Експерт: Липсваше план за действие след атентата

Появата на държавното ръководство в Бургас попречила на разследващите
Обновена: 21 юли 2012 13:02 | 21 юли 2012 13:01,
101
Експерт: Липсваше план за действие след атентата
Останките от взривения автобус Снимка: БТА

Очевидна липса на план за действие и реакция след атентата на летище Бургас. Така експертът по международна сигурност Илия Антонов обобщи пред bTV реакцията след атаката, отнела живота на шестима души в морския град.

Според него не е трябвало цялото държавно ръководство да отива на мястото на атаката. Така, изразявайки добрите си намерения, то пречело на конкретните отговорни фактори и разследващи, които би трябвало да движат процесите в такъв труден момент.

Безразборните и неконтролирани изказвания на журналисти, политици и експерти също са грешка. Според експерта, те затрудняват разследването. Използването на атентата за политически атаки пък увеличава чувството за несигурност и страх, смята Антонов.

Още по темата
"Изявленията трябва да бъдат контролирани с изграждане на кризисен щаб, за който нямам усещането, че е съществувал и действал ефективно от възникването на атентата", каза експертът. По думите му това показва липса на план след атаката.

Експертът по авиационна сигурност Александър Янков се съгласи с мнението на Антонов.

"Няма такъв сценарий, при който министър-председател и министър да обсъждат ситуацията в момент, в който тя се развива. Това се извършва от представител на кризисния щаб, който е специалист в предлагането на подобна информация", каза Янков. Останалото, според него, е грешка, вреди на работата и показва неспособност.

Експертът заяви още, че България трябва да е готова за още удари - това показвала статистиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Комунизъма рулз преди 11 години
Колко по интересно и смислено щеше да е всичко ако *** и простаците в България нямаха достъп до интернет...
75
0
 
1
 
! Отговори
смях преди 11 години
Каквото и да направят все няма да ви угодят управляващите от ГЕРБ!!Кефя се как Премиера Бойко Борисов ви хлъзга ......каже едно ......ау.....недоволни , той обърне на 180 гр......пак Недоволни .......Няма значение същността .........важно е да сте недоволни!!!
74
1
 
1
 
! Отговори
най-слабият преди 11 години
ЦвЦв е най-слабият вътрешен министър, който изобщо е имала България. Некадърен. Човек без никакъв, не само оперативен опит, но и с липса на какъвто и да е нюх. Комплескарско чувство за кариеризъм. Неграмотна лексика, очевидно липсващи ерудиция, професионализъм и обща култура. Фройдистко озлобление и злопаметен. Наизустени купешки изрази, фрази с изумително профански сложни съставни изречения. Цецо Апартаменто превърна МВР, по време на режима на пожарникаря, в наказателна бригада от мутренски тип
73
0
 
5
 
! Отговори
dan преди 11 години
Е тия СРСта само за нас ли са? Прибихте се да подслушвате обикновения българин,а пропуснахте цял терористичен акт. Е..х ти и ***
72
1
 
0
 
! Отговори
QVO VADIS преди 11 години
EH, PRI KOMUNIZMA KAKVI STROGI I SIGURNI MERKI IMACHE S MNOGO PLANOVE ZA DEISTVIE I PROVERKI !!!
71
6
 
2
 
! Отговори
52 преди 11 години
Борисов прекрасно е запознат съсстепента на квалификация на нашите СПЕЦИАЛИСТИ и не е отишъл на място, за да се наслади на гледката, а за да вземе организацията и нещата в свои ръце. Тиква може да е всеки друг, НО НЕ И БОРИСОВ.
70
2
 
6
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Тиквена работа.Както всичко което прави тиквеното правителство.Другарите гербери не стават за нищо.Може би съвсем малко ...за филмови звезди в съветски филм.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изведнъж се напълни със специалисти по международен тероризъм, и всеки е знаел че ще стане точно така. Ми що си траеха досега
68
6
 
2
 
! Отговори
ASEN преди 11 години
DRYGARIO ANTONOV SAMO DA NI KAJETE OT KOQ PARTIA STE CHE MAI MAI STE MNOGO CHERVEN I KATO STE TOLKOZ GOLIAM EKSPERT ZASHTO SEGA GOVORITE A NE STE GOVORILI PREDI ATENTATA????
67
5
 
9
 
! Отговори
@90 преди 11 години
а тва па с *** министри, отбили се покрай плажа да посетят мястото на клането беше върха на цинизма.
66
2
 
10
 
! Отговори
До 88 преди 11 години
Може да се угоди! Но не и на такива като теб - вечно мрънкащи, че не можело да се угоди!Има си принципи в тези неща, смехурко. Фалшивата загриженост на никой не е нужна! Каква работа свършиха там 6 министри? А да - дадоха ги по "телевизора"!!!
65
0
 
9
 
! Отговори
фд преди 11 години
да си кажем истината, така както я съобщиха в снн - няколко минути след атентата, никаква реакция, заспали охранители, нема кой да направи нещо ...
64
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе то не може да се угоди, ако не отидат целия народ ще ги оплюе, като отишли защо са там. Пречели на специалистите, абе ще ви се незнаят и големите специалисти
63
0
 
4
 
! Отговори
Lid преди 11 години
да, той беше първият, защото беше в Черноморец, във вилата си.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
plan za deistvie vsichki v nailonovite torbi i kam pystiniata negev.avtobysa za skrab .zashto nikoi ne kazva i ne zachete balgarskia moxamedanin znachi toi nee chovek gadove.
61
8
 
35
 
! Отговори
НИКИФОР преди 11 години
Някой да каже :Какво правеше там Президента?Какво правеше финансовия министър?Какво правеше здравния министър?Какво правеше премиера?...На това се вика организирано безредие, като самото управление на ГЕРБ. Колкото по рано се махната по добре за страната, а вече и за света.Този от снимката да не продава дюнери. Прилича на дюнарджия. Да питат експерта по дюнерите. В петък по бТВ Tzv.Tzv. каза куп лъжи и глупости, само не отговори - защо сме спали. Нямало подадена информация, тя се търси
60
7
 
13
 
! Отговори
болшевик преди 11 години
Ако,беше толкова просто,сега двете кули на търговския център в САЩ,щяха да са на мястото си!!! Ако,беше толкова просто,нямаше да има терористични актове с жертви,включително и деца по време на възродителния процес!!! Аман от измислени и посредствени "експерти"!!!
59
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, външният ни министър, като обучен от ЦРУ и Мосад кадър беше в качеството си на експерт. Да им беше светнала лампичката след Петолъчката на нашите ***...
58
5
 
15
 
! Отговори
sofeto преди 11 години
"Експерт: Липсваше план за действие след атентата"Горд съм! В България се е наредила една безкрайна редица от експерти, "мила моя майнольо"!!!
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То нашето ръководство пречи и на държавата. Толкова много некадърни слагачи и вчерашни хлапета със жълто около устата на върха, но пък послушни, послушни...