„EVN вън!” и „Мафия!” огласи Пловдив

Над 200 души на протест срещу шоковото поскъпване на тока
Обновена: 16 юли 2012 12:41 | 12 юли 2012 21:40,
81
„EVN вън!” и „Мафия!” огласи Пловдив
Над двеста души излязоха на протест в Пловдив. Снимка: Dnes.bg

Над 200 души излязоха на протест в Пловдив в четвъртък вечерта. Те негодуват срещу увеличението на тока с 13%.  „EVN вън!” и „Мафия!”, скандираха протестиращите.

Те направиха шествие в знак на протест срещу шоковото увеличение на цената на електроенергията. То тръгна от централната поща в града, премина през римския стадион и стигна до централната сграда на EVN за Южна Блгария, която се намира в Пловдив. Там протестиращите се обявиха против монопола на компанията и поискаха национализация на енергийните дружества в страната.

„Тока скача постоянно, а на домакинствата им се извиват ръцете”, заяви пред Dnes.bg един от участниците в шествието. Той изрази недоволство от отношението на монополистите към българския народ.

„Аз като не платя тока идват и ми го режат, а в махалите не е така, правилата трябва да важат за всички”, коментира друг протестиращ.

Хората са недоволни от факта, че всяко лято токът поскъпва, в същото време заплатите стоят на едно ниво. Протестиращите издигнаха и лозунг: „Високата цена на тока е опасна за вашето здраве”.

Преди митинга, организаторите призоваха желаещите да протестират да носят свирки, тъпани, тарамбуки и каквото се сетят, за да се вдигне шум до небето. Те категорично заявявиха, че не толерират каквото и да било насилие, вандалски прояви, конфликти и пропагандиране на расова, етническа или религиозна дискриминация.

"Не защитаваме и не подкрепяме партийни и свързани с тях организации!”, заявиха още организаторите на протеста в Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
18
 
16
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Ей Младеж, жилището в което живееш от кого е? Живеете наготово в жилища добити от същите пенсионери. Ако искаха да им платите за тях, колко трябваше да им плащате, мрънкяло просто?
30
16
 
20
 
! Отговори
Младеж до 34 преди 11 години
Какво са построили?И кой работи там?Аз виждам беднотия,безработица,млади хора без преспектива и възможност за изява.Това ли са построили и оставили на мен?От всичките комунистически страни в Европа,ние сме най-зле сега.Аз ли съм виновен за това?И тона ти е толкова селско-махленски,че едва ли можеш да вникнеш във въпросите ми.
29
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до Младежа...Е ти освен ла,,,на какво друго си посял????Само да запитам????Като идеш по голяма нужда в ке....фа виж това дето си натворил и това дето е в огледалото,,,,няма да има голяма разлика не се напъвай да я търсиш
28
5
 
13
 
! Отговори
666 преди 11 години
Според мен проблема е в *** и приравнените към тях смърдящи, неграмотни и първобитни българи. За тях няма правила, няма данъци, здравни осигуровки и всякакви други такси и плащания, които нормалните българи им покриваме ежедневно. Докато тая *** не почне да бачка и да плаща за всички за нас няма да има нормални цени. Миналата седмица бях в болница с баба ми, докараха една жена толкова смърдяща, въшлясала и спластена , че моментално усмърдя два етажа. Познайте кой плати ..ти..ти..ти..
27
14
 
4
 
! Отговори
ok преди 11 години
Протестиращи, нещо сте сбъркали адреса на протеста си. Не трябва ли да викате "Мафия" пред Дондуков 1? Или точно от там ви организираха "мероприятиицето"?
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Над 200 души на протест срещу шоковото поскъпване на тока"Не защитаваме и не подкрепяме партийни и свързани с тях организации!ТОГАВА МИЗЕРСТВАЙТЕ. АТАКА ОТ ГОДИНИ ВИ ГОВОРИ, ЧЕ ТРЯБВА ЕВН, ЕОН И ЧЕЗ ДА СТАНАТ ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ ЗА ДА ИМА СОЦИАЛНА ЦЕНА, ЗА ДА НЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ. ВИЕ НЕ ГО ПОДКРЕПЯТЕ НО ТОЧНО ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ ЗАВИСИ ДАЛИ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ. ГЛАД И МИЗЕРИЯ ВИ ЧАКАТ - ЗАВИНАГИ !
25
27
 
