„EVN вън!” и „Мафия!” огласи Пловдив

Над 200 души на протест срещу шоковото поскъпване на тока
Обновена: 16 юли 2012 12:41 | 12 юли 2012 21:40,
81
„EVN вън!” и „Мафия!” огласи Пловдив
Над двеста души излязоха на протест в Пловдив. Снимка: Dnes.bg

Над 200 души излязоха на протест в Пловдив в четвъртък вечерта. Те негодуват срещу увеличението на тока с 13%.  „EVN вън!” и „Мафия!”, скандираха протестиращите.

Те направиха шествие в знак на протест срещу шоковото увеличение на цената на електроенергията. То тръгна от централната поща в града, премина през римския стадион и стигна до централната сграда на EVN за Южна Блгария, която се намира в Пловдив. Там протестиращите се обявиха против монопола на компанията и поискаха национализация на енергийните дружества в страната.

„Тока скача постоянно, а на домакинствата им се извиват ръцете”, заяви пред Dnes.bg един от участниците в шествието. Той изрази недоволство от отношението на монополистите към българския народ.

„Аз като не платя тока идват и ми го режат, а в махалите не е така, правилата трябва да важат за всички”, коментира друг протестиращ.

Хората са недоволни от факта, че всяко лято токът поскъпва, в същото време заплатите стоят на едно ниво. Протестиращите издигнаха и лозунг: „Високата цена на тока е опасна за вашето здраве”.

Преди митинга, организаторите призоваха желаещите да протестират да носят свирки, тъпани, тарамбуки и каквото се сетят, за да се вдигне шум до небето. Те категорично заявявиха, че не толерират каквото и да било насилие, вандалски прояви, конфликти и пропагандиране на расова, етническа или религиозна дискриминация.

"Не защитаваме и не подкрепяме партийни и свързани с тях организации!”, заявиха още организаторите на протеста в Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
36
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Всички трябва да излезем на протест и направо да свалим правителството на борисов !!!Как може бе, всякакви арапи в Африка скочиха и наритаха диктаторите си, а ние сме като някакви мишки !!!Докога ще плащаме на любовницата на борисов, за да спечели още един милиард на наш гръб, докога ще плащаме сметките на *** ??? А, на тях им повишиха и помощите, защото токът, който НИЕ им плащаме, бил поскъпнал - по гнусна гавра на *** борисов не сме преживявали !!!
50
2
 
16
 
! Отговори
макето преди 11 години
Днес с 13% утре с 30 до петилетка с 500 да живее демокрацията крадлива ура другари
49
2
 
29
 
! Отговори
AZ преди 11 години
Всички трябва да се вдигнем на протест,а не да даваме акъл къде и как да протестираме.Всички-иначе сме сеирджии.
48
1
 
46
 
! Отговори
Бай Първан преди 11 години
Кучетата си лаят, керванът си върви...Ако вместо 200 бяха 2 000 000 в цялата "държава", тогава тези *** едва ли щяха така да се държат.Роби, това сме ние. И затова ще ни мачкат както си поискат тези изверги.
47
1
 
28
 
! Отговори
se преди 11 години
Не господа на грешно място протестирате.Протестирайте пред министерския съвет,президентсвото,шартиините централи.Те са взели решенията за създалата се ситуация.Тия ЕВН,ЕОН и така нататъка са котараци които пируват и си хапват мишките български.Те не са виновни.ВИНАТА Е НА ТЕЗИ КОЙТО ИМ ПОЗВОЛИХА ДА ГРАБЯАТ НАРОДА НИ.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите са характерни с това, че се държат като кухи балканджииски ***. ЕВН не вдигат цените, та да протестират срещу тях а ДКЕВР нерде ямбол нерде стамбул.200 души хаха другите 6 милиона са съгласни с цените.
45
1
 
21
 
! Отговори
www преди 11 години
ПРЕДЛАГАМ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ ПО СЛЕДНИЯ НАЧИН - ДА ВЗРИВИМ ОФИСИТЕ НА ЧЕЗ ЕОН И EVN И ДА ГИ ИЗГОНИМ ОТ БЪЛГАРИЯ..
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е щом са само 200 души начи тока е ефтин...
43
1
 
41
 
! Отговори
И С Т И Н А Т А : преди 11 години
Енергоразпределителните дружества са едни мафиотски структури в България.Абсолютно необосновано вдигат цените на тока и си плащат тлъсти комисионни на управляващите, за да не ги притесняват.После говорителят на високите цени Семерджиев излиза по телевизията и ни обяснява как трябвало да сме щастливи, че токът не скачал с 20 или 50%, а само с 15 % ...Робското племе, населяващото някогашните героични български земи си трае и се примирява, а на протест излизат само 200 от стотиците хиляди ...
42
3
 
19
 
! Отговори
Крис преди 11 години
Ето пак българска му работа. Постоянно ревете , БСП нищо не правили като опозиция. Като организират някакъв протест , някъде (този в Пловдив не е от БСП) , почвате да ревете, електората на БСП пак се появи. Е, братя Българи има ли угодия при вас, я да си кажем?! Но както съм казвал и друг път, ние заслужаваме съдбата си , особено се уверявам в това като чета коментари , които не протестират против това увеличение, а дори го защитават , направо се ужасявам...
41
5
 
10
 
! Отговори
kap.LAKOV преди 11 години
Koi ne skacha e cherven,koi ne skacha e cherven? Sega naskachahte li se vashta mama sinyo-pederaska? Svalyate rusnazite i slagaite Bai TODOR na tyahnoto myasto. Pri TODOR horata daje ne se zamislyaha kolko struva toka.
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още 200 души протестирали. Само на тях да намалят тока, а нашия - да го увеличават, щом сме толкова "доволни", та не ни се ходи на протести
39
1
 
29
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
Това сме ние! Само по форумите протестираме , а когато стане време да излезем на улицата си стоим в къщи пак пред компа. Доволни сме от състоянието си и от сега нататък не трябва да има негативни коментари по каквито и да е въпроси. Нито пък да хулем управляващите, защото явно работят така както ние искаме. Какво са 200 човека от стотици хилядите в този град. Процентно е нула. Успех!
38
0
 
18
 
! Отговори
Д-р Ливайн преди 11 години
Ако бях на този протест щях да излекувам поне 200човека.
37
2
 
31
 
! Отговори
Шут в зъбите преди 11 години
Енергото си го връща не пенсионерите за незаконните некролози по стълбовете им.
36
7
 
26
 
! Отговори
лупи преди 11 години
Поредното доказателство за кофти материала. Увеличението на цените не идва от ЧЕЗ и EVN, а си идва от нашите хора - като Семерджиев. Същата щуротия е и при "еколозите". Заблудени хора.
35
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко съсипва ежеминутно България и си пълни джобовете с пачки.....нахален и мазен ***
34
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз работя в EVN, как може да се унижавате толкова не мога да повярвам.Колко много млади хора печелят хубави пари в тези компании.Срам ме е от вас!
33
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаете ли, че преди 9-ти септември е имало общински електроразпределителни дружества. Сега всички пари излизат извън България и най-вероятно разни комисионни остават по джобовете на съвременни Киряк Стефчовци.
32
17
 
20
 
! Отговори
Младеж до Иван преди 11 години
Студент съм и живея под наем.Работя и си плащам разходите сам.Разчитам на уменията и двете си ръце,защото родителите ми са безработни,заради същите тези пенсионери,дето са им оставили големите заводи в завещание.С такива марди като теб се срещам всеки ден,и всеки ден се убеждавам,че възрастните в България не заслужават уважение,пак казвам колкото и неетично да е.