Кой крив, кой прав в случая с бития оператор на Орлов мост

Братът на "бияча" разказва за разправията на екопротестите
21 юни 2012 21:31,
257
Кой крив, кой прав в случая с бития оператор на Орлов мост
Чавдар Велев в съда. Снимка: БТА

Операторът на bTV е напсувал и заплашил със саморазправа Чавдар Велев, след като той е отказал да бъде сниман на протестите на природозащитниците на Орлов мост миналата седмица.

Това заяви пред БНР братът на Чавдар – Момчил, който сподели тяхната версия на случилото се.

Софийският районен съд (СРС) наложи вече мярка за неотклонение "подписка" на 30-годишния Чавдар Велев, който бе задържан за побоя над оператора Иван Филчев.

Според разказа на bTV с нищо непровокирания Велев ударил Филчев в гръб, счупил камерата му и започнал да го рита, докато той лежал на земята.

Операторът бе приет в болница с мозъчно сътресение, счупен нос и наранявания по ръцете.

Още по темата

Братът на Чавдар Велев разказа, че във версията за случилото се на Иван Филчев имало две неистини. Едната била, че операторът с нищо не е провокирал нападението, а другата – че е бил бит, докато припаднал.

Момчил Велев базира изказването си на очевидци на инцидента. Той разказа, че още след случилото се на Орлов мост били създадени две групи във Facebook, където били намерени множество свидетели, отричащи версията на Филчев. Част от тях вече били дали показания в съда, а на други това им предстояло.

"Ние не твърдим, че брат ми не е участвал в спречкването, ние създадохме две групи във Facebook, в които молим свидетели на това, което се случи, да дойдат и да кажат цялата истина. Ние не искаме да представим само нашата гледна точка", заяви Момчил. 

Чавдар му разказал, че по време на протестите отказал да бъде сниман, тъй като в обществото имало едно акумулирано напрежение срещу въпросната медия, тъй като не отразявала адекватно събитията.

"Брат ми е отказал да бъде сниман, операторът е продължил. Нещо повече, операторът е напсувал много грозно брат ми, след което е отправил към него заплаха за саморазправа след митинга. После идва сблъсъкът между двамата и тук идва втората лъжа на оператора, че е бил бит, свален на земята, ритан, докато припадне и изпаднал в безсъзнание", разказа Момчил.

По думите му това коренно противоречи на показанията на всички останали очевидци. Според свидетелите  операторът е застигнал брат му и го повалил с удари на земята.

"Добре, че се намесихме да отървем момчето, защото щеше да го убие", разказали свидетелите пред Момчил.

"Как наистина, ако е бил изпаднал в безсъзнание, е имал цялата енергия и злоба и той да отвръща", чуди се още братът на Чавдар.

Чавдар Велев е с обвинение за лека телесна повреда по хулигански подбуди, нанесена над оператора на bTV. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
4
 
1
 
! Отговори
Куролюба Бенатова преди 11 години
А, какво друго да очакваме от тълпа *** и хулигани
179
0
 
1
 
! Отговори
до 173 преди 11 години
Гледах много пъти клипа. Вижда се навалица, ти в коя част видя кой, защо се намира на това място? Не видях, някой да се удря в колелото, но видях, че няколко души погледнаха на там, а един човек ставаше, изправяше се на крака от паважа. И хукна. Там не се вижда. След миг човекът тичаше към платното, а след него един с тениска цвят хаки и онзи с мобилния. Хората се развикаха.
178
1
 
1
 
! Отговори
трънко преди 11 години
Маша, какво да се допитват - нормално е да имаш доверие на служителя си...
177
4
 
9
 
! Отговори
foxi преди 11 години
А що не го опънахте оператора ми го гледахте бе типично по български сеирджииската?Ако бяхте са събрали да свършите малко работа а не да блеете щяхте и успехи да имате!С един мухъл с камера не можете да се справите държавата ще оправяте!Я ко бяха момчета борчета само обектива и статива пък него извънземните го отвлекли и няма и държавни пари за съдилища да са харчат.Дали на някои пари да дига гирии беее след него,а тез с парите после 1 на пистите,а бее ще мечтае за море!
176
43
 
23
 
! Отговори
Луд преди 11 години
Тая мишка дано да вземе ефективна присъда....еколози.... ха .ха..пълни престъпници !
175
37
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БТВ има право да снима незаконното окупиране на орлов мост.
174
23
 
