Служители в затворите на протест пред правосъдното министерство

Те настояват за допълнителни средства и увеличаване на заплащането им
Обновена: 10 юни 2012 14:55 | 10 юни 2012 14:53, Красимир Ангелов
51
Служители в затворите на протест пред правосъдното министерство
Работещите в затворите работят при тежки условия. Снимка: Архив Булфото

Служители в затворите протестират пред сградата на Министерството на правосъдието, като протестът минава под наслов "Европа и за нас".

Работещите в местата за лишаване от свобода твърдят, че няма диалог с министрите на правосъдието и на финансите, с цел предоставяне на необходимите допълнителни средства от централния бюджет за 2012 г. за финансово обезпечаване на различни дейности, както и за увеличаване на социалните плащания, които не са индексирани повече от десет години.

Исканията са от социален и професионален характер и не са насочени срещу настоящото управление и нямат политически оттенък, твърдят протестиращите.

Пред Министерството на правосъдието са служители от затворите във Враца, Стара Загора, Пловдив и София.

Председателят на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров за пореден път посочи, че условията, при които се работи в тази сфера, са много лоши.

Още по темата

"Работната среда е крайно враждебна и малко хора знаят за тежките условия, в които се работи в затворите”, подчерта Петров пред „Фокус”.

"Да знаеш, че този човек е извършил някакво престъпление и ти си длъжен всеки ден да го храниш и да му осъществяваш правата, това е много сложно и психическо много натоварва.

Лошото е, че много от старите служители напуснаха след последните промени в Кодекса за социалното осигуряване, има една несигурност при нас, говори се постоянно за орязването на компенсации и тези, които си направиха необходимите години, си тръгнаха”, заяви още Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
pl преди 11 години
Това на снимката служителите ли са или затворниците? Не че има голяма разлика и значение, но ми стана интересно.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изборите наближават, ГЕРБ изветряват - или ще трябва да плащат "абонамент" за медии и синдикати или ще ги бият между веждите...
39
0
 
2
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Впечетляващ текст под снимката.Недомислие,граничещо с гавра.
38
0
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 11 години
Скрий се бе изроооод ! Такива , като вас трябва да ви затриват до девето коляно !
37
0
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 11 години
Мълчи бе *** ! Ами те надзирателите , като работят сговеда , като вас , какви искате да станат ? Не всички , но една част от тях придобиват и вашите навици и черти !А ти за какъв золум си бил вътре ?Смяташ ли че ако попаднеш в ръцете на пострадалите от твоите престъпления , няма да те изкормят преди да си мигнал и веднъж ! *** сте и държавата не заслужава да ви издържа с нашите пари , веднага разстрел , рязане на ръце , крака , езици и други стърчащи органи на престъпниците !
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един надзирател получава по-малка заплата от издръжката на един затворник.
35
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 11 години
.....всичко е въпрос на приоритети, както в животът на всеки от нас, така и в държавата. Отрепките по пандизите - с издръжка над 1000 лева, за да се търкалят като *** в килиите, щото са много заслужили, а надзирателите които ги пазят получават заплати наполовина и с тях трябва да хранят семейства, щом цял живот работили пенсионери получават мизерни пенсии, а за хрантутенето и размножаването на хъхрещата *** се харчат милиарди ежегодно -
34
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 години
27 - ДЕВЕТДЕСЕТ ПРОЦЕНТА от престъпленията в тая държава се извършват от *** !!! Ти какви искаш да има в пандизите - камбоджанци или патагонци?
33
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Погледнете само тая пасмина на снимката - гнусна хъхряшка *** - издръжката на всяка от тия *** струва над 1000 лева на месец и ние я плащаме !!!ПРИНУДИТЕЛЕН труд за всички пандизчии - извършилите кражби, грабежи, измами - да строят пътища, изнасилвачи и убийци - в урановите мини, където да работят, докато пукнат. Който откаже да работи, минава на концлагеристка дажба - 200 грама хляб на ден - докато се разработи или се смряска.
32
0
 
