Служители в затворите на протест пред правосъдното министерство

Те настояват за допълнителни средства и увеличаване на заплащането им
Обновена: 10 юни 2012 14:55 | 10 юни 2012 14:53, Красимир Ангелов
51
Служители в затворите на протест пред правосъдното министерство
Работещите в затворите работят при тежки условия. Снимка: Архив Булфото

Служители в затворите протестират пред сградата на Министерството на правосъдието, като протестът минава под наслов "Европа и за нас".

Работещите в местата за лишаване от свобода твърдят, че няма диалог с министрите на правосъдието и на финансите, с цел предоставяне на необходимите допълнителни средства от централния бюджет за 2012 г. за финансово обезпечаване на различни дейности, както и за увеличаване на социалните плащания, които не са индексирани повече от десет години.

Исканията са от социален и професионален характер и не са насочени срещу настоящото управление и нямат политически оттенък, твърдят протестиращите.

Пред Министерството на правосъдието са служители от затворите във Враца, Стара Загора, Пловдив и София.

Председателят на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров за пореден път посочи, че условията, при които се работи в тази сфера, са много лоши.

Още по темата

"Работната среда е крайно враждебна и малко хора знаят за тежките условия, в които се работи в затворите”, подчерта Петров пред „Фокус”.

"Да знаеш, че този човек е извършил някакво престъпление и ти си длъжен всеки ден да го храниш и да му осъществяваш правата, това е много сложно и психическо много натоварва.

Лошото е, че много от старите служители напуснаха след последните промени в Кодекса за социалното осигуряване, има една несигурност при нас, говори се постоянно за орязването на компенсации и тези, които си направиха необходимите години, си тръгнаха”, заяви още Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
22
 
18
 
! Отговори
Частника преди 11 години
Че кой ви пречи да напуснете като ви е тежко и натоварващо ? Бързо става. Елате при мен. Да видите има ли събота и неделя, добри заплати и пенсия на 45. Елате бе.