Безработни със заплата от Европа, ще борят щетите от бедствията

Преглед на печата на 10 юни
Обновена: 10 юни 2012 12:03 | 10 юни 2012 12:02, Красимир Ангелов
35
Безработни със заплата от Европа, ще борят щетите от бедствията
Безработните ще получават заплата от Европа. Снимка: Булфото

Безработните ще получават заплата от Европа, за да участват в ремонта на пътища и сгради, засегнати от земетресения, наводнения и други природни бедствия, съобщава "Преса". Това предвижда нова схема за финансиране по ОП "Развитие на човешките ресурси", обяви социалният министър Тотю Младенов.

Фирми и общини ще наемат по нея хора, регистрирани в бюрата по труда срещу 380 лв. заплата за срок от 6 месеца до една година. Първите наети ще са още през юли и август.

Безработните ще бъдат известявани по мобилните си телефони къде има свободен щат по тяхната специалност, пише по темата за безработицата "Стандарт". Новата електронна услуга в момента се разработва от агенцията по заетостта.

Есемеси ще предупреждават и за наближаващата дата за подпис в бюрото по труда. От септември в 105 бюра по труда в цялата страна ще заработят и електронни терминали. От тях безработните, без да чакат на опашки, ще правят справки за свободните места в региона, който ги интересува.

Бюрата по труда ще правят също така профил на всеки безработен - какво образование има и какво е хобито му. Записаните ще имат идентификационен код за електронно потвърждаване на регистрацията.

Бившият президент Георги Първанов остана без свои хора в Изпълнителното бюро на БСП. Нито той, нито протежетата му намериха място в новото ръководство на червените, информира "Телеграф".

Членовете на бюрото бяха одобрени от вчерашния пленум на Столетницата. Националният съвет гласува състава така, както бе предложен от лидера Сергей Станишев. Той изхвърли от ръководството всички, клонящи към Първанов.

"Станишев пенсионира Първанов и в БСП", коментира "Монитор".Това сочи прочитът на състава на новото Изпълнително бюро. Председателят на БСП отказа да легитимира групичката по интереси на бившия държавен глава. С изолирането на групата му от Изпълнителното бюро Първанов се оказа напълно лишен от информация за дискусиите в ръководството, неговите тактики, стратегии за действие и обсъждането на политиките.

Това на практика маргинализира групата му, която, без достъп до актуалните дискусии в бюрото, може да продължи да си прави анализи и коментари без връзка с реалната политика на партията.

България няма да има проблем с храните и с реколтата от зърно въпреки обилните дъждове и градушки, които се изляха над по-голямата част от страната, отбелязва "Труд". Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той призна, че наистина се очаква добивите да бъдат значително по-слаби в сравнение с предходната година. За сметка на това обаче продукцията щяла да е по-качествена.

Министерството на земеделието работи по създаването на закон за розата и стандарт за розовото масло, пише "24 часа". "И в този закон ще заложим, както в закона за виното, този стандарт, за да може етикетът на България - тя се свързва с розата и розовото масло, да бъде защитен", обясни министър Мирослав Найденов.

Цената на килограм розово масло тази година може да стигне до 6000 евро, прогнозира Найденов. Според него отглеждащите рози ще спечелят от студовете и дъждовете през пролетта за разлика от тези, които гледат плодни дръвчета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
А министрите си гласували 5000 лв. заплата (и то без допълнителните).Защо за нас договарят 380 лв.Егати и държавата, дето и е такова правителството (министрите и депутатите).Парламента да се намали на 100 хрантутници.
29
0
 
3
 
! Отговори
Той е преди 11 години
Ето, на това му викам, тотално осиране! Дали от тая Европа, ако се дават заплати за гърци или австрийци, примерно, биха им давали по 190 евро? Що за двойни, че и тройни стандарти? А пък, ако хората дават доста повече, както е редно, то тогава, къде отива разликата? Най-вероятно, в джобовете на бойковци, цецовци, тотювци, и прочие пасмина! "Пак ще ви измамим..." - Гарантирано от ГЕРБ!
28
0
 
4
 
! Отговори
Мила34 преди 11 години
За качеството на реколтата не мога да коментирам как се изменя според климатичните условия. Но тъй като за добивите има конкретни данни, всеки може да си направи извод по тях. Както преди няколко дни министър Найденов обясни, едва около половината от продукцията се потребява от нас, останалото се изкупува навън, така че за криза в този сектор въобще не може да се говори.
27
0
 
5
 
! Отговори
безработен преди 11 години
Заплата от Европа - 380лв.Аз пък си помислих Европейска заплата.
26
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Бе аре стига сте ревали - малко им било на безработните... като им е малко, да си намерят работа за повече - ако няма работа, да вземат държавна земя и да я обработват и да си докарват повече !!!Нали сме пазарна икономика, капитализъм - всеки да се оправя и да си търси хляба и препитанието, а не хем държавата да им дава години нарвед, хем да реват, че им е малко. Я да им спрат помощите на всичките "безработни" и да видим дали няма да се разработят...
25
0
 
4
 
! Отговори
до мекередонеца 17 преди 11 години
Маке, *** си. Ние нямаме нищо общо с татарите. Така само са ти казали тези същите, които ти промиват мозъка с легенди как си произлязъл от Александър Македонски. И приеми, че не си нищо друго освен предател на това което би трябвало да виждаш като родина - България. Ти си само една пионка, служеща на тези, които искат да ни заличат.
24
1
 
