Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно?

Пловдив осъмна с билбордове на ВМРО-НИЕ срещу "София прайд"
Обновена: 27 юни 2012 21:57 | 27 юни 2012 19:45, Красимир Ангелов
490
Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно?
Снимка: ВМРО-НИЕ

Огромен билборд с надпис "Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно за нацията?" отново възпламени страстите само 3 дни преди поредното издание на "София прайд". Огромният плакат е дело на ВМРО-НИЕ и бе поставен в Пловдив.

"В политическа партия "Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален идеал за единство" (ВМРО-НИЕ) уважаваме правото на свободен сексуален избор на всеки и не се вълнуваме кой какво е избрал. Не можем, обаче да се примирим, когато една малка група хора пискливо и шумно скандализира обществото, като брутално ни натрапва сексуалната си ориентация и в същото време предявява претенцията да й се обръща специално внимание", се чете в писмо на партията, изпратено до медиите.

Според ръководството на партията е странно дадена група "да се ползва с някаква обществена привилегия, само защото е сексуално различна".

"От ВМРО-НИЕ сме против публичното потъпкване на изконните семейни ценности и грубото уронване и поругаване на традиционните устои на българското семейство. Категорично смятаме, че подобна проява на "свобода" е вредна и пагубна за морала на нашата нация и се отразява дълбоко негативно върху възпитанието и мирогледа на подрастващите българи", се чете още в писмото.

Още по темата

Според войводите на Петко Атанасов гей парад в центъра на столицата не носи нищо добро, а дори напротив - "застрашава и обърква детското съзнание, неразбиращо защо край него мъже развяват розови прашки".

От ВМРО-НИЕ изразяват и своето безпокойство от подкрепата за парада, заявена от една част на чуждите дипломати в България.

"Ваши Превъзходителства, не е това верният начин държавата ни да стане по-демократична! Защитавайте свободата на словото и медиите, изисквайте разделение на властите и не позволявайте действащ вътрешен министър да бъде  шеф на предизборен щаб.

Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество. Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата

Защитавайте хилядите уволнени поради факта, че не са партийни членове на управляващата партия , настоявайте за по-ясни и нормални закони и предсказуеми действия , които да доведат до облекчаването на бизнеса. Ето тези свободи на българските граждани защитавайте! Отдавна правата не гейовете не са проблем в България , проблем по-скоро станаха правата на нормалните български граждани", се посочва още в съобщението.

От ВМРО-НИЕ правят и интересен паралел между даденото разрешение за провеждането на гей парада и забраната за пушене на обществени места.

"В същото време, тези чувствителни лакмуси на демокрацията стръвно се нахвърлиха върху една друга и доста по-многобройна и разпространена различност – пушачите.  Може би, наблюдавайки всичко това, хората ще  се зачудят дали вместо да спрат да пушат,  да вземат да обърнат сексуалната си ориентация, за да бъдат по-добре защитавани.  

Изумителното е това, че дори и различността успяхме да побългарим по стара традиция. Както и правителството казва – има различни и по-различни. За едните може, за другите – не. Едните гордо могат да показват разни атрибути в центъра на София,  другите различни и една цигара не им е позволено да извадят", отчитат войводите.

Писмото им завършва с апел към българите:

"Хора, за бога, излезте най-после на светло и извикайте с цяло гърло: Нормалните сме повече!  Направете го, защото много ни писна непрекъснато някой да ни навира под носа нестандартната си сексуалност и шумно да я пропагандира пред невръстните ни деца.  Досега не ни се е случвало да спорим с някой за сексуалните му предпочитания, защото човек е такъв, какъвто е. Не сме карали никой да бъде такъв или онакъв, просто защото не смятаме, че е наша работа. Отново повтаряме: Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество.  Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
2
 
0
 
! Отговори
До 426 преди 11 години
Ъъъ. ГОСПОДИ БОЖЕ МОЙ. Мен обвиниха че приписвам думи на някого.. хахах. Просто дадох един елементарен пример че омразата, нетолерантността и предразсъдъцуте се научават, нищо повече. Но щом не можете да го разберете, съжалявам... не мога и не искам да съм буквален.
339
2
 
3
 
! Отговори
До 422 преди 11 години
Да знаеш, че хомосексуализма не е нормален, но ти въпреки всичко да твърдиш че е. Това какво е? Другото е една недоказана измислица, която постоянно се върти. Ако това Ви успокоява- ОК! Но поне не лъжете и подвеждайте останалите!
338
0
 
