Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!

Съдът постанови задържане под стража за охранителя милионер
Обновена: 8 юли 2012 17:46 | 8 юли 2012 17:31,
168
Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!
Георги Енев в съдебната зала. Снимка: БТА

„В момента въобще не ми се разговаря, объркан съм”, това заяви преди началото на днешното съдебно заседание 33-годишният Георги Енев.

Той е видимо отслабнал. Не пожела да говори за кражбата на парите и заяви само, че не знае какъв би бил изходът от делото.

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за  неотклонение „задържане под стража” по отношение на охранителя. Той е обвинен в кражбата на 1 милион 470 хиляди лева от инкасо автомобил. Парите са му били връчени, за да ги пази. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, счетоха магистратите.

Още по темата

Енев не е осъждан досега. Развел се е преди няколко години.

По време на съдебното заседание стана ясно, че ударът е бил планиран много внимателно. Два дни преди обира Георги Енев е паркирал на улица „Петрова нива” колата на баща си, с която превозва откраднатите пари.

Разполагал е с кодове и ключове за отварянето на всички врати на инкасо автомобила. Решава сам да се предаде след двуседмично издирване.

„Обади ми се по телефона и каза, че е момчето с откраднатите милиони, първоначално не му повярвах, но като се срещнахме, разбрах, че е той”, заяви пред Dnes.bg адвокатът на охранителя Георги Кутрянски.

Роднините на Енев са предали 25 хиляди лева на полицията, но няма данни това да са част от откраднатите средства от инкасо автомобила. Оказа се, че парите не са описани и на практика сега не може да се разбере кои са банкнотите, дори и Енев да ги върне. Ако възстанови сумата, наказанието ще бъде по-леко, прогнозират магистратите. Адвокатът също го е посъветвал да направи това.

„Проверяваме версията, че се е укривал и на морето и че е имал съучастник”, заяви наблюдаващият прокурор по делото  Делян Пинчев. Прокуратурата не е имала данни къде се е укривал Георги Енев, каза още Дилян Пинчев. По думите му Енев все още щеше да е издирван, ако не се беше предал.

Адвокатът на Енев поиска мярка „домашен арест”, тъй като Георги сам се е предал на властите, но съдът прецени, че има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави за постоянно в ареста.

Ако възстанови сумата, минималното наказание за престъплението е 8 години затвор. Сега Георги Енев го грозят до 20 години лишаване от свобода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този със сигурност е ***, другите етноси в България не крадат!!!
139
2
 
3
 
! Отговори
До 151 преди 11 години
В банките в чужбина въпросните бонуси и доста по-големи заплати на служителите се взимат без да има толкова висока лихва върху кредитите.. Така, че на тези пари може да е гледа и като на част от разликата между печалбата на нормална банка и обирджийска банка (каквито са повечето български банки за съжаление)
138
1
 
4
 
! Отговори
много кражби бееее преди 11 години
кражба на един инкасо охранител,кражби на прехода,кражби от и на политици,ромски кражби и грабежи,кражби на ДДС от фирми,кражби,кражби и само кражби,ИЗВОД:1. явно има какво да се краде2.явно има от кого да се краде3.явно има кой безнааказано да краде4.явно няма никакъв контрол за да се краде5.явно няма закони, щом така се краде6.явно едни могат да крадат, а други могат да крадат - но ги хващат, сиреч, немоогат да крадат, демек, те не трябва да крадат7.за един/едни ще има присъди,а за друг
137
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не толерирам подобно деяние. Не се възхищавам на такива ***, защото тази кражба в известен смисъл е и на моя и на Ваш гръб. Тези пари са заплатите на служителите на фирмата Х, а управителя на фирмата Х ще лиши служителите си от бонуси и други допълнителни плащания за месеци напред.
136
1
 
8
 
! Отговори
До GMC преди 11 години
На фона на ставащото в България не би трябвало да се очудваме , че някой от нас са готови да адмирират подобни действия ! Всеки краде ,лъже ,участво в най-различни схеми и далавери , като за последно . Държавата ни цака от всякъде и с всичко - най-вече с цени на едро,дребно и средно ,хората са озлобени , отвратени и омерзени! Така , че лично мен това не ме очудва !
135
1
 
