Българите без спестявания, не виждат и бъдещето си

92 на сто искат правителствена програма за заетост
Обновена: 17 юли 2012 19:55 | 17 юли 2012 19:55, Петя Славова
71
Българите без спестявания, не виждат и бъдещето си
Шарън Бъроу по време на пресконференцията, в която показва проучване по въпросите на заетостта и доходите.Снимка: БТА

79% от българите нямат възможност да спестяват и не виждат промяна в бъдеще, обяви на пресконференция синдикалистката Шарън Бъроу.

Генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите обяви изводите си в присъствието на ръководствата на двата синдиката - КНСБ и Кт "Подкрепа".

Тя участва в двудневен форум, организиран от Международния валутен фонд и Международната организация на труда в столицата по въпросите на заетостта и доходите.

Според Бъроу, 92 на сто от българите смятат, че правителството трябва да инвестира в откриването на нови работни места и да гарантира устойчив растеж.

Оказва се, че само три на сто от сънародниците ни избират като важна част погасяването на дълговете на страната.

Проучването сочи, че българите се интересуват много повече от заетостта, отколкото от изплащането на дълга. Но и именно 79 на сто от хората в страната не се чувстват сигурни в работата си от правна гледна точка.

"Държавата трябва да отдели 1 млрд. и 200 млн. лв. за стимулиране на икономиката", посочи на свой ред президентът на КНСБ Пламен Димитров.

За да се случи това, трябва още през следващата година правителството да даде възможност за повече разходи, които да дойдат от повишените приходи в бюджета от успешната данъчна политика, посъветва той.

На форума синдикатите са изразили мнение, че изравняването на пенсионната възраст трябва да стане факт от 2034 за жените и от 2037 за мъжете, а не както ЕК препоръчва - от 2020 г.

Не трябва да се задържа и увеличаването на минималната работна заплата, посочват още от профсъюзите. От там смятат, че е нужно единствено правителството да съгласува нейния ръст със синдикати и работодатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
да преди 11 години
последната промяна при пенсиониране в условиятя на висока безработица е убииствена.пенсията трябва да е като % от трудовия стаж както е внякои страни. В следващите години ще има хора,които заради недостик от 2-3, 5 години няма да могат да се пенсонират след като са им били удържани вноски над 30 год.Трябва да има веднага ново решение по въпроса.
47
1
 
4
 
! Отговори
тина преди 11 години
КАКВО БЪДЕЩЕ ДА ВИЖДАМ С ГЕРБ? ОСВЕН МАГИСТРАЛСКО
46
0
 
1
 
! Отговори
gaga преди 11 години
Tva za Boko Tikvata axaxa avtora e golqm talant-vdahnoven ot balgarskata ni6teta ..
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тях какво им пука : "След мен и потоп" ...Нали те ще са се оправили, като са "оправили" нас ...
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ааа...счиае!!!
43
1
 
13
 
! Отговори
dan преди 11 години
Г-жа Бъроу, проучването ви трябваше да започне с това,колко пари получават синдикалните лидери от правителството,за да държат овцете мирно. Тези неща,които казвате ние си ги знаем по-добре от вас.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази шайка негодници от Гроб начело с Бойко и Цецо са за затвора! Аз не искам да чакам още 1 година да ме правят на *** разни *** с килийно образование, които знаят само да крадат! Когато някой им посочи правия път, те вместо да се замислят и го послушат, просто го смачкват. Всеки ден умират по 20 души от \\\"злополуки\\\" в БЪлгария ! Мачкайте ни , убивайте ни , газете ни , НИЕ скоро ще свършим годпода и дами политици! А тези които дойдат на наше масто ТЕ ЩЕ ВИ Е...Т МАЙКИТЕ ! С какво ще замените българския народ ? С *** , *** и емигранти ?
41
0
 
14
 
! Отговори
долу на политиците преди 11 години
и със спестявания и без спестявания,българите не могат да си видят бъдещето.абе хора,прогледнете всичко вече е унищожено за 23 години безкраен преход.икономика,селско стопанство,лека и тежка промишленост...всичко.всичко е окрадено и разпределено между определените хора.българия някога ама много някога е била велика.сега българия е синоним на бедност,мизерия,селяния,поквара,липса на морал,корупция,мошеничество,отвратителен манталитет.за какво бъдеще може да се говори?
40
13
 
2
 
! Отговори
кики преди 11 години
Българите не можели да спестяват!!!Много интересно-докато много хора и в много страни от Евросъюза,губят работата си,банките взимат жилищата им,колите им,купуват храна на кредит---българите искат да спестяват.Кризата не е само в Бг.--отворете очите си и вижте какво става и извън Бг.
39
3
 
10
 
! Отговори
НЕ гласуващ преди 11 години
"Българите без спестявания, не виждат и бъдещето си" - А защо ходят българите да гласуват на Избори след като след толкова години нищо не се е променило към по добро ???
38
5
 
21
 
! Отговори
ТОТО преди 11 години
БЪДЕЩЕТО НИ Е - ДА ИЗГОНИМ ГЕРБ ОТ ВЛАСТТА
37
2
 
28
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Днес испанският крал Хуан Карлос обяви,че заради кризата намалява неговата и на принц Фелипе заплати,а дали в Б-я ще обърнат особено внимание на това ? Това е да се гордееш с Родината си и да и помагаш в трудни моменти.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
прахосници
35
5
 
3
 
! Отговори
Жан Виденов преди 11 години
ех, най-сетне съм спокоен и реабилитиранбраво другариреволюция!венсеремос!
34
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е то от пъпчасалия Дянков , човек може ли да спести нещо ? Такова антибългарско правителство не сме имали от Освобождението до сега ! Ако знаят , как ги кълнат хората , веднага ще се самоекспулсират от БГ!
33
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУУУУУУУУУ ГЕРБ!ТЕ КРАДАТ А НИЕ МИЗЕРУВАМЕ!!!!!!!
32
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ ГЕРБ И ГЕРБЕРАСТКАТА МАФИЯ !
31
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ са пътници - партията към бунището на историята, а вождовете й - към затвора.
30
12
 
38
 
! Отговори
Гроб за ГЕРБ преди 11 години
Гроб за ГЕРБ или гроб за България-вие избирате!!!
29
20
 
41
 
! Отговори
Да сложим преди 11 години
камък на гроба на ГРОБ