20
 
! Отговори
Младеж преди 11 години
Пенсионерите на снимката протестират.А аз какво да кажа? На 20г.съм и какво заварвам,разорена и ограбена държава.Аз ли съм виновен,за това че тези хора на снимката през целия съзнателен живот са докарали страната ни до просешка тояга.И сега какво излиза.Аз трябва да има рина л**ната,и да ги храня отгоре на всичкото...ами не не се чувствам длъжен да го правя,колкото и неморално да е.Учили са ме на"Каквото си посял,това ще жънеш".
24
3
 
17
 
! Отговори
клошар преди 11 години
Някога имахме държава ,сега станахме роби на ЕС и продажнитени управници.
23
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев взе 500 милиона заем на гърба на НЕК да изкопаят една дупка в Белене. Питайте го него къде са парите на Банка Париба. Крадлив Комунистически ***.
22
1
 
4
 
! Отговори
i преди 11 години
az samo se pretesnqwam, che shte stane kakto s protestite kogato se pokachi cenata na goriwata - nishtosorry no cyrillic
21
18
 
7
 
! Отговори
Проучване преди 11 години
Според последните социологични данни, електората на БСП в Пловдив е до 200 души.
20
1
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
ami zadava6 li si vaprosa za6to na *** ne im rejat toka ami 6toto ako go otrejat vsi4ki se vdigat a balgarite vseki gleda nego si
19
3
 
26
 
! Отговори
Несъгласен преди 11 години
Протеста е манипулиран, трябва да се протестира срещу ДКЕВР и правителството, които са в основата на вдигането на цените !ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН, могат да бъдат обвинявани в много неща, но не те формират цената на тока и производствените разходи !Кражбите в АЕЦ "Козлодуй", Мини "Марица Изток" и лобисткото лансирне на еко енергията на Бориславова и други мутри е разковничето + неустойките за АЕЦ "Белене" !
18
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Густо майна , тежко е знам, ами нали в града ви има 100 000 ***, на които плащате сметките!
17
7
 
16
 
! Отговори
.. преди 11 години
Смях в залата. Протестират срещу монополите, и искат..национализация :) Все едно национализираното няма да е монопол.И точно в Пловдив, където е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно енергото да е частно, защото иначе политиците ще плащат тока на Столипиново с общите пари от данъци в замяна на ромските гласове (както беше през 90те). Ясно е че повишението на тока отива право в НЕК която е пред фалит заради дълговете по Белене, а не при ЕВН, ЕОН и ЧЕЗ. Очевидно протестиращите са неинформирани.
16
3
 
25
 
! Отговори
Топчето гръмна. преди 11 години
ЕВАЛА ПЛОВДИВ аз съм с вас. Много са 13% ,това са 130 000 лв на 1 000 000 лв чиста печалба в милиардерските джобове.
15
3
 
20
 
! Отговори
Muncho преди 11 години
Има- няма още 2-3 месеца и зимата народа ще усети как му влиза четвъртития, покрай повишението на цените на тока, парното и горивото, а оттам и на останалите неща...
14
6
 
10
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Вий са сетихте ве, майна! Тока го вдигнаха преди повече от 10 дена!
13
41
 
2
 
! Отговори
Хюсеин Рамис преди 11 години
200 човека са 2 автобуса от селата , на всеки са дадени по 10 лева да вдигат врява и в цирка знаят, че у нас са на-евтините клоуни. А и да предупредя да си обръснете главата, че после ние сме на власт и ще ви сърби от чалмата- отсега Ви благодаря, че ни избрахте
12
3
 
39
 
! Отговори
Медии лизачи преди 11 години
Протести имаше и в София и в други градове!НО билгарските медии окончателно са се превърнали в *** на ББ и ЦвЦв