Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?

За богатите като тях това може би е малко, контрира Борисов
29 май 2012 15:25,
164
Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?
Червеният депутат Антон Кутев. Снимка: архив, БСП

Червеният депутат Антон Кутев написа скандален пост във Facebook за земетресенията в Перник, с което предизвика гнева на много потребители в социалната мрежа.

Изказването на Кутев е публикувано след силния трус у нас на 22 май и преди днешното земетресение.

„Земетресението събори няколко комина и един селски мост. Стотина къщи се напукаха. Защо това се превръща в единствената национална тема? Помагаме на хората с напуканите къщи (нали за това е държавата) и продължаваме напред! Защо е този шум? Човек ще си каже, че си нямаме сериозни проблеми в тази държава, та се занимаваме с измислени. Вредата за живота на хората от замразените доходи е доста по-голяма, отколкото земетресението успя да нанесе!“, разсъждава Кутев.

След редица гневни коментари червеният депутат уточнява:

„У нас 10 старци дневно умират, защото не могат да си платят лекарствата. И това е нерешим за правителството проблем. Около един милион европейски граждани в България живеят под линията на бедността. И тази държава тенденциозно им замразява доходите, защото са нерешим проблем. Земетресението в Перник нанесе щети за между 30 и 50 милиона лева, които не са проблем за тази държава. ББ е изхарчил от началото на годината повече за въртолетите си с пиар цел. Държавата трябва да плати разрушенията и да продължи напред. На перничани не им трябват добри думи, а пари и тях ги има. Трябва само държавата да си свърши работата. Нека не забравяме, че извън Перник също живеят хора и някои от тях ще умрат днес. Защото нямат пари да си купят лекарствата! Разбирам пернишкия патриотизъм, но не смятам, че тази истерия помага на перничани, защото от нея те ще излязат също толкова бедни“.

За бедния човек и един комин е много, коментира днес изказването на Кутев премиерът Бойко Борисов. По думите му делата най-добре говорили за хората.

„За богатите като тях може би това е малко. Вчера съм подписал 5 млн. за училищата, градините и другите обществени сгради. Ако погледнем без човешката страна, държавата няма какво да се меси в подобни ситуации и всеки е длъжен да си застрахова жилището, но това не е човешко“, добави Борисов.

Той добави, че вече е възложил на министър Томислав Дончев да изготви промени в закона държавните и обществените сгради задължително да бъдат застраховани не само срещу пожари и наводнения, а и срещу земетресение.

Борисов посочи, че е имало разпореждане учениците, които са се явявали на матура, да бъдат изведени от сградите.

„Ако беше заседание на Министерски съвет, нямаше да ги извадим, но за децата няма как“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
20
 
! Отговори
Прав е! преди 11 години
Не го харесвам, не харесвам и псевдосоциалната политика на БСП. Но не може безотговорни люде да мрънкат и да висят на врата на данъкоплатците! Не можем да роптаем против ромите, които не се осигуряват здравно и социално, а да се оставаме да ни изнудват хора без застраховка, които не са поддържали жилищата си по 30-40 години! Не може да помагаме на селяни, които не си почистват коритата на реките, кметовете им се разхождат всяка седмица до Брюксел, а в селската бара да се търкалят от 20 години ав
10
16
 
30
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 11 години
Директива от пиар центъра на нашата партия Герб :Всички които са против нашето управление да се наричат "***" , "червени" и "бесепари" Това е нашата защита срещу 90 процента от населението които са срещу нас ! Нищо че ние сме истинските наследници на БКП.1. Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. Известен с това, че отказва да се деполитизира от редовете на БКП и да захвърли партийната си книжка, поради което е уволнен от деполитизираното МВР. Бодигард на Тодор Живков.2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Известен с това, че поради невероятния си интелектуален потенциал завършва ВИФ задочно само и само да бъде назначен в структура на ДС.3. Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.7. Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.8. Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.12. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...Mинистър на регионалното развитие и строителството Лиляна Павлова е внучка на партизанин от бригадата Чавдар, твърдят отлично запознати. Дядо й Георги Павлов е роден в Етрополе и през 44-та г. става партизанин в бригада Чавдар. След това заема високи постове, сред които директор на Химкомбината в Димитровград, член на ЦК на БКП, министър на химията и металургията и председател на комитета за опазване на природната среда. Министър Павлова е кръстена на баба си Лиляна, която е била политическа затворничка през 44 г.Апартаментът на баровския столичен булевард Джеймс Баучер, който министър павлова е посочила в декларацията си пред Сметната палата, е наследство точно от дядото партизанин. В него Георги Павлов е живял до смъртта си преди няколко години, припомнят си съседи.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a za6to takiva laI.na kato toq trqbva da gi gledame po mediite. za6toto horata nqmat pari da si napravqt novi kymini, za da ima za takiva kato toq
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тъй като го гледам...............ич няма вид на недохранен.....
7
8
 
27
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Кутев преди три години същите тези старци не са били по богати ,не са пили повече хапчета от сега и със сигурност не се лекуваха в правителствена болница.Стига с тази демагогия с нещастието на хората.По време на вашето управление се чудехте - всъщност не се чудехте много - за 72 часа наместихте в навечерието на коледа 2 млрд .Защо оставихте при това имане на пари в държавата да има доходи 136 лв или 120 лв или детски добавки 35 лв.А за комините - недай боже да ти падне твоя комин.......
6
14
 
33
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
"У нас 10 старци дневно умират, защото не могат да си платят лекарствата."Както винаги ударението пада върху основния им електорат. Интересно другарката Масларова какви ли мерки щеше да предложи? Почивка на море с джобни?
5
11
 
35
 
! Отговори
винкел преди 11 години
Предлагам му на тоя убавец да дойде догодина на предизборна агитация в Перник. Да усети по-отблизо "всенародната пернишка любов ".....
4
22
 
20
 
! Отговори
Цап-ца-рап преди 11 години
Борисов къде са 8-те милиарда от държавният резерв
3
16
 
4
 
! Отговори
ЯНЕ преди 11 години
на тебе 200 тикво с тиквите....целия в гной да мътиш !
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е Кутев ама да каже къд бяха тия приоритети като бяха червените на власт надали той е човека който трябва да реве сега.
1
35
 
37
 
! Отговори
КУТЕВИЯ преди 11 години
МИ ПРАВ Е ЧОВЕКА !