Безработни със заплата от Европа, ще борят щетите от бедствията

Преглед на печата на 10 юни
Обновена: 10 юни 2012 12:03 | 10 юни 2012 12:02, Красимир Ангелов
35
Безработни със заплата от Европа, ще борят щетите от бедствията
Безработните ще получават заплата от Европа. Снимка: Булфото

Безработните ще получават заплата от Европа, за да участват в ремонта на пътища и сгради, засегнати от земетресения, наводнения и други природни бедствия, съобщава "Преса". Това предвижда нова схема за финансиране по ОП "Развитие на човешките ресурси", обяви социалният министър Тотю Младенов.

Фирми и общини ще наемат по нея хора, регистрирани в бюрата по труда срещу 380 лв. заплата за срок от 6 месеца до една година. Първите наети ще са още през юли и август.

Безработните ще бъдат известявани по мобилните си телефони къде има свободен щат по тяхната специалност, пише по темата за безработицата "Стандарт". Новата електронна услуга в момента се разработва от агенцията по заетостта.

Есемеси ще предупреждават и за наближаващата дата за подпис в бюрото по труда. От септември в 105 бюра по труда в цялата страна ще заработят и електронни терминали. От тях безработните, без да чакат на опашки, ще правят справки за свободните места в региона, който ги интересува.

Бюрата по труда ще правят също така профил на всеки безработен - какво образование има и какво е хобито му. Записаните ще имат идентификационен код за електронно потвърждаване на регистрацията.

Бившият президент Георги Първанов остана без свои хора в Изпълнителното бюро на БСП. Нито той, нито протежетата му намериха място в новото ръководство на червените, информира "Телеграф".

Членовете на бюрото бяха одобрени от вчерашния пленум на Столетницата. Националният съвет гласува състава така, както бе предложен от лидера Сергей Станишев. Той изхвърли от ръководството всички, клонящи към Първанов.

"Станишев пенсионира Първанов и в БСП", коментира "Монитор".Това сочи прочитът на състава на новото Изпълнително бюро. Председателят на БСП отказа да легитимира групичката по интереси на бившия държавен глава. С изолирането на групата му от Изпълнителното бюро Първанов се оказа напълно лишен от информация за дискусиите в ръководството, неговите тактики, стратегии за действие и обсъждането на политиките.

Това на практика маргинализира групата му, която, без достъп до актуалните дискусии в бюрото, може да продължи да си прави анализи и коментари без връзка с реалната политика на партията.

България няма да има проблем с храните и с реколтата от зърно въпреки обилните дъждове и градушки, които се изляха над по-голямата част от страната, отбелязва "Труд". Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той призна, че наистина се очаква добивите да бъдат значително по-слаби в сравнение с предходната година. За сметка на това обаче продукцията щяла да е по-качествена.

Министерството на земеделието работи по създаването на закон за розата и стандарт за розовото масло, пише "24 часа". "И в този закон ще заложим, както в закона за виното, този стандарт, за да може етикетът на България - тя се свързва с розата и розовото масло, да бъде защитен", обясни министър Мирослав Найденов.

Цената на килограм розово масло тази година може да стигне до 6000 евро, прогнозира Найденов. Според него отглеждащите рози ще спечелят от студовете и дъждовете през пролетта за разлика от тези, които гледат плодни дръвчета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати подигравката!Гнусно е!
9
3
 
7
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Скоро ще се състои големият мач между отбора на Любимец 13 и отбора на приятеля му К.Д. Може би това ще е финал за суперкупата на БГ между двата отбора и който от тях победи, ще играе с европейския шампион ? Дай, Боже, да е така !Не знам в кой ден ще бъде този мач, но определено този ден трябва да стане официално неработен , за да може всички да отидем на стадиона, за да се насладим на виртуозните изпълнения на Любимец 13 ? Щоуто / футболното зрелище / е по - важно от хляба ! Не всеки ден баш - футболистът в държавата ни играе толкова важен мач !Планирано ли е вече колко гола в противниковата врата ще вкара Любимец 13 ? Може би 15 гола ? Какъв ще бъде бонусът за всеки вкаран от Любимец 13 гол ? Може би за всеки вкаран от него гол, ще му режат пари от заплатата ? Така е редно, за да бъде солидарен , пардон, социален с онези, които работят за по 300 лв на месец ! П.П. Някой не трябваше ли вече да е раздал бирата с кебапчета за мача ?
8
0
 
2
 
! Отговори
dimitarivanov53 преди 11 години
Tova si beshe vtori Aprilski plenum.
7
11
 
4
 
! Отговори
Много хубава идея! преди 11 години
Казвам "браво" на тази инициатива да се даде заплата и работа на безработните. Като гледам около мен, онзи който е бил "трайно безработен", ако веднъж започне работа, после по-лесно се ориентира и започва сам да си намира трудови ангажименти, без да чака някой друг да му го осигури. Стига, разбира се, наистина да иска да работи.Само едно ме смущава. Ако едно бедно 20-годишно *** няма GSM и не знае да работи с компютър,как да се възползва от тази възможност? И това трябва да се има пред вид!
6
0
 
12
 
! Отговори
До Слейтър преди 11 години
На теб да ти прилича,че някой е поумнял????
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
190 евро заплата?
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев да спасява първо себе си,след това останалите!Не му ли мирише на пенсия?
3
2
 
26
 
! Отговори
Слейтър преди 11 години
Какво излиза? Значи пак са прецакани хората,пак ще работят Ангария. Че кой работодател не иска да дава заплата от 190 евро и да му бачкат къртовски труд по жегите.Естествено е че през това време няма да им намерят работа за сносни пари а ще ги изсмучат колкото могат за 380 лева.Чудя се не поумняхме ли след 22 години ***.
2
6
 
14
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Европа-*** приказка....
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яко усвояване ще падне. После се чудете защо в София има толкова много джипове струващи колкото един апартамент.