1
 
! Отговори
до 425 преди 11 години
Приписването на неказани неща,изваждането от контекста и невникването във същността на въпроса и на казаното са присъщи на простаците,списващи тук. Не се дръжте като прости тийнейджъри с интелектуален капацитет ,колкото на едноклетъчно,предизвиквате присмех.
337
2
 
2
 
! Отговори
До 420 преди 11 години
Имам предвид че хората като цяло научават децата да мразят. Но в случая имам предвид и че хетеросексуалните научават децата на предразсъдъци към хомосексуалните да. И не ми слагай в устата думи които не съм казал. Не казвам че хомосексуалните не изпитват омраза. Казвам просто че на едно дете, лишено от предразсъдъци (понеже те се придобиват), нищо няма да му стане ако види 2ма хомосексуални. Фактът че няма да гледаш клипа показва колко си дебелокож, ограничен и как такъв искаш да си останеш.
336
3
 
3
 
! Отговори
до Българин преди 11 години
Колко са ми забавни пъпчасалите комплексирани националистчета,търсят място,където да се изявят и да избягат от истината,а тя е ,че са прости мижави човечета без особено образование и култура...
335
2
 
2
 
! Отговори
до 406 преди 11 години
Ти си неграмотен, от това вече следва, че и умствената ти дейност не ограничена...Точка
334
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаете ли какво е психично отклонение господине/госпожо? Да ви обясняват че две плюс две прави четири и вие да се съпротивлявате и съпротивлявате, да не го примете и да твърдите че е 5. Ето това е психично отклонение! Психиатри и психолози отдавна отдавна са стигнали до заключението че нехетеросексуалната ориентация не е психично отклонение.
333
5
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
ВОЙВОДИ, СЪБЕРЕТЕ ЧЕТА И ЕЛАТЕ В СОФИЯ !!!Националистите организират митинг срещу гей парада от 11 ч в събота пред НДК. После в 16 ч десетки националисти ще дойдат пак на НДК, за да поздравят дружно майките на геювете.ВОЙВОДИ, в събота сутринта развейте знамената в Пловдив и се качвайте на влака, за два часа ще сте в София, а тук КАКВОТО САБЯ ПОКАЖЕ!!!ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ НИ ГЛЕДА!!!
332
1
 
5
 
! Отговори
до 414 преди 11 години
"ДЕЦАТА НЕ МОГАТ ДА МРАЗЯТ, ВИЕ ГИ НАУЧАВАТЕ!!!!!! "Прав си че децата не мразят, но кой визираш под това "вие"? Хетеросексуалните ли?Значи твоята логика е: "Ах тези проклети хетеросексуални. Те ни мразят. Пък и учат децата си да ни мразят".А вие гейовете не мразите ли? Омразата е едно човешко чувство. Или вие се изкарахте по-висши от обикновенните хетеросексуални хора?А клипа, който рекламираш не съм го гледал и нямам намерение да го гледам.
331
2
 
1
 
! Отговори
До 417 преди 11 години
"Посещавам психиатър завършил много преди 90-та, посещавам го във връзка със депресия. По между другото му споделих,че съм гей" Без коментар! А до това какво е хомосекуализма- болест, психическо разстройство или..... някакво модерно цветно наименование е без значение. При всички случаи става дума за психично отклонение! Вместо да спамите темите, повтарайки едно и също по- добре насочете енергията към отстраняване на депресията Ви!
330
4
 
0
 
! Отговори
Гост преди 11 години
И какво като го забранят гей парада- само дават повод на хомосексуалистите да реват, че ги дискриминират. По-добре един гей-парад и да мирясат,отколкото постоянното облъчване отвсякъде,колко било нормално момче да харесва момче и момиче момиче и едва ли не е задължително да пробва..... Какво общо има секс. предпочитания с възможностите и талантите на индивида. Какво прави хомосексуалистите по-специални от привържениците на други сексуални практики. Айде сега всеки да си развява мръсното бельо.
329
1
 
4
 
! Отговори
до 415 преди 11 години
Посещавам психиатър завършил много преди 90-та, посещавам го във връзка със депресия.По между другото му споделих,че съм гей и той каза,че хомосексуализма не е болест и не може да се лекува... По същата логика,трябва да очакваме от психиатрите завършили преди 90-та да практикуват лоботомия,но те не го правят,както и не считат хомосексуализма за болест...
328
2
 
3
 
! Отговори
kamadev8 преди 11 години
pusheneto zamarsjva vazduha za vsi4ki nas.a tova 4e geiovete si go slagat izodzadze izobshto ne mi pre4i.vazelin ima navsekade.
327
2
 
