Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно?

Пловдив осъмна с билбордове на ВМРО-НИЕ срещу "София прайд"
Обновена: 27 юни 2012 21:57 | 27 юни 2012 19:45, Красимир Ангелов
490
Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно?
Снимка: ВМРО-НИЕ

Огромен билборд с надпис "Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно за нацията?" отново възпламени страстите само 3 дни преди поредното издание на "София прайд". Огромният плакат е дело на ВМРО-НИЕ и бе поставен в Пловдив.

"В политическа партия "Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален идеал за единство" (ВМРО-НИЕ) уважаваме правото на свободен сексуален избор на всеки и не се вълнуваме кой какво е избрал. Не можем, обаче да се примирим, когато една малка група хора пискливо и шумно скандализира обществото, като брутално ни натрапва сексуалната си ориентация и в същото време предявява претенцията да й се обръща специално внимание", се чете в писмо на партията, изпратено до медиите.

Според ръководството на партията е странно дадена група "да се ползва с някаква обществена привилегия, само защото е сексуално различна".

"От ВМРО-НИЕ сме против публичното потъпкване на изконните семейни ценности и грубото уронване и поругаване на традиционните устои на българското семейство. Категорично смятаме, че подобна проява на "свобода" е вредна и пагубна за морала на нашата нация и се отразява дълбоко негативно върху възпитанието и мирогледа на подрастващите българи", се чете още в писмото.

Още по темата

Според войводите на Петко Атанасов гей парад в центъра на столицата не носи нищо добро, а дори напротив - "застрашава и обърква детското съзнание, неразбиращо защо край него мъже развяват розови прашки".

От ВМРО-НИЕ изразяват и своето безпокойство от подкрепата за парада, заявена от една част на чуждите дипломати в България.

"Ваши Превъзходителства, не е това верният начин държавата ни да стане по-демократична! Защитавайте свободата на словото и медиите, изисквайте разделение на властите и не позволявайте действащ вътрешен министър да бъде  шеф на предизборен щаб.

Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество. Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата

Защитавайте хилядите уволнени поради факта, че не са партийни членове на управляващата партия , настоявайте за по-ясни и нормални закони и предсказуеми действия , които да доведат до облекчаването на бизнеса. Ето тези свободи на българските граждани защитавайте! Отдавна правата не гейовете не са проблем в България , проблем по-скоро станаха правата на нормалните български граждани", се посочва още в съобщението.

От ВМРО-НИЕ правят и интересен паралел между даденото разрешение за провеждането на гей парада и забраната за пушене на обществени места.

"В същото време, тези чувствителни лакмуси на демокрацията стръвно се нахвърлиха върху една друга и доста по-многобройна и разпространена различност – пушачите.  Може би, наблюдавайки всичко това, хората ще  се зачудят дали вместо да спрат да пушат,  да вземат да обърнат сексуалната си ориентация, за да бъдат по-добре защитавани.  

Изумителното е това, че дори и различността успяхме да побългарим по стара традиция. Както и правителството казва – има различни и по-различни. За едните може, за другите – не. Едните гордо могат да показват разни атрибути в центъра на София,  другите различни и една цигара не им е позволено да извадят", отчитат войводите.

Писмото им завършва с апел към българите:

"Хора, за бога, излезте най-после на светло и извикайте с цяло гърло: Нормалните сме повече!  Направете го, защото много ни писна непрекъснато някой да ни навира под носа нестандартната си сексуалност и шумно да я пропагандира пред невръстните ни деца.  Досега не ни се е случвало да спорим с някой за сексуалните му предпочитания, защото човек е такъв, какъвто е. Не сме карали никой да бъде такъв или онакъв, просто защото не смятаме, че е наша работа. Отново повтаряме: Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество.  Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май никой тук не обърна внимание, че това ВМРО не е онова на Каракачанов и неговите дегенерирали пияници, а е друга организация със същата абривиатура. Не знам какво представляват, ще ги видим и тях, но е сигурно, че при тях поне има македонци, т.е. по- автентични са. Освен това не се вписват в профила на редовия член на ВМРО- пиян, беззъб, носещ бомбар за 5 лв. неудачник, а го раздават по- елитарно.
379
2
 
1
 
! Отговори
до 467 преди 11 години
А защо да не ги подкрепим? Аз съм "за" да ги подкрепим, но "не" на новините на турски в БГ, "не" на ДПС- етническата партия
378
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой иска ли синът му да прилича на Азис ?
377
1
 
2
 
! Отговори
Пърдело преди 11 години
Верно ли на Джако му умрело тигрето ? Голем ужас !
376
2
 
2
 
! Отговори
До 468 преди 11 години
Къде видяхте, че са еднакви?! Четете по- внимателно! Единственото, което е написано е, че една не малка част от хомосексуалистите са и педофили. Или отричате да има подобно нещо?!Пази Боже от подобни "информирани" хора, които не си правят труда дори и да прочетат написаното!
375
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам парад на хетеросексуалните в София!!!!!! Стига с тия гнусни гейщини и меки китки! Колкото по-малко гейове в България - толкова по-добре за цялата нация
374
3
 
4
 
! Отговори
до 460 преди 11 години
Хомосексуализъм и педофилия са две различни неща.Тая наша мила родина никога няма да прокопса с толкова необразовани и неинформирани хора. Само знаем да се оплакваме и да чакаме наготово...
373
1
 