38
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
До 227, Това е нормална практика в телевизия като БТВ, която обслужва всички, ама всички политически интереси на управляващите, но загърбва тези на гражданите. Много добре си спомням как отразяваха протестите срещу отказа от строеж на АЕЦ Белене и протестите срещу добива на шистов газ. Тогава, БТВ, изкараха протестиращите като шепа ***, която единствена цел в живота е да протестират...Ура за свободата на словото в майка България!
173
21
 
40
 
! Отговори
Маша преди 11 години
БТВ лъгаха долно и грозно! Цялата информация за протеста на младите хора обичащи природата беше определяна като - ескалация на напрежението, блокиране на улици, агресия, арести, конфликти. А след това превърнаха един измислен случай с техния оператор в основна тема на новините им последната една седмица. То не бяха възмущения, коментари, предавания от болницата. Каква е тая журналистика след като отсъдиха какво е станало, без да се допитат до свидетели, без да видят "всички гледни точки"???
172
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В босфорТВ има само мишки, които се опитват да бъдат медийно внимание за сметка на обикновените хорица.
171
15
 
1
 
! Отговори
osman преди 11 години
Do:207 Анонимен.Utre day boje kato umresh v katastrofa shte ti napravime grupavo izkustveno dishane s kol v gaza
170
1
 
11
 
! Отговори
обективен преди 11 години
тотално се обърках каква е истината. гледах видеото на Тереза и гостуването й при Милен Цветков и тя описва по друг начин какво се е случило. в новините на битиви призоваха който има още любителски кадри да им ги праща, за да се разясни в крайна сметка какво точно е станало.
169
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВИНАГИ СА НЕВИННИ ТИЯ ЖУРНАЛИСТЧЕТА!!! ТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ КАТО СА ЖУРНАЛИСТИ И МОГАТ ДА ТИ БРЪКНАТ ОТЗАД ДА СНИМАТ.... ЕМИ БИЛО ИМ РАБОТА КАК ТАКА ЩЕ ИМАШ НЕЩО ПРОТИВ??? ТЕ ПРОСТО СИ ОТРАЗЯВАТ "ИСТИНАТА". КОЛКО БЛАГОРОДНО!!! Е ДА АМА НЕ БОЙ И ПОВЕЧЕ БОЙ, А ЗА КАПАК МНОГО БОЙ!!
168
1
 
54
 
! Отговори
Антей преди 11 години
Добре, че има и клипче как "припадналият" журналист гони бияча си :) Всички от бтв явно лъжат - от чистачката до журналята...
167
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 217:Не е вярно, че активната кампания за подписката за проекта белене е започнала преди 1-2 седмици.На лъжата краката са къси и колкото повече лъже толкова по-къси стават и накрая се влачи по корем и ме кара да умирам от смях. Предполагам че за манипулаторите от бсп това е плоска шега, но за мен е голяма забава.
166
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото повече протестиращите срещу закона за горите се занимават с бтв, пребития оператор и журналистката Д.Н. толкова повече ми падат в очите.
165
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до анонимен 212:Не ти разбирам плоския хумор, но очевидно имаш проблеми с разчитането на текста. Активната кампания започна преди 1-2 седмици, думата активна е ключова и никъде не споменавам колко хора ще се подпишат, а че заветната цел от 500 000 подписа е постижима в много кратък период. Иначе имащите право на глас не са всички български граждани, така че сметката ти от 75 % не е развнозначно на 5 500 000
164
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за два месеца цоциалистите казват че са събрали 180 хил. подписа за белене, бих намалил с 50% защото ги знам как лъготят - така че подписите са 90 хиляди, което означава че са се подписали само хардлайнерите от бсп/бкп
163
2
 
12
 
! Отговори
до 186 Пипи преди 11 години
Каква е гаранцията, че записа е "автентичен". Предполагам че BTV разполагат с нужната професионална техника. Не смятам че BTV е независима медия, напротив те са зависими от тези които са на власт и обслужват техните интереси, а неудобните журналисти ги отстраняват (напр. Иво Инджев).
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До анонимен 210:ха ха ха, пак да кажа, че на лъжата краката са къси75% от населението на Б. е 5 500 000 души, за подписката се говори от март и се прави реклама по всички медии, писна ми да слушам глупостите на овчаров и станишевможе да се провери в интернет:28.04.2012: Станишев даде началото на подписка за свикване на референдум за Белене
161
3
 
7
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
ДО 209, Не, точно обратното. Манипулацията дойде от герберите, които обслужваха американски интерес, само не и българския. Какви проучвания на общественото мнение бе? Те взимат някаква представителна извадка от 1000 души и това ли е общественото мнение? Някви безмозъчни ид*оти, които вярвят безрезервно във всяка лъжа, изречена от Боко и неговата трупа циркаджии..