2
 
! Отговори
До 409 преди 11 години
Точно така- нещата от преди 90-та година са измислени- хаахаа. Ами тези преподаватели, кога са завършили? Кой им е преподавал? Не били актуални друг път! Да разбирам ли че не ходите на лекар завършил преди 90-та година, не живеете в жилище построено или проектирано от инж. завършил преди 90- та година? Въобще всичко преди 90-та година е измислица. Колкото и да повтаряте една лъжа, няма да стане истина. Не усещате ли, че се излагате?!
326
2
 
5
 
! Отговори
До притеснените преди 11 години
Понеже сте много притеснени за децата си (не че пушат, пият, гледат порно, бягат от училище, правят любов от 13 годишни, а да не станат хомосексуални ако видят такива на "парад"), в титуба има едно клипче: "Kидс риакшън ту а гей капъл". ДЕТЕТО Е УЖАСЕНО ОТ ГАДНИТЕ "***". Сега сериозно: вижте реакцията на детето което по детски пита единият от мъжете дали щом са сключили брак, това значи ли че се обичат и след това им предлага да играят с него. ДЕЦАТА НЕ МОГАТ ДА МРАЗЯТ, ВИЕ ГИ НАУЧАВАТЕ!!!!!!
325
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако детето ви е хомосексуален,колкото и да го предпазвате от гей-паради и гей пропаганда,той ще си остане такъв,а вашето отношение ще го накара да ви мрази. 100 от гейовете идват от хетеросексуални семейства,а пък броя на хомосексуалните е същият,какъвто е бил през средновековието.Не можете да предотвратите хомосексуалността сред децата,защото не сте наясно със нейната същност и с това,че няма никакво значение възпитанието и обкръжението. Жалко е,че децата ви,които са се оказале хомосексуални ще страдат от вашето невежество и омраза..И ооо да,дори да го затворите в метален бункер,без достъп и до най-малката хомосексуална агитация - да,няма да го предпазите от хомосексуализъм,защото не е до агитация и възпитание - това е повърхностно,невежо мислене,неприемливо за европейска държава,но аз пък знам,че вие не искате европейска държава и затова не очаквам неориенталско отношение.
324
0
 
0
 
! Отговори
азз до 339 преди 11 години
забрави да споменеш че,хетеро,много от тях мислят като "долна ***" и "мръсен ***!"което си е своего рода неграмотен,глупав гей-***!само където не си правят масаж на простатната жлеза!за другото написано от теб си прав!раждаш се такъв какъвто си!другото се предобива вследствие на средта в която се живее!едно е да набереш смелост и да отсотиш своите възгледи и желания,друго е да се водиш по "чужд акъл"!я,ми кажи,азис какъв е?както се казва "въввсяко стадо. има ***!"против *** съм които злоупотребяват със своят статус и положение над хетеро!против съм и към хетеро,който злупотребяват над всички!по-добре агресията да я насочим срещу оправляващите ни калпави политици и криминални елементи!всичко е толкова просто....
323
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една представителна извадка:Судан, държава в Африка.Индекс на развитие: Нисък БВП на човек: $ 2 000Законово положение на хомосексуалността:Незаконна,наказва се със смърт.Обществени нагласи спрямо хомосексуалността:Повсеместно негативниШвеция, държава в Европейският съюзИндекс на развитие:Много висок БВП на човек $ 40 000Законово положение на хомосексуалността:Законна,позволени са еднополовите бракове.Обществени нагласи спрямо хомосексуалността:90 % от населението на страната приема хомосексуалността.Вие накъде изкате да вървим - към третия свят или към Европа?!?!Реторичен въпрос.
322
0
 
0
 
! Отговори
до 390 преди 11 години
Бисексуален си означава че го е правил и с мъже...Но има и други примери от политиката,музиката,литературата,философията и то все знакови интелектуалци,а не безизвестни.
321
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахх, простият човек си е *** до край...Все едни и същи клишета повтаряте,пък поне веднъж не си направихте труда да прочетете последната научна литература по въпроса и да проявите достойнство и сериозност. Хомосексуализма нараствал?!?!? Ааа,повтори пак!?!? Може би нарастват тези,които си признават,че са хомосексуални... Хомосексуализма бил болест,пишело го в учебниците по психиатрия...Не чух,моля!?!? В учебниците по психиатрия от 82-ра и разбира се в тези издадени във диктатурска Тошландия-да