9
 
! Отговори
ПРОСТ НАРОД СМЕ, ЕЙ преди 11 години
Преди малко, правителството, в официално изявление съобщи, че ПОДКРЕПЯМЕ ТУРЦИЯ ЗА ЕС!!!!!! КОЙ БЕ ПРЪДЛИВЦИ ПРОДАЖНИ ВИ ПОЗВОЛИ, КОГО ПИТАХТЕ ВЕРИЦАТА ВИ ***!!!?????
372
4
 
1
 
! Отговори
тя преди 11 години
" Адмирации" за манипулативното заглавие по темата." Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно?" Защо не запитахте: "Гей парад разрешен ,пушенето забрането....Кое не е полезно?" Така зададено , обръща темата и ТОВА което искате да вмените на 180 градуса. Да бяхте се понаучили как се манипулира обществено мнение.
371
0
 
2
 
! Отговори
До 462 преди 11 години
Не споря. Надявам се,че дистираме. Разбрах, че не сте лицето, но просто реших да копирам. Смисъла е един и същ и предполагам сте разбрала позицията ми:).
370
2
 
1
 
! Отговори
До 459 преди 11 години
Дайте да не коментираме другите държави! Примери и гледни точки колкото искате. Един от проблемите на България, е че обикновенно копира винаги най-лошите неща.Колкото до цигарите- никъде не съм казал, че не вредят. Лично аз съм непушач. Може да я осъдите, стига да може да докажете пряко вината. Една от привантивните мерки, които са взети в тази насока не толкова за здравето,а за да се подсигурят са точно така наречените "некролози" напечатани по цигарените куптии. Но както и да е...
369
4
 
3
 
! Отговори
нашата преди 11 години
Стига с тези гейове и лезбийки. Отвръщавам се като слушам по радиото . Тези медии нямат ли за нещо по-хубаво да пишат и информират. Да си живеят педитата и да не не ни се мяркат много по вестници и телевизии. А бе ние българи ли сме или лукова глава. и тези посланици ...Да си правят парадите в своите страни.
368
0
 
0
 
! Отговори
До 460 преди 11 години
Не съм идентична с лицето, с което спорите:) Лично аз не мога да твърдя нещата,описани в коментар 449 , защото това значи да си скъсам дипломата/ образно казано/ от ЮФ:)
367
2
 
0
 
! Отговори
До 460 преди 11 години
Важи за едните и не важи за другите щото има разлика мду едните и другите... За процентът... лъжете се.
366
2
 
1
 
! Отговори
До 458 преди 11 години
Ами просто Ви показах Вашите аргументи. Щом за едните важи, би трябвало да важи и за другите. Все пак се радвам, че осъзнавате абсурдността на твърденията си. Казвате за възрастта на децата, но в същото време им вменявате сексуална ориентация, а един завиден процент хомотасексуалисти(80% ако не се лъжа) посягат физически на деца.
365
5
 
4
 
! Отговори
До 454 и 456 преди 11 години
Това че хомосексуалността не е приета за нещо нормално е аксиома в ***. В Норвегия, Австралия, Холандия, Канада, Гемания, Швеция (всички в топ 10 според индекса за човешко развитие) различната сексуална ориентация е нещо съвсем нормално и отдавна не стои на дневен ред. Защо ли? ТОЧКА. Относно цигарите: не мога да осъдя цигарена компания ако не ме е задължила да й пуша цигарите. Ама да отричаш че цигарите вредят директно или индиректно е несериозно. Както и да е...
364
0
 
1
 
! Отговори
Дo 449 преди 11 години
Не сте прав/а. Не случайно законът не предоставя на децата правото сами да решават проблемите в живота си и казва , че до навършване на пълнолетие- в България- 18 годишна възраст, децата не могат да формират съгласие! Всяко друго поведение , при което се "предполага' съгласието на детето - особено малолетно дете - под 14 години за извършване на сексуален акт или за удовлетворяване на Вашите полови потребности, директно Ви води до НК и съответното наказание за извършеното престъпление.
363
1
 
2
 
! Отговори
До 452 преди 11 години
"От цигари умират милиони хора годишно - активни и пасивни пушачи" Това никой все още не го е доказал и няма как да го докаже. Най- малкото поради факта, че ако можеше да се докаже, че смъртта е точно от цигари до сега щеше да има редица осъдени цигарени компании. Нещо като с Чернобил.
362
2
 
2
 
! Отговори
До 451 преди 11 години
Ами просто Ви показах Вашите аргументи. Щом за едните важи, би трябвало да важи и за другите. Все пак се радвам, че осъзнавате абсурдността на твърденията си. Казвате за възрастта на децата, но в същото време им вменявате сексуална ориентация, а един завиден процент хомотасексуалисти(80% ако не се лъжа) посягат физически на деца. Отново си противоречите. И понеже споменавате аксиома- прета е следната:Хомосексуализма, както и изредените по- долу не са нормални. Точка!
361
2
 
1
 
! Отговори
До 449 2ра част преди 11 години
Иначе относно пушенето, щото като цяло дискусиите бяха концентрирани върху другия бич за обществото - нехетеросексуализмът. От цигари умират милиони хора годишно - активни и пасивни пушачи. Неоспорим факт. Марихуаната не знам дали сме на път да я легализираме, ПРОТИВ това съм, но марихуаната има и някои полезни свойства. А цигарите не са забранени - просто е забранено да тровиш с тях някой който не иска да бъде тровен. Това е.