Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно?

Пловдив осъмна с билбордове на ВМРО-НИЕ срещу "София прайд"
Обновена: 27 юни 2012 21:57 | 27 юни 2012 19:45, Красимир Ангелов
490
Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно?
Снимка: ВМРО-НИЕ

Огромен билборд с надпис "Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно за нацията?" отново възпламени страстите само 3 дни преди поредното издание на "София прайд". Огромният плакат е дело на ВМРО-НИЕ и бе поставен в Пловдив.

"В политическа партия "Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален идеал за единство" (ВМРО-НИЕ) уважаваме правото на свободен сексуален избор на всеки и не се вълнуваме кой какво е избрал. Не можем, обаче да се примирим, когато една малка група хора пискливо и шумно скандализира обществото, като брутално ни натрапва сексуалната си ориентация и в същото време предявява претенцията да й се обръща специално внимание", се чете в писмо на партията, изпратено до медиите.

Според ръководството на партията е странно дадена група "да се ползва с някаква обществена привилегия, само защото е сексуално различна".

"От ВМРО-НИЕ сме против публичното потъпкване на изконните семейни ценности и грубото уронване и поругаване на традиционните устои на българското семейство. Категорично смятаме, че подобна проява на "свобода" е вредна и пагубна за морала на нашата нация и се отразява дълбоко негативно върху възпитанието и мирогледа на подрастващите българи", се чете още в писмото.

Още по темата

Според войводите на Петко Атанасов гей парад в центъра на столицата не носи нищо добро, а дори напротив - "застрашава и обърква детското съзнание, неразбиращо защо край него мъже развяват розови прашки".

От ВМРО-НИЕ изразяват и своето безпокойство от подкрепата за парада, заявена от една част на чуждите дипломати в България.

"Ваши Превъзходителства, не е това верният начин държавата ни да стане по-демократична! Защитавайте свободата на словото и медиите, изисквайте разделение на властите и не позволявайте действащ вътрешен министър да бъде  шеф на предизборен щаб.

Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество. Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата

Защитавайте хилядите уволнени поради факта, че не са партийни членове на управляващата партия , настоявайте за по-ясни и нормални закони и предсказуеми действия , които да доведат до облекчаването на бизнеса. Ето тези свободи на българските граждани защитавайте! Отдавна правата не гейовете не са проблем в България , проблем по-скоро станаха правата на нормалните български граждани", се посочва още в съобщението.

От ВМРО-НИЕ правят и интересен паралел между даденото разрешение за провеждането на гей парада и забраната за пушене на обществени места.

"В същото време, тези чувствителни лакмуси на демокрацията стръвно се нахвърлиха върху една друга и доста по-многобройна и разпространена различност – пушачите.  Може би, наблюдавайки всичко това, хората ще  се зачудят дали вместо да спрат да пушат,  да вземат да обърнат сексуалната си ориентация, за да бъдат по-добре защитавани.  

Изумителното е това, че дори и различността успяхме да побългарим по стара традиция. Както и правителството казва – има различни и по-различни. За едните може, за другите – не. Едните гордо могат да показват разни атрибути в центъра на София,  другите различни и една цигара не им е позволено да извадят", отчитат войводите.

Писмото им завършва с апел към българите:

"Хора, за бога, излезте най-после на светло и извикайте с цяло гърло: Нормалните сме повече!  Направете го, защото много ни писна непрекъснато някой да ни навира под носа нестандартната си сексуалност и шумно да я пропагандира пред невръстните ни деца.  Досега не ни се е случвало да спорим с някой за сексуалните му предпочитания, защото човек е такъв, какъвто е. Не сме карали никой да бъде такъв или онакъв, просто защото не смятаме, че е наша работа. Отново повтаряме: Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество.  Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
ВОЙВОДИ, СЪБЕРЕТЕ ЧЕТА И ЕЛАТЕ В СОФИЯ !!! Националистите организират митинг срещу гей парада от 11 ч в събота пред НДК. После в 16 ч десетки националисти ще дойдат пак на НДК, за да поздравят дружно майките на геювете.ВОЙВОДИ, в събота сутринта развейте знамената в Пловдив и се качвайте на влака, за два часа ще сте в София, а тук КАКВОТО САБЯ ПОКАЖЕ!!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ НИ ГЛЕДА!!!
299
0
 
5
 
! Отговори
Случки преди 11 години
Заблуден пътник попаднал в непознато селце. Изумен прочел на табелата `Добре дошли в село Педерасино`. Заинтригуван, попитал първия селянин от къде идва това интересно име. Селянина се почесал, пък казан :- Не знам. Идея си нямам. Чакай да попитам жената - Кирооо, защо се казва така селото ни ...
298
4
 
10
 
! Отговори
Факти преди 11 години
Хомосексуализма е болест. Който ви говори друго, просто ви баламосва. Във всеки учебник по психиатрия е посочено точното име - ***.
297
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хомосексуализмът нараства със зашеметяваща скорост.Не мога да си обясня какво ни чака в бъдеще.Най-вероятно изчезване на човешката раса.Дали това е божи план.Човекът като най-големия вредител на планетата да бъде унищожен от само себе си.
296
1
 