24
 
! Отговори
ан преди 11 години
ТОТЮ ТОТЮЮЮЮ КОЙ В ЕВРОПАТА РАБОТИ ЗА 190 ЕВРА НА МЕСЕЦ БЕ ТОТЮЮЮЮ? ТОВА Е ПОДИГРАВКА СЪС НАРОДА БЕ ТОТЮЮЮЮ. ЗАЩО НЕ СИ НАПРАВИТЕ И ВИЕ ЗАПЛАТИТЕ ПО 200 ЕВРА НА МЕСЕЦ ДА ВИДИТЕ КАК СЕ ЖИВЕЕ СЪС ТЕЗИ ЗАПЛАТИ И ЦЕНИ НЯКОИ ОТ КОИТО СА ПО ВИСОКИ ОТ ЕВРОПАТА? НО ЗА ТАКОВА ПЛЕМЕ ТАКИВА ЗАПЛАТИ. ЗАЩОТО ДРУГАРЯ *** ОТ ДРАГАЛЕВЦИ БЕШЕ КАЗАЛ ЧЕ АКО СМЕ СЪС НИСКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСЙИ ГОСПОДАТА ОТ ЕВРОПАТА ЩЕЛИ ДА ДОЙДАТ ДА ИНВЕСТИРАТ В МУТРЕСТАНИЯ. КЪДЕСА ТЕЗИ ГОСПОДА ИНВЕСТИТОРИ ДРУГАРЮ ДРАГАЛЕВСКИ ***
23
0
 
4
 
! Отговори
Shutzstaffel преди 11 години
Маке ти се приготви за издевателтвата на Илирите над щерка ти, не е зле и да си приготвиш и ти някоя кутийка с вазелин. . Американските ви приятелчета подкрепят само албанците .
22
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Dali niama parvo da zvaniat na bezrabotnite vav Anadola
21
1
 
16
 
! Отговори
valeri преди 11 години
До 18 - Европа официално знае, че взимаме средно 3,5 евро на час. Дори и половината да плащат, предлагането от нашите пак е далеч от истината, и някой ще прибере разликата.
20
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Тотю ако ми прави по 2 бибитки дневно, ще му плащам 190 евро.
19
6
 
21
 
! Отговори
ан преди 11 години
Възмущавате се,а какво да кажем ние с пенсия 250 лв след 33 годишен учителски стаж ,от които половината като пом директорЗнаете ли какво ,че всичко това е унизителноНе ми е за парите,защото сме свикнали и с по -малко,но оценката ,която ми дава обществото за големия труд ,който положихме през годинитеНай-много 20 години да минат и ще оцените колко е бил важен този труд с всеотдайност към работата,защото в момента няма истинско образование
18
1
 
28
 
! Отговори
калк. самоиздръжка преди 11 години
(380лв. - 49.02 лв. - 33.10 лв.) = 297.9 лв. : 20раб.дни = 14.90 лв.надница14.90лв. : 8,5 часа = 1,75лв. на час = 0,90 евроцента часова заплата.= 1,12 щ. долара на час297,9 : 30 дни = 9,93лв прибл. дневно за лично харчене.Транспортни билети - 2 лв. дн. в гр. у-вияМесо - ср. 10лв/кг - 2лв дн.хляб - ср. 2 лв/кг - 1лв дн.мляко - ср. 2 лв/кг - 1 лв дн.плодове - ср. 2 лв/кг - 1 лв дн.сирене - ср. 8 лв/кг - 80 ст днсандвич - 2лв 1 бр.Един затворник = 33.33лв дн. издръжка от държавата
17
1
 
4
 
! Отговори
до Маке преди 11 години
А на мен вицовете от Македония са ми най-смешни, особено платените!!! :)))
16
4
 
22
 
! Отговори
иво преди 11 години
Доколкото си спомням , безработицата в Испания , беше над 20%.Та защо да не наемеме безработни и от там със заплати от 380 лв.Какъв смях ще падне там, а? А тук някой явно си мисли , че това е "добра" новина.Жалка държав,,жалък министър и.... да не педължавам.
15
2
 
3
 
! Отговори
до 16(valeri) преди 11 години
А ти да не мислиш, че европа ще плаща по немските стандарти 7-8-10 евро на час? ...хаха... От къде тази наивност? ... Ще направят бърза справка за средното заплащане за подобен труд и точно толкова ще отпуснат, но поне да се надяваме, че и това ще се случи, защото предполагам, че има хора, които биха искали да се включат в програмата. А иначе не отричам, че ще се изгуби една не малка част от сумата някъде по "горните" етажи, но вероятно по индиректен начин, а и едва ли в чак такива размери...
14
11
 
5
 
! Отговори
Маке преди 11 години
Харесва ми издевателствата на Европа над оскотелите и бедни татари!!!
13
0
 
30
 
! Отговори
valeri преди 11 години
Европа едва ли отпуска такива смешни пари, по вероятно е някой да задържи по голямата част и да подхвърли трохи на работниците. Дори наглостта и лакомията трябва да имат някакви граници.
12
2
 
23
 
! Отговори
Shcutzstaffel преди 11 години
Това е като някакъв виц. 190 Е месечна заплата. Всичките български политици до стената.
11
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 11 години
до 9: И по този начин / който предлагаш/ получават професия безработен завинаги.Какво толкова ви плаши тази заплата от 380 лв - стандарта е по региони - в София е нищо или във Варна но в едно по малко градче това са си пари.Е дайте сега всички които работят за такива заплати да си лежат и да им плащат сметките а и мобилна група да им носи и супата.Това българския мързел е нещо уникално.Има хора които не са пипали работа от години не че няма а така си свикнаха - от тук помощ от там брашно и леща