Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%

Борисов обещава най-много, предимно магистрали
30 май 2012 21:00, Красимир Ангелов
344
Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%
Бойко Борисов обещава най-много. Снимка: Impact Press Group

Родните политици са най-щедри на обещания за пътно строителство и магистрали, сочи проучване на Фондация "14 януари", което представи дадените и реализирани обещания на управляващите през изминалите почти 3 години от мандата им.

За целия период на управление на ГЕРБ от 27 юли 2009 г. до днес са дадени общо 541 обещания. Най-много от тях са за инфраструктура - 85 на брой, за данъци - 42, еврофондове - 21, метро - 8, пенсионно осигуряване - 7, шистов газ - 4.

Към този момент са изпълнени близо 11 процента от дадените обещания, сочи проучването.

За останалите обаче още не може да се твърди какво ще бъде развитието им, тъй като мандатът на управляващите все още не е приключил.

Човекът с най-много обещания логично е министър-председателят Бойко Борисов, който е дал общо 228, което е почти 50 % общия брой.
 
Категорично изпълнени към момента са 27 от тях, а частично реализирани - 9. За 47 се смята, че са неизпълнени.

Сферите, в които премиерът обича най-много дава обещания са пътища и инфраструктура, промени в законодателството, строежа на метрото, борбата с престъпността.

След него в класацията с най-много обещания се подрежда вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков с 47 обещания. До този момент той е изпълнил 4, не е успял - 5, а останалите все още са в движение.

Третото място в класацията за обещания е за другия вицепремиер Цветан Цветанов. От общо 26 дадени обещания, той е изпълнил едно, а продължава да работи по 5.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заема четвъртото място с девет обещания, две от които изпълнени и три не.

Президентът Росен Плевнелиев също е попаднал в изследването на фондация "14 януари."

Държавният глава е влязъл в президентството с едно неизпълнено обещание - че няма да се кандидатира за президент, дадено от него на 4 септември 2011 година.

Останалите негови обещания са свързани предимно със стратегията България 2020, отчитат изследващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
2
 
23
 
! Отговори
mag преди 11 години
Магистралите са за Софиянци да ходят по бързичко до морето да пълнят гушките на олигарси и хотелиери и мутрички все приятелчета на Боко
216
1
 
12
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Предните управляващи краднаха като за световно и,нищо!Сегашните обещават като за световно и,пак нищо!Та от тук и въпросът е кой ли ще са следващите който ще ни яхат като за световно?
215
1
 
2
 
! Отговори
Ащар преди 11 години
Съобщение от Галактическата Федерация на Светлината!!!!Зони на свободна енергия:Зоните на свободна енергия ще бъдат обозначени области, които са предоставени да снабдяват с чиста и свежа безплатна енергия онези в тези области, които желаят да участват в тези проекти. Това, което бихме желали да направим е да оставин настрана вашите средства на снабдяване на домакинствата ви с енергия и да инсталираме нова технология, която ще подобри ефективността и доставянето на чиста енергия в дома ви. Тези проекти ще бъдат изпълнени на общосветовно ниво и ще дойде време, когато всяко домакинство на вашата планета ще бъде обзаведено с този технологичен напредък, който ще доставя чиста енергия без разноски на абоната на тази услуга.За да участвате в тази програма, молим тези, които имат желание, да направят известни промени в домакинствата си, за да предоставят имената си на наше разположение, или телепатично, или чрез коментари във вашите социални мрежи и ние ще въведем вашето име в нашата база данни, за да имаме пред вид това обзавеждане във вашия дом. Можете също така да оставите коментар под това послание в Facebook timeline @ https://facebook/greggiles2012)Това, което тази технология налага, е изцяло нов начин да се впрегне на работа енергията от атмосферата, заобикаляща вашата планета. Тази област от вашата планета ви е известна под името стратосфера и именно там енергията е на разположение за този начин на използване чрез въвеждане в действие на устройство, инсталирано в дома или в зоната на живеене. Устройството ще вземе радиационната енергия, заобикаляща планетата ви. След това то ще изчисти тази енергия преди да тя да бъде използвана в уредите, ползващи енергия, отопление и осветление в дома ви. Това, което то няма да направи, е да задвижи автомобилите, влаковете, автобусите и самолетите, но ние имаме други средства да задвижим тези системи за транспортиране, които сега са важни за вашия свят
214
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Б.Б. дойде на власт и се крепи яко от американците. Така че ,докато им играе по свирката, той ще бъде. Наесен ще спретне едни предсрочни избори и ще си осигури още един мандат.
213
0
 
15
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Важното е, че е обещал !Обеща на всеки 6 месеца ДДС да пада с по 0,5 % , обеща повишение на заплати , ... Но той никога не е обещавал , че редовно ще играе футбол и ще стане шампион с отбора си, т.е. ще влезе в Шампионската лига . И накрая ще стане чудо - неговият отбор в първия предварителен кръг за Шампионската лига ще срещне БАТЕ Борисов и тогава ще видим кой ще е виновен, ако отборът му падне !? Може би и тогава Станишев ще е виновен ?
212
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами като има баламурници, дето вярват, така ще е, те пак развързаха торбата с предизборните обещания
211
3
 