1
 
! Отговори
assen.alekov преди 11 години
Колкото по-силно крещим, толкова по-безгласни букви ставаме. ОБЪРКАН СВЯТ
31
0
 
4
 
! Отговори
до-someone wrote преди 11 години
Какво искаш от тъпия народ.Тук останаха само такива дето подържат ГЕРБ ,*** дето не виждат по далеч от носа си .Както е тръгнало ако спечелят още един мандат всички ще бягаме вече ,няма просто управия.
30
2
 
25
 
! Отговори
someone wrote преди 11 години
Върнах се от България преди месец. Още съм депресирана. Някои ще кажат- тая пък какво циври.Намерих само слабо развиващи се хора които подкрепят техният тиранин Герб. Гнусни чалгарски клишета се чуват от всякъде: "Бойко е пич", "Няма алтернатива", "Строим магистрали". *** властват докато българите им плащат домакинските сметки. Простотия и неграмотност е обхванала цялата страна-телевизионен канал ми предава новини на турски, след това порой от турски сериали. Всички главни телевизионни канали хвалят спасителят Бойко. Цените в магазините по-високи от тези на запад, а заплатите по-ниски от тези в Африка.Какво става?
29
0
 
11
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Смъртни присъди и затворите на половина празни! Педофили,убиици,изнасилвачи директно смъртна присъда и изпълнение по бързата процедура!!!
28
0
 
7
 
! Отговори
Ден на отворените преди 11 години
Служители в затворите организират Ден на отворените врати.
27
8
 
2
 
! Отговори
Нека стачкуват.... преди 11 години
...Нямат нужда от увеличение на заплатите.Цялата съдебна система е компрометирана от незаконни съдебни решения които тези хора привеждат в изпълнение.Аз преценявам че и тези заплати са им достатъчни,и ако не им харесва нека напуснат и да си търсят работа на свободния пазар.Днес имаме свободна пазарна икономика и всеки може да опита да работи каквото се предлага.За това стига с протестите ами напускайте час по-скоро .... пазара на труда а не на мързела ви очаква,започвайте да се трудите.Като нас.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що не ги убиват?Щото нямаме нормални политици да поставят въпроса пред ЕС.Шото в ония страни дето нямат смъртно наказание имат толкова много пари,че се чудят кво да ги правят.Могат да си гледат не затворници ми да им купят по една къща и мерцедес.Щом издръжката на един затворник струва 1300 лева месечно а премиерът ни разправя ,че заплати от по 600-700 лева били високи значи логиката е,че по-добре да си затворник отколкото свободен човек?Въс всеки случай държавата цени повече затворниците.
25
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 11 години
Издръжката на един затворник струва 1,300 лева на месец (около 15,000 на годиниа или около 450,000 лева за 30 години - доколкото прекарват там средно осъдите доживотно). Това е към днешна дата. Представете си какви пари са това, в сравнение с това, което получават затворниците. За тези, които искат затвори като манастири - ще се радвам да ги затворя с 20 убийци и изнасилвачи в един манастир, пък да видя как ще ги озъбти и на какво мнение ще е после.
24
1
 
5
 
! Отговори
Petur преди 11 години
Честно да ви кажа за буйстващи психично-болни съм се грижил, правили са какви ли не простотии, но за *** от затворници ще ме е гнус да се грижа, най-малкото питаха ли жертвите дали искат удобства, хапване, пийване и т.н. Що пък трябва от моите данъци да хрантутя , предпочитам да ги дават за надзирателите. Не че няма и в парламента и банките например, ама да се надяваме и те скоро да са на държавна издръжка
23
0
 
8
 
! Отговори
Вишю преди 11 години
Тази снимка все едно е правена в Индия, хахаха!
22
0
 
5
 
! Отговори
Parvan преди 11 години
80 % от лицата лишени от свобода са *** ю ду дъ матх