Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно?

Пловдив осъмна с билбордове на ВМРО-НИЕ срещу "София прайд"
Обновена: 27 юни 2012 21:57 | 27 юни 2012 19:45, Красимир Ангелов
490
Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно?
Снимка: ВМРО-НИЕ

Огромен билборд с надпис "Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно за нацията?" отново възпламени страстите само 3 дни преди поредното издание на "София прайд". Огромният плакат е дело на ВМРО-НИЕ и бе поставен в Пловдив.

"В политическа партия "Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален идеал за единство" (ВМРО-НИЕ) уважаваме правото на свободен сексуален избор на всеки и не се вълнуваме кой какво е избрал. Не можем, обаче да се примирим, когато една малка група хора пискливо и шумно скандализира обществото, като брутално ни натрапва сексуалната си ориентация и в същото време предявява претенцията да й се обръща специално внимание", се чете в писмо на партията, изпратено до медиите.

Според ръководството на партията е странно дадена група "да се ползва с някаква обществена привилегия, само защото е сексуално различна".

"От ВМРО-НИЕ сме против публичното потъпкване на изконните семейни ценности и грубото уронване и поругаване на традиционните устои на българското семейство. Категорично смятаме, че подобна проява на "свобода" е вредна и пагубна за морала на нашата нация и се отразява дълбоко негативно върху възпитанието и мирогледа на подрастващите българи", се чете още в писмото.

Още по темата

Според войводите на Петко Атанасов гей парад в центъра на столицата не носи нищо добро, а дори напротив - "застрашава и обърква детското съзнание, неразбиращо защо край него мъже развяват розови прашки".

От ВМРО-НИЕ изразяват и своето безпокойство от подкрепата за парада, заявена от една част на чуждите дипломати в България.

"Ваши Превъзходителства, не е това верният начин държавата ни да стане по-демократична! Защитавайте свободата на словото и медиите, изисквайте разделение на властите и не позволявайте действащ вътрешен министър да бъде  шеф на предизборен щаб.

Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество. Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата

Защитавайте хилядите уволнени поради факта, че не са партийни членове на управляващата партия , настоявайте за по-ясни и нормални закони и предсказуеми действия , които да доведат до облекчаването на бизнеса. Ето тези свободи на българските граждани защитавайте! Отдавна правата не гейовете не са проблем в България , проблем по-скоро станаха правата на нормалните български граждани", се посочва още в съобщението.

От ВМРО-НИЕ правят и интересен паралел между даденото разрешение за провеждането на гей парада и забраната за пушене на обществени места.

"В същото време, тези чувствителни лакмуси на демокрацията стръвно се нахвърлиха върху една друга и доста по-многобройна и разпространена различност – пушачите.  Може би, наблюдавайки всичко това, хората ще  се зачудят дали вместо да спрат да пушат,  да вземат да обърнат сексуалната си ориентация, за да бъдат по-добре защитавани.  

Изумителното е това, че дори и различността успяхме да побългарим по стара традиция. Както и правителството казва – има различни и по-различни. За едните може, за другите – не. Едните гордо могат да показват разни атрибути в центъра на София,  другите различни и една цигара не им е позволено да извадят", отчитат войводите.

Писмото им завършва с апел към българите:

"Хора, за бога, излезте най-после на светло и извикайте с цяло гърло: Нормалните сме повече!  Направете го, защото много ни писна непрекъснато някой да ни навира под носа нестандартната си сексуалност и шумно да я пропагандира пред невръстните ни деца.  Досега не ни се е случвало да спорим с някой за сексуалните му предпочитания, защото човек е такъв, какъвто е. Не сме карали никой да бъде такъв или онакъв, просто защото не смятаме, че е наша работа. Отново повтаряме: Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество.  Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-вредни са забраните, пушенето не е, а гей-парадът още по-малко.Проблемът е във ВМРО-гадовете и правителствените гадове (И всички останали политици и партии, както и голяма част от стадото, което ги подкрепя), които си умират да забраняват
19
2
 