25
 
! Отговори
комунист преди 11 години
Тоя пожарникар да си отиде да гаси пожари,а не да затрива икономиката.Магистралчо...
210
3
 
33
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Дано най-сетне хилядите олиго-френи, които докараха тая банда от некадърни и корумпирани ченгета и лапачи на власт ДА ПРОУМЕЯТ, ЧЕ ДЪРЖАВА НЕ СЕ УПРАВЛЯВА С КРЪЧМАРСКИ ЛАФОВЕ И ДЕБЕЛАШКИ ШЕГИ.А ОЩЕ ПО-МАЛКО С РИТАНЕ НА ФУТБОЛ В РАБОТНО ВРЕМЕ.
209
30
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Сегашните обещават но поне и нещо вършат, за разлика от ***- Обещават ни какво ще откраднат
208
7
 
2
 
! Отговори
Petko преди 11 години
!!!!!!!!- shtom si komunist otivai pri Bai Todor s 300km/h- kenefche !
207
7
 
26
 
! Отговори
:0) преди 11 години
Никога турция в ЕС!
206
5
 
15
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 11 години
Азсъмкомунист,накоготонемухаресвадагоду...аподвода.КакнесесъбудиТодорЖивковотгробатадавапратитамдетовиемястотоБеленеиЛовеч.Довчерамяхгена"Рапортдаден,рапортприет"иизведнъжстанахтенай-големитедрислювцидемократи!!!
205
7
 
11
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 11 години
Азсъмкомунист,накоготонемухаресвадагоду...аподвода.КакнесесъбудиТодорЖивковотгробатадавапратитамдетовиемястотоБеленеиЛовеч.Довчерамяхгена"Рапортдаден,рапортприет"иизведнъжстанахтенай-големитедрислювцидемократи!!!
204
0
 
16
 
! Отговори
Мая преди 11 години
На Ананиев бонусите са начислени в съответствие със законите на страната.Още повече, че той ги е заработил , тъй като по негово време България беше финансово стабилна, с висок икономически ръст, отделяха се пари и в резерва. Срамежливо пропускате факта , че Ананиев е дарил за благотворителност тези пари сам, по свое желание.Министрите и зам.министрите от ГЕРБ са получили бонусите в нарушение на закона, който влезе в сила от 01 януари 2009г. Върнаха бонусите, след като медиите информираха
203
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО С ГЛУПОСТИ СЕ ЗАНИМАВАТЕ А НИКОЙ НЕ ХВАЩА 2 ЛЕВА ДА ИЗКАРА МЕ ЗАНИМАВАТЕ ТУК КОЙ КОЛКО БОНОСА БИЛ ДАЛ МИ ДА СИ ДАВАТ ВАС КАКВО ВИ ИНТЕРИСУВА ЩОМ СИ ДАВАТ ЗНАЧИ ИМА ЗА КАКВО НАПРАВЕТЕ ТАКА ЧЕ И ВИЕ ДА ИМАТЕ БОНУСИ Е ТУК НЯМА КОЙ ДА ВИ ДАДЕ БОНУС ЗА НАЙ ЗАВИДНИЧЕСКИ КОМЕНТАР И НАЛИ РАЗБРАХТЕ БОЙКО СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ЧУДЕСНО ВЗЕ ПАРИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ВЗЕ ПАРИТЕ НА ДОГАН КАКВО ПОВЕЧЕ ИСКАТЕ НЕ Е МАГЬОСНИК А СЕГА ПРИ 2 МАНДАТ ДАНО ДАДЕ МАЛКО И НА НАРОДА
202
3
 
16
 
! Отговори
Здравко преди 11 години
Бойко Борисов за собственика на "Леденика": Там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам.;Танов за Борисов: Той ще ни натиска. Тогава аз ще трябва да направя нарушение на закона, за да изляза от положението
201
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дравната министърка Десислава Атанасова и нейният заместник д-р Минчо Вичев въртят частен медицински център, който източва държавната болница в Русе (МБАЛ) и здравната каса. Това показват документи, получени по достъпа до обществена информация
200
2
 
2
 
! Отговори
Урук Хай преди 11 години
Днес сте късметлии, че сте първите, които разбират за възстановяването на Новата Българска Армия! Предайте нататък.
199
2
 
8
 
! Отговори
Мая преди 11 години
Във ведомството на Нона Караджова в периода 2009 - 2010 г. неправомерно са раздадени 50 825 лв. бонуси за контрол на концесиите, става ясно от доклад на Сметната палата. Плащано е за всяко съвещание, като има случаи в един ден чиновниците да се събират по няколко пъти. Членове на комисията са вземали пари и за съвещания, на които реално не са присъствали, понеже са били в отпуск, командировка или болничен. В одитирания период за всяко едно заседание на комисията са плащани средно по около 3550 лв. бонуси.
198
22
 
7
 
! Отговори
aнонимен преди 11 години
БОЙКО БОРИСОВ Е НОМЕР ЕДНО С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ПАК ЗА НЕГО МНОГО ДОБРЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА