Служители в затворите на протест пред правосъдното министерство

Те настояват за допълнителни средства и увеличаване на заплащането им
Обновена: 10 юни 2012 14:55 | 10 юни 2012 14:53, Красимир Ангелов
51
Служители в затворите на протест пред правосъдното министерство
Работещите в затворите работят при тежки условия. Снимка: Архив Булфото

Служители в затворите протестират пред сградата на Министерството на правосъдието, като протестът минава под наслов "Европа и за нас".

Работещите в местата за лишаване от свобода твърдят, че няма диалог с министрите на правосъдието и на финансите, с цел предоставяне на необходимите допълнителни средства от централния бюджет за 2012 г. за финансово обезпечаване на различни дейности, както и за увеличаване на социалните плащания, които не са индексирани повече от десет години.

Исканията са от социален и професионален характер и не са насочени срещу настоящото управление и нямат политически оттенък, твърдят протестиращите.

Пред Министерството на правосъдието са служители от затворите във Враца, Стара Загора, Пловдив и София.

Председателят на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров за пореден път посочи, че условията, при които се работи в тази сфера, са много лоши.

Още по темата

"Работната среда е крайно враждебна и малко хора знаят за тежките условия, в които се работи в затворите”, подчерта Петров пред „Фокус”.

"Да знаеш, че този човек е извършил някакво престъпление и ти си длъжен всеки ден да го храниш и да му осъществяваш правата, това е много сложно и психическо много натоварва.

Лошото е, че много от старите служители напуснаха след последните промени в Кодекса за социалното осигуряване, има една несигурност при нас, говори се постоянно за орязването на компенсации и тези, които си направиха необходимите години, си тръгнаха”, заяви още Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
8
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Аз вече се чудя дали да вярвам на българите или не?! Казвате ,че сте били дискриминирани в собствената си държава ,че *** престъпници не ги съдели ,а ги оставали на свобода ! Но като гледам снимката ,само *** ,няма българи ?! Къде са българските престъпници ,Митьо очите,кобрата ,Маргините,братя Галеви и пр.?! То май обратното излиза ,май вкарвате в затворите само *** ?! Преди да триете коментари ,имайте достойнство и помислете логично ,а не трийте всяка критика към българите!
20
14
 
6
 
! Отговори
господа аз мисля,че преди 11 години
само недорасли комплексари могат да отидат и да пишат Г-Н,НАЧАЛНИК! МОЛЯ ДА МЕ НАЗНАЧИТЕ ЗА НАДЗИРАТЕЛ!!! СТАНЕТЕ ПРОФЕСОРИ БЕ ТАРИКАТИ!!!
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затворите са пълни с ***.. сигурно над 90% от пандизчийте са с ромски произход.. В този ред на мисли, наистина е кофти да се работи с *** за 300 лева на месец..
18
13
 
6
 
! Отговори
ОСВЕН МЕН И КАЛИН преди 11 години
ВСИЧКИ ДРУГИ СА НАДЗИРАТЕЛИ ЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ НАДЗИРАТЕЛИИИИИИИИИИИИИ НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК СТАВА НАДЗИРАТЕЛ БЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
17
0
 
15
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
Защо на снимката няма служители, а затворници
16
14
 
8
 
! Отговори
пълна подкрепа е тъп преди 11 години
АКО НЯКОЙ ВЯРВА НА ПЕТРОВ ДА МЕ ПИТА И ЩЕ МУ КАЖА,НАДЗИРАТЕЛИТЕ СА ПО-ЛОШИТЕ ОТ ВСИЧКИ ОБИТАТЕЛИ НА ЗАТВОРА!БИЯТ,КРАДАТ ОТ ЗАТВОРНИЦИТЕ И ГИ РЕКЕТИРАТ НАЙ-БЕЗСРАМНО,ДОРИ ДА ИМ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ ТЕ ПАК НЯМА ДА НАПУСНАТ ЗАЩОТО ЛАПАНИЦАТА Е ГОЛЯМА! В ПЪРВИ ОТРЯД НА С Ц З ЕДИН НАДЗИРАТЕЛ НА ИМЕ КОЦЕ МУ ВИКАТ КОЦЕ "ШКАФЧЕТО" ЗАЩОТО КАТО ИЗЛЯЗАТ НА "КАРЕ" ТОЙ ИМ РОВЕШЕ В ШКАФЧЕТАТА И ИМ ВЗИМАШЕ ПРОДУКТИТЕ ОТ СВИЖДАНИЯТА! НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ ЗА НИЩО ЗАЩО СИ ЖИВЕЯТ МНОГО ДОБРЕ ЗА СМЕТКА НА ЗАТВОРНИЦИТЕ!!
15
3
 
10
 
! Отговори
vlady преди 11 години
Редно е да се въведе използване на палки за дисциплинарни наказания, осъдените доживот и опасните рецидивисти както и системно нарушаващите вътрешния ред да се оковават във вериги. Така ще се дисциплинират *** по затворите. Не е лошо и да се възстанови уранодобива и да се пращат престъпници да копат руда.
14
8
 
4
 
! Отговори
Калин преди 11 години
ти ли ще ги плащаш тези заплати ..:)
13
7
 
22
 
! Отговори
Пълна подкрепа !!! преди 11 години
По принцип често иронизираме полицаите ...С тези пичове в униформи обаче съм абсолютно съгласен ! Трудът им е тежък и рисков. В затворите има доживотни без право на замяна и на тях им е все едно дали ще лежат за още едно убийство например.Условията в българските затвори са хипер мизерни. От това страдат не само затворниците, но и надзирателите и останалите им служители.И ако приемем, че първите са виновни и заслужават наказание, то какво са виновни вторите ?ДВОЙНИ ЗАПЛАТИ ЗА НАДЗИРАТЕЛИТЕ !
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съществуват по света затвори на острови, където затворниците сами отглеждат прехраната си. Абе нещо като манастир. Само по този начин човек може да се върне към добрите порядки. А сега какво става - държат ги като плъхове, хранени с храна, която и кучетата не искат.
11
2
 
0
 
! Отговори
Калин преди 11 години
кутев върви у перник ..росица ща разведе както трябва .. и двамата ще го поемете и на двамата ще ви хареса - долен - болен мозък!
10
5
 
18
 
! Отговори
До Колегите ! преди 11 години
Незнам какво точно правят синдикатите и какво ни помагат все пак ! Къде са в момента ? МВР е в тежка криза ! Никой не го е грижа за служителите, без подкрепа, без защита, без финансови средства на самоиздръжка ! Само ни отрязват от всичко и на самотек ! Докога така ? Никой не го грижа за пълната разруха и хаоса ! Пълна анархия, безхаберие и бездушие !
9
1
 
21
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Познавах преди 12 години,един много стоиностен мъж,с лице на мутра и душа на дете,честен до изглупяване.Беше офицер в тази система.Каза брат,заминавам,заради детето си,тука е страшно,корупция,наркотици и т.н.Не вярвам,нещо да се е променило.
8
16
 
6
 
! Отговори
Калин преди 11 години
За какво ще протестират ЗА ТОВА, ЧЕ СА ЗВЪНЕЛИ ДА ГИ ВЗЕМАТ .. С ПРИВИЛЕГИИ И ПАК НЕДОВОЛНИ:)
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия затворници защо не са униформа? Всички трябва да са в оранжевооооо!
6
2
 
17
 
! Отговори
съгласна! преди 11 години
"Да знаеш, че този човек е извършил някакво престъпление и ти си длъжен всеки ден да го храниш и да му осъществяваш правата, това е много сложно и психическо много натоварва."Много правилни думи! Има конфликт между чуството за справедливост и служебни задължение, което е голям стрес!!Вижте ги- погледите им, усмивките- кипят от енергия да извършват престъпления.И всеки ден човек да ги гледа и да следва служебните си задължения... наистина голямо напрежение. Кога ще се ограничи *** ражд
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ном. 1Заради такива като теб тая скапана държава няма да се оправи никога. Всеки има право да протестира и да търси по- добри условия на живот. Вместо да се обединим и заедно да си търсим правата винаги, когато някой който се опитва да промени нещо бива оплют от останалите и то с безумния аргумент, че те са по- зле. Смешна работа.
4
2
 
15
 
! Отговори
Издръжка ! преди 11 години
За един затворник се дават много повече средства, нека това да им даде знак, че все пак вие сте хората, който трябва да получите заслужените Ви се бонуси и нормални ЕС - заплати !
3
5
 
8
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 11 години
Частнико, за такива частници като тебе, вярвай много хора искат да се отворят специални курортни места със персонал който няма да иска заплати. Бараките стоят в Дахау.
2
3
 
26
 
! Отговори
Браво ! преди 11 години
Точно така трябва ние живеем в правова държава и всеки трябва да си търси правата, но и да си спазва задълженията. Подкрепям Ви !