3
 
! Отговори
ФАКти преди 11 години
Осъждането на този макар и нелицеприятен за някои човечец, на фона на БЕЗКОНЕЧНИТЕ кражби през последните две десетилетия, ръководени от шепа хора, би могло да се счита за началото на революция. ДА! Но не и в България!
134
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се отнеме лиценза на въпросната фирма, от която са откраднати парите, ако не се лъжа от същата фирма преди месеци откраднаха 2 милиона край Севлиево....логичното обяснение е, че фирмата не работи професионално, или сами си организират обири.
133
1
 
16
 
! Отговори
GMC преди 11 години
От повечето коментари ме хваща страх за бъдещето на България.Излиза че кражбата е ОК стига да не те хванат.Тогава разбирам, че възмущението към крадливи политици, магистрати и др. не е всъщност възмущение, а завист - "ех защо не мога да съм на тяхно място".Банките били крадци.Може и да са, ама някой насила ли ви кара да взимате кредити за ненужни неща.Че съседа си купил плазма, а братчеда нова кола - дай сега едно кредитче, та да не сме по-назад.Както Левски е написал - "НАРОДЕ !!!"
132
4
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Този човек защо се прави на герой?! Първо изкара една седмица и се предаде, а сега мълчи къде е скрил откраднатите пари. Дайте го една седмица на *** от Софийския затвор да му се "порадват", след което ще разкаже и майчиното си мляко!
131
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите имат странни разбирания: радват се на мафиотите и измамниците и ги оневиняват, че крадат, мамят и убиват, тъй като уж станали престъпници от мизерия? Същевременно за хората пострадали от престъпления, извършени от същите мафиоти и измамници, българите казват, че са виновни, защото са доверчиви? А от публикуваните в пресата и ТВ снимки е видно, че този обирджия е имал многократно повече възможности от повечето българи, които с неговите доходи изхранват семейство и гледат деца.
130
2
 
4
 
! Отговори
Макето преди 11 години
Ей кадливио кат си краднал барем да си ги изкръкал и не да пелтечиш ся кат женска ами да кажеш кат маж убаво сън направил украднал съм от крадците ся ке лежим.
129
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 152Не говори глупости!Като му гледам купонджийските снимки във Фейсбук,голяма "мизерия" ще да е било!Пожелавам всекиму такава "мизерия".
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ne vqrvam banknotite da ne sa opisani.
127
1
 
10
 
! Отговори
Джо преди 11 години
до Тулски 148Абе ***, ти ако знаеше "за какво става въпрос", нямаше да говориш за "извращения с дъщерички". Радвай се, че досега не си попадал на истински корави ко*елета, щото ако беше попадал, щеше да говориш по друг начин... ;-)
126
1
 
9
 
! Отговори
Inkaso man преди 11 години
"Роднините на Енев са предали 25 хиляди лева на полицията, но няма данни това да са част от откраднатите средства от инкасо автомобила."Щом не са от откраднатите пари, значи са 1-ва вноска за благоприятно развитие на следствието, а оттам и на делото. Няма място за притеснение, това е рутинна процедура, особено, когато става въпрос за много пари.
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
139, знаеш ли разликата между родово и индивидуално определени вещи? Прочети няколко закона и после се изказвай, поне малко да си подготвен.
124
4
 
4
 
! Отговори
do tulski преди 11 години
abe tulski za6o se pravi6 4e gi razbira6 ne6ata. znae6 li kolko slu4aq ima s takiva krajbi i s krasiv krai. mnogo. vzemi pro4eti malko 4eti za Dionisio Rodríguez Martín(el dioni) nqmat razlika i dvata slu4aq
123
1
 
8
 
! Отговори
хлъц преди 11 години
Тоя още не схваща,че не " РАЗГОВАРЯТ " с него,а го разпитват и съдят! И присъдата е 8 години ,но МИНИМУМ и то ако върне парите !
122
5
 
36
 
! Отговори
А преди 11 години
20 години за кражба от крадци.. упс банки. Условни за убийства и никакви присъди за кражба от държавата.. В каква държава се родих, в каква?!
121
10
 
10
 
! Отговори
Костов преди 11 години
До 135 последния анонимен: Не ти ли е трудно като си толкова ***?