преди 11 години
АЛО Анонимен ти си НЕНОРМАЛНА ,щом защитаваш червената идея.Всичко което ти се случва е недостатъчно.Още трябва да те чукат по дървената глава ,до като проумееш че всичко което ни се случва идва от червените.Тя и Цветелинка е издънка на червени велможи.И вероятно това ги раздели с БАТ БОЙКО ,защото той не иска да слушка.Та и ти ваеми се ограмоти и после пиши...!И още все още ПАРИТЕ са в червените ти приятели,ама не искат да ти дадът нали.
37
2
 
11
 
! Отговори
от 24 преди 11 години
до 42Абе млъкни бе! Как смееш да говориш против червената идея? Сега ще те модерират и затъркат от форума. До тука 20 поста от един и същи човек как обяснява че кутев е прав. С кое е прав? Дори ме е гнус да му чета словоизлиянията...
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради такива като Кутев БСП ще губи избори от ГЕРБ където и когато се яви !!!!!
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а бе защо банките се спотайват в тая ситуация............я да отпуснат по някой лев, щом държавата толкова е закъсала
34
2
 
15
 
! Отговори
към Петев преди 11 години
Наглец ! Който не изживял този ужас само той може да приказва така. Вместо сами да предоставят милионите дето взимат като субсидии и ограмните заплати заради ,които народът е затънал този комунистически червей пак си паказа рогата !
33
12
 
11
 
! Отговори
Libra преди 11 години
Нито съм от БСП нито ще бъда и няма да гласувам обаче не разбирам защо плюете човек , който е написал нещо на собствената си стена във фейсбук? Всеки има право на мнение все пак!
32
3
 
14
 
! Отговори
ок бе преди 11 години
Добре бе *** - що не измислите икономика без банки и без пари... като имаше комунизъм защо пак имаше едни по-равни от другите ,защо имаше пари ,банка,долари??? Защо? Вие сте едни *** дето мамите хората! Ако бяхте толкова умни щяхте да измислите свят без пари ,а не само да събаряте църкви - !