Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?

За богатите като тях това може би е малко, контрира Борисов
29 май 2012 15:25,
164
Кутев във Facebook: Защо няколко комина се превръщат в национална тема?
Червеният депутат Антон Кутев. Снимка: архив, БСП

Червеният депутат Антон Кутев написа скандален пост във Facebook за земетресенията в Перник, с което предизвика гнева на много потребители в социалната мрежа.

Изказването на Кутев е публикувано след силния трус у нас на 22 май и преди днешното земетресение.

„Земетресението събори няколко комина и един селски мост. Стотина къщи се напукаха. Защо това се превръща в единствената национална тема? Помагаме на хората с напуканите къщи (нали за това е държавата) и продължаваме напред! Защо е този шум? Човек ще си каже, че си нямаме сериозни проблеми в тази държава, та се занимаваме с измислени. Вредата за живота на хората от замразените доходи е доста по-голяма, отколкото земетресението успя да нанесе!“, разсъждава Кутев.

След редица гневни коментари червеният депутат уточнява:

„У нас 10 старци дневно умират, защото не могат да си платят лекарствата. И това е нерешим за правителството проблем. Около един милион европейски граждани в България живеят под линията на бедността. И тази държава тенденциозно им замразява доходите, защото са нерешим проблем. Земетресението в Перник нанесе щети за между 30 и 50 милиона лева, които не са проблем за тази държава. ББ е изхарчил от началото на годината повече за въртолетите си с пиар цел. Държавата трябва да плати разрушенията и да продължи напред. На перничани не им трябват добри думи, а пари и тях ги има. Трябва само държавата да си свърши работата. Нека не забравяме, че извън Перник също живеят хора и някои от тях ще умрат днес. Защото нямат пари да си купят лекарствата! Разбирам пернишкия патриотизъм, но не смятам, че тази истерия помага на перничани, защото от нея те ще излязат също толкова бедни“.

За бедния човек и един комин е много, коментира днес изказването на Кутев премиерът Бойко Борисов. По думите му делата най-добре говорили за хората.

„За богатите като тях може би това е малко. Вчера съм подписал 5 млн. за училищата, градините и другите обществени сгради. Ако погледнем без човешката страна, държавата няма какво да се меси в подобни ситуации и всеки е длъжен да си застрахова жилището, но това не е човешко“, добави Борисов.

Той добави, че вече е възложил на министър Томислав Дончев да изготви промени в закона държавните и обществените сгради задължително да бъдат застраховани не само срещу пожари и наводнения, а и срещу земетресение.

Борисов посочи, че е имало разпореждане учениците, които са се явявали на матура, да бъдат изведени от сградите.

„Ако беше заседание на Министерски съвет, нямаше да ги извадим, но за децата няма как“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
2
 
! Отговори
esrzlzev преди 11 години
3claeZ , [url=eflrtpvwqbhb/]eflrtpvwqbhb[/url], [link=kndjhjwqllcg/]kndjhjwqllcg[/link], pdvhgttpdphc/
130
0
 
3
 
! Отговори
kr2132 преди 11 години
КАК може да говориш за нещо което не си видял .аз съм от Дивотино и тука е страшно разрушенията на хората са доста пове4е от това което се вижда по телевизията излизат все пове4е щетети за които не се знае уплаха на хората е голям .Господин Кутев явно си мисли за нас като за далбока провинция в която къщите са лошо построени и неподъжани бараки но това не е така защтото издържаха все пак на 5.8.Искам Кутев да разбере 4е темпераментни хора като Дивотинци няма да му останат длъжни.Жителите на наи голямото пернишко село не са лесни и дори в този тежък момент оценяват реакцята на хора с ръководни длъжности в държавата.Хората в Дивотино не са заспали селяни г-н Кутев. .. НЕКА канал 3 го пита тоя нещтасник как ще му е ако му падне неговата къщ
129
0
 
8
 
! Отговори
az преди 11 години
Този тип ми е любимият от червените. *** като тоя вече не ги праят ххахахахаах
128
1
 
12
 
! Отговори
an преди 11 години
Тоя трябваше да изберат за председател на БСП, за да ги закопае окончателно. ***!!!
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a troinata miliciq da ne bi da ne okrade qko darjavata , ei taka bez mnogo shum??! kutev - vzemi se zastrelqi ve tolup izmislen - i e prav BB, koga tezi selqci shte se nauchat da si zastrahovat kashtite ot po 3 etaja s po 2/3 dobri koli parkirani pred tqh??!! ebati selskite tarikati...darjava im bila dlajna...
126
5
 
5
 
! Отговори
КНК преди 11 години
..жества,масова ликвидация на работни места ???Да не би да става въпрос за друга държава където изсмукват малкото парици на народа,а не в България.Има една купчена зам.министри и шефове на агенции към правителството,но не ,премиера ще ходи лично да следи местенето на блатни кокичета.Пълен фарс,с който ни занимават 5 дена и вие "лапате мухи". ЗАМИСЛЕТЕ СЕ МАЛКО!!! СТИГА КАТО АБДАЛИ ДА ВЪРВИТЕ НАКЪДЕТО ВИ БУТНАТ!!! А Кутев заслужава псувните само защото е от БСП,но е казал истината.
125
8
 
