Ставрев бил ченге и в живота

Красимир Ранков е бил агент на Шесто управление на ДС
6 юни 2012 17:43, Петя Славова
81
Ставрев бил ченге и в живота
Красимир Ранков Снимка: Булфото

Голяма част от някогашните агенти на бившата Държавна сигурност са ръководили културни институти у нас след 1989 г.

Това стана ясно, след като Комисията по досиетата публикува списък на бивши ръководители на национални културни институти и на доста театри из страната.

Сред имената прави впечатление известният актьор от сериала “Стъклен дом” Красимир Ранков. Той е бил агент на Шесто управление под псевдонима Николов. Актьорът е бил директор на Драматичния театър в Добрич от 1999 г. до 2002 г.

В списъка с бивши агенти на Държавна сигурност е и проф. Вера Ганчева - директор на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" от 1996 г. до 1997 г. Тя е сътрудничила под псевдонима Ирис.

Сред публикуваните имена е и това на директора на Националния филмов център от 2003 до 2009 г. - киноведа Александър Грозев, както и на неговия колега Атанас Свиленов, който е шеф на Българска национална филмотека от 1999 до 2000 г.

Отново е публикувано името и на езиковеда Владко Мурдаров, който е доносничил под псевдонима Драган.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
24
 
! Отговори
A1 преди 11 години
Не се чудете защо ни е такъв ПРЕХОДА и защо настящият ни ЕЛИТ се състои от мутри,***,доносници и шмекери на дребно,както и елементарни партийни тарикати!КУКЛОВОДИТЕ ТАКА ГО ПОРЪЧАХА,НАГЛАСИХА И ИЗПЪЛНИХА!А СЕГА СЕДЯТ ОТСТРАНИ,НАДИПЛИЛЕ ПАЧКИ,ИМОТИ,И ДЖИПОВЕ,ПИЯТ СИ ПИТИЕТО КРАЙ БАСЕЙНЧЕТАТА И ВИ ПОДКОКОРОСВАТ-НАЛИ ИСКАХТЕ ДЕМОКРАЦИЯ ВЕ,НАЛИ ИСКАХТЕ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА...?ИСКАХМЕ,НО НЕ ВАШАТА ПСЕВДО-ДЕМОКРАЦИЯ,И НЕ ВАШАТА ФАЛШИВА ПСЕВДО-ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!
25
2
 
20
 
! Отговори
Има един епитет преди 11 години
Казва се МРЪСНО ченге, това изчерпва отношението на хорага към ченгетата!
24
0
 
14
 
! Отговори
Спортистка преди 11 години
Да се проверят за членство към службите на Дс и всички спортисти и президенти/председатели на федерации.Да се провери инж. Данчо Лазаров - президент на Българската федерация по волейбол, дали е бил агент на службите и по точно на ВКР.
23
2
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 11 години
Драги, не пиши, че лсва умствената Ви недостатъчност
22
10
 
4
 
! Отговори
Хаджи Ахил преди 11 години
До 9 - Съвсем не беше задължително да си ухо на ДС за да се издигнеш по онова време. Това е оправдание за некадърници, които оправдават некадърността си с това, че не са били агенти на ДС и за това не са се издигнали.
21
13
 
4
 
! Отговори
Е,...и..! преди 11 години
Аз също съм бил !---25---Всички в Бг са комунисти и *** ,ТИ към кои си ...?
20
5
 
18
 
! Отговори
тъжното е... преди 11 години
Тъжното е ,че в БГ всички са ченгета........Целият ни т.нар"елит" е ченгета, техните синове и дъщери, роднини и баджанаци...Кой не е ченге или с роднини ченгета примерно в това правителство..... За предишното изобщо не говорим.....та дори и в правителството на Филип Димитров/между нас казано мисля,че и ФД е ченге/. Ето затова страдаме. И вината пак на е на нас българите.На първите демократични избори трябваше да изберем СДС, а не Луканов...така ни се пада..сега вече ще разчитаме на еволюцията...
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 1998 управляваше СДС, като вметка го казвам сами си правете изводите
18
2
 
23
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 11 години
Имам забележка: в заглавието думата"бил" е неуместна, тъй като бивше ченге и бивша *** на всички е известно, че просто НЯМА.
17
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Красимир Ранков е бил агент от VI на ДС".И какво от това?Голям праз за зимата!
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман,то човеци не останаха.
15
5
 
36
 
! Отговори
Соцпорнография преди 11 години
Повръща ми се от такива хора,издигащи се по стълбицата на успеха като стъпвали с мръсните си обувки в/у главите на доста невинни хора пратени по затворите.
14
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стоя комунизъм вече ми писна от 20 и кусур години нали няма ДС комунисти и не знам си какво та ? Бай Тошо взема една държава след нас е само Албания по показатели оставя една средноевропейска държава. Хайде сега кажете защо все назад вървим и още има за крадене от лошия Тодoр Живков.
13
23
 
12
 
! Отговори
Ben преди 11 години
*** от герп просто ни занимават с никому ненужни неща. Пълнят ни главите с глупости като отвличат вниманието от истинските проблеми. Боли ме фара, че са били агенти.
12
1
 
27
 
! Отговори
до 9-ти преди 11 години
E точно обратно,по онова време ,некадърниците така се издигаха ..долни твари такива,заради кариера отиваха невинни хора по затворите ...
11
1
 
17
 
! Отговори
Девиз на доносника преди 11 години
Ние сме като поп Кръстю.За да си добре натопи другарче.На това му се казва "лоялна " конкуренция.
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямата работа, че са били агенти на ДС. Ами тия милиционери и комунисти дето днес управляват, те са крепяли живковизма и милиционерщината. При тях освен милиционери други няма
9
1
 
20
 
! Отговори
topor преди 11 години
Към Анонимен, 5Не сме били всички доносници. И затова живеем в "другата" България, за разлика от тези , които са били. Но по-лошото е, че сега третокласни БотушКаишковци ни управляват.
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гнус, гнусна работа! М/у другото БТВ не е Босфор ТВ а е ДС ТВ.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А оная мумия Елена Петрова какво има, освен че кара пияна и от Босфор ТВ покриха случая? Ако бяха хора на място щяха да я извадят от сериала, а не да я налагат като пример!