11
 
! Отговори
Ray преди 11 години
Предлагам да се организира "хетеро-парад".
295
4
 
6
 
! Отговори
maina преди 11 години
Най-вредни са бившите ЗКПЧ-та и ченгета от МВРО.За сведение на незнаещите този факт--визирам Славчо Атанасов /бивш верен син на БКП-завършил политическия профил във ВНВВУ и служил като ЗКПЧ-бойния юмрук на партията..Петко Атанасов е от същото котило.Съсипаха Пловдив,а сега се готвят и страната да управляват-сън не ги хваща откак паднаха от власт.Ако имахме правосъдие-вече шяха да са в затвора.
294
3
 
17
 
! Отговори
Ама моля ви ! преди 11 години
Що за безумие! Кой и защо разрешава болни хора да издевателстват над сетивата ми с крещяща показност ?!
293
4
 
15
 
! Отговори
БУЛТРАС преди 11 години
Първо митинги,после бракове и накрая осиновяване.Каква сексуална ориентация ще получи това дете.И ако през 2040 се роди последният българин както сочат някои изследвания той от каквъв пол ще е ? Замислете се малко,защото ако всеки си прави каквото си иска,къде е ролята на държавата и гражданското общество.Едно е да си за сексуално разкрепостяване,но друго е сина ти да ти довлече зет в съседната спалня.
292
3
 
20
 
! Отговори
Писна ми ! преди 11 години
С цялото ми съчувствие към болните хора, които парадират, но кому е необходимо ? От къде е този стремеж да показваш недъга си на останалите ? Никой, за нищо не пречи на тези хора да живеят живота си, но някак те, изпитват клинична нужда да показват отклоненията си ... не разбирам.
291
4
 
20
 
! Отговори
Православен преди 11 години
Много добра статия!Тези сбъркани същества да си правят разгулите не сред хората , а там където им е мястото!По - важно е не физическото осакатяване от тютюневия дим а духовното което магат да нанесат на децата!Без демонстрации и паради -позор!!
290
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип такива фестивали в Европа се правят и с цел привличането на туристи от цял свят. Това си е индистрия. По повод сравнението цигари - гей парад, то е смехотворно, понеже много трудно гей, развявайки знаменца и тн би ми предизвикал рак на белите дробове, би ми усмърдял скъпите дрешки на долнопробна смрадлива цигара. Сравнението е безкрайно тъпо, както тези, които са го написали. Изцепки, реклама на гърба на гей движението. Вмро си замина, както много подобни неадекватни сбирщини.
289
0
 
5
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Защо да не излязат на светло да ги видим.някои хора нямат представа какво е гей,ще кажам на децата си-това са хора,различни от нас,нека ги видят,да разберат,а не да си викаме един на друг "***",пък после да го чуваме от децата си.Между тях има и много интелигентни хора,но те не излизат на улицата.Парадите по принцип са глупост.
288
4
 
7
 
! Отговори
Гад преди 11 години
Death to the pedals!
287
7
 
11
 
! Отговори
до фабрегас преди 11 години
Ми щом си толко толерантен как ли ще се чувстваш ако знаеш че сина ти го таковат,а?
286
0
 
0
 
! Отговори
До 343 преди 11 години
Точно,Няма по вярно нещо на тоя свят,Браво на теб,кратко и ВЯРНО
285
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да не е вредно,стига са ни занимавали със сексориентацията си,щом смятат че са нормални,защо непрекъснато искат да ги приемаме да ги разбираме и т.н,ми живейте си живота какво ме грее че харесвали рокли а не панталони,стига какво искат да им дадем децата си ли че да мирнат
284
6
 
8
 
! Отговори
Az преди 11 години
Колко мъка, простотия, комплекси и социален глад има под всички новини свързани с хомосексуализма... Вместо да си губите времето (и парите на работодателите си), вървете "изчистете София за 1 ден", по-полезно ще е за вас и децата ви, отколкото да злобеете тук. После се чудете защо мозъците на България изтичат на запад - именно защото имат мозък и не виреят в простотия, закостенялост и тесногръдие. Гейовете ви били виновни... слушайте си чалгата и си пийте ракията, после говорете за добър пример
283
12
 
9
 
! Отговори
Мила преди 11 години
гей, не гей, всеки си решава как да си изживее живота - какво ви пука и защо тр да пречите на останалите. Пушенето е гадно, гейовете не. Всеки има право да реши какъв да е, така че уважавайте другите и не пречете на хората около вас. Уважавайте ги такива, каквито са! Супер лесно е.
282
11
 
10
 
! Отговори
Хетаросексуален преди 11 години
Във всички високоразвити държави има големи гей-паради с хомофобията си някой хора показват манталитет по близък до Иран и Саудитска Арабия, отколкото до този в цивилизованите държави, не случайно парада се подкрепя от посолствата на Аржентина, Австрия, Великобритания, Дания, Германия, Франция, Норвегия, САЩ, Финландия и Холандия.
281
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Света върви стремглаво към собствената си гибел. Затова Бог няма да търпи такива хора, прочетете в Библията за Содом и Гомор - същото ще дойде и сега.