7
 
! Отговори
КНК преди 11 години
Колкото и да ми е неприятно,този червен *** е прав!!!Използва се нещастието на хората от един малък район на България за да се ангажира цялото обществено внимание и да се отклони от изключително важни за България въпроси.Всичко живо,което цица пари от властта ходи по тях и само хълца :"земетресение,разрушения,щети,компенсации и пак:земетресения,р.... и т.н.А далаверата с ограбените милиарди от хората с лекарствата, забравихте!!! Цените на бензина и горивата,също!!! Топлофикации,В и К ,Ел. дру
124
1
 
6
 
! Отговори
viktor преди 11 години
Zaslujavash vsi4ki ot Pernik da te prebiqt s vlinkeli besen sam ot takiva kato tebe dolni bokluci qdesti parite na Darjavata. Vsi4ki do krak ot taq partiq da vi izbiqt zadari vast komunistite darjavata nie ne na tova deredje Samo BOIKO
123
1
 
7
 
! Отговори
viktor преди 11 години
A za6to ne zemat da ti vidat smetkata da se raz4isti parlamenta ot takiva bokluci kato tebe be Mama ti stara dolna komunisti4na.
122
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Застраховките в България са в размер на няколко килограма бой или поне няколко кг снимков материал, описание на щетите, безкрайни комисии, които да ги констатират и ходене по мъките, за да получиш някакво минимално обезщетение, ако въобще го получиш. Хората нямат никакъв стимул да се застраховат, докато в Германия примерно този "занаят" се ползва с доверие и се застрахова почти всичко. Шопарът от снимката да не се прави на много отворен, защото такива като него опорочиха застрахователния сектор
121
5
 
7
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Видяхме до къде стигна фашистката партия /СДС/ . Народа ги изхвърли като мръсни котета на бунището и сега всички телевизии са впрегнати да ги съживяват-всекидневно се чудят и вайкат защо дясното го няма. Много просто-защото разсипаха държавата след 1989 г. !
120
1
 
8
 
! Отговори
ртр преди 11 години
***
119
1
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Кутев, много грешен ход :) Поздравления за теб и другарите :) !Хора, няма лошо който има възможност да се застрахова, но ако след застрахователно събитие това получи обезщетение!!! Незная на запад колко "въртели" правят, но тук никой няма да плати. Ако зная че застрахователят няма да плати, то или няма да се застраховам или трябва да се върнем към старите времена "Елате вие , за да не идваме НИЕ...".
118
2
 
21
 
! Отговори
Мульо преди 11 години
"Антон Кутев е завършил е изкуствознание в Художествената академия." Изкуствоведът да не се изказва по теми за земетресения и финанси.Апропо и Калина Илиева беше завършила художествената гимназия, а Антон Кутев е един от основните, които скачаха срещу нея. А той с какво е по-различен от нея? "Калинката" на БСП.
117
11
 
8
 
! Отговори
ХОРАТА И ДЪРЖАВАТА преди 11 години
ДОКАТО ТОЗИ ПОПУЛИСТ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ КУ*ВЕНСКИ СИ ПИАР,"ЗАТАПВАНЕ" НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ОПОНЕНТ,ДРЪНКАНЕ НА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ВМЕСТО РАБОТА И ГРИЖА ЗА БЕДНИТЕ,БЕЗРАБОТНИТЕ,МЛАДИТЕ ХОРА,СТИМУЛИРАНЕ БИЗНЕСА И ПОТРЕБЛЕНИЕТО,ДЪРЖАВАТА ЩЕ ЗАТЪВА ВСЕ ТАКА УСПЕШНО,КАКТО ПОСЛЕДНИТЕ 3 ГОДИНИ.ВМЕСТО ДА СЕ ЗАНИМАВА С НЕОТЛОЖНИТЕ ДЪРЖАВНИ ДЕЛА,КОИТО НЕ СЕ ПРАВЯТ ПРЕД ТЕЛЕВИЗИИТЕ,МУТРАТА Е САМО ПРЕД КАМЕРИТЕ ДА СИ ПРАВИ ПИАР.ОТКРИВАНЕТО НА ЧАСТНИ ОБЕКТИ НА ОЛИГАРСИТЕ НЕ СА РАБОТА НА ПРЕМИЕРА.ЗАДАЧАТА МУ СА
116
12
 
10
 
! Отговори
трътльо преди 11 години
Знаете ли защо брикета Обама е президент на САЩ? - -защото "умните" там решиха *** да го изберат!А защо недоразумението бб е премиер тук? - защото "умните" тук решиха *** да го изберат!
115
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В чужбина всички имат застраховки, а тук колко ?? не може да чакате на държавата за всичко, а да не плащате застраховка.
114
0
 
9
 
! Отговори
ди Изцепки преди 11 години
Проверката на частния ти имот е твоя задача, а не на правителството. Има си законови изисквнаия- да си извадиш паспорт на сградата и ако и не си го направил и не си сключил застраховка, никой не ти е длъжен. Аман от анализатори, все чакащи наготово и все други са има виновн
113
5
 
17
 
! Отговори
akud преди 11 години
и кутеф и мемет доган си изпускат нервите което е ЯСНО ПОСЛАНИЕ , че на престъпниците от тройната к00лиция и идва края. !!!! ЕДИННА БЪЛГАРИЯ !!!!
112
15
 
8
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
цинизма не идва от Кутев, а от управляващите които парадират с това че видите ли ще се помогне на засегнатите - това е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на държавата, а те го изкарват като някакъв жест с който са се нагърбили. Второ създава се прекалено много и ненужна паника сред населението, по същата причина по която се правят разни измислени клипчета, записи и скандали - ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО. трето - в гърция през седмица има трусове 5 по рихтер, но там хората са свикнали и го приемат спокойно