21
 
! Отговори
Дедо ви преди 11 години
Аман от педеращин@
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 20 - На никому не пречат, стига да си се е*ат вкъщи. Иначе ще стане като във Сан Франсиско.*** в гугъл и напиши "Up Your Alley Festival" 2008 и 2009 и ще видиш докъде ще се стигне евентуално.
17
7
 
29
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Прекалено многото демокрация до там ни докара! Стига с тази показност! На тези паради само 1/3 от гейовете са българи! Останалите си ги внасяме защото гейовете искат ПОКАЗНОСТ! Те искат да ни се набият в очите и да ни дразнят! ТОВА Е БОЛЕСТ! Ако Бог е искал любов между мъже-мъже и жени-жени е щял да направи така че да могат да се размножават! Тези гейове освен че са против Бог са и против Природата(Еволюцията)! Сега е момента да пуснете оня "еколог" от ареста да им раздаде малко шамари!
16
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тия наистина са ид*оти. 1-во пушенето не че е по-вредно, ами то де факто е единственото вредно от двете. И 2-ро може ли да протестираш в Пловдив че ще има парад във София. Егати и глупаците. Все едно аз да се оплаквам че ми пречат, а аз съм от Ботевград, какво ме грее какво ще става в центъра на София.
15
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Ami tozi Poslannik,kato iska da ucastva vav Gei parada,da im go organizira vav Posolstvoto,hem niama da drazni Obstestvoto hem ste obmeni opit
14
12
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Каква политическа сила? Тия нямат и едно депутатско място,политическа сила? Обикновени драскачи... Фашистки хулигани...
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Управляващите не обичат тютюн, но обичат да пушат кожени пури.
12
6
 
20
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Макар, че съм пушач ето моята позиция- и двете са туморни образувания на обществото, които трябва да бъдат изрязани, преди да са заразили идните поколения, нашето вече е бита карта.
11
18
 
7
 
! Отговори
21век преди 11 години
Тъ*и ***! Ние демократична република ли сме или какво? На мен гейовете не ми пречат, пречат ми тези индивиди, които ми пуфтят в лицето на спирката и т.н. Гейовете на кой му пречат? Те дори не се и показват. Във всички западни демократични и високоразвити страни е така. В САЩ всичко е на показ и всеки уважава другия. Дай да разрешим пушенето, забраним пребиваването в областите, в които не си роден и излизането от страната, да купуваме бабани веднъж месечно и да живеем! Българио... БЪЛГАРИО!
10
2
 
2
 
! Отговори
Исето Ф. преди 11 години
Това което 8ми каза е точно така,правилно
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на ВМРО-НИЕ!!! Тяхната позиция изразява точно това което трябва! Подкпепям ги с две ръце!
8
4
 
27
 
! Отговори
Исето Ф. преди 11 години
Ох милите те,меки китчициРуснаците казаха:няма да има при нас сбирка на извратени създания,понеже могат да последват масови безредици и ще настане....ад.И това е, няма парад за вас болни мозъци!!!
7
7
 
23
 
! Отговори
Гробаджиите преди 11 години
от герб се *** грандиозно!
6
9
 
27
 
! Отговори
gomor преди 11 години
Браво, харесва ми позицията им. Единствената политическа сила, която се осмели да изкаже официално общественото мнение и въобще да вземе отношение по въпроса.Каракачанката почва да ми харесва.
5
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество. Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата.
4
6
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Iskat da ni napraviat Darzava na Geiove,i da ni zatriat kato Nacia
3
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е пък за здравето е много по-вредно пушенето отколкото да си гей. Дядо ми почина на коледа от рак на белия дроб заради цигарите, а досега не съм чул или видял някой да е починал от това че са го чукали или той е чукал "отзад".
2
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гейовете да си наемат някъде един стадион и да си празнуват там. Никой няма да им пречи, но нека и те да не ни пречат, като ни натрапват нещо, което не желаем!
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормалните сме повече!