Последната група берачи на боровинки от Швеция се прибира

С автобус пътуват 41 българи, пристигат си в сряда вечер
Обновена: 7 авг 2012 21:33 | 7 авг 2012 21:25, Красимир Ангелов
35
Последната група берачи на боровинки от Швеция се прибира
Снимка: Reuters

Последната група бедстващи сезонни работници е отпътувала от Швеция за България, съобщиха от Министерството на външните работи.

Късно вечерта на 6 август от Стокхолм е отпътувал последният дванайсти автобус, с който в сряда привечер на Централна гара в София се очаква да се завърне последната група от 41 берачи на боровинки.

"В резултат на незабавната намеса на българското правителство и активната координация на МВнР, посолството ни в Стокхолм, съвместно с шведските власти, репатрира в рамките на десет дни 560 бедстващи български граждани, изявили желание да се приберат“, се чете в съобщение на външно министерство.

Още по темата

С този последен курс успешно приключва прибирането на бедстващите сезонни работници от Швеция, отчитат родните дипломати.

"Това бе еднократен акт и останалите на шведска територия български сезонни работници следва да имат предвид, че оттук нататък ще могат да се завръщат в България единствено на собствени разноски", посочват от МвнР.

Dnes.bg припомня, че сезонните работници, предимно от ромски произход, заминали да берат боровинки, но се оказали измамени. Правителството отпусна средства, за да ги върне обратно в България, защото те нямаха финансова възможност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
възмУтен преди 11 години
боклуцииии, що махате коментарите, които не ви изнасят, а? нали има свобода на словото. има, но само даокато ви изнася!!!
27
7
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Горките хора , в Бг. ги лъгаха,лъгаха ,не им плащаха ,построиха хотели за милиарди по черноморието от гърба на *** строители и общи работници , а сега за капак на всичко ги излъгаха ,че ще им осигурят работа в чужбина !!! Ей тези българи бе , 2 думи ако кажат ,значи 3 са лъжа !!!
26
3
 
5
 
! Отговори
до гурбетчия преди 11 години
Изми чиниите и пак се разсмърдя с чалмата си. не разбра ли, че това е български сайт, а не анадолски
25
1
 
5
 
! Отговори
аре бе преди 11 години
20+ години им плащате всичко... сега за едни билети се циганнете - българска му работа!*поста е с ирония
24
9
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Сега да се организират и съдят Бг. в Страсбург , прекалено много станаха измамите с тая "работа в чужбина",а Бг. от 23г. си затваря очите и не желае да осъди нито една фирма !!! Ама откъде толкова акъл в *** ,та да се сетят да съдят Бг.?! Те ако имаха акъл щяха да съдят Бг. че им краде помощите отпускани от ЕС !!!
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво ще ми разправя Дарвин че от *** станало човек. И 10 000г. да минат тези си остават ***.
22
2
 
5
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
... ми призлява защото знам че и това ще висне на шията на нас който работим и нещо внасяме в бюджета.
21
2
 
18
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
Живея в гр.Раднево сравнително малък град,преди години *** си стояха в махалата си,сега се"интегрират".Всяка вечер на центъра едва ли не всички пейки са заети от тях,ползват шадравана за басейн,малките *** ровят из кошчетата за смет,след тях остава *** но...понеже това са избирателите на местната ни власт,никой не може да ги разкара от там.По скоро никой не иска да ги разкара от там.Да не би случайно да ги дискриминираме.Като видя *** две да влачи,едно да носи и бременна и ми пр
20
2
 
34
 
! Отговори
ибериец преди 11 години
братя *** елате да берем портокали в Гандия/Испания/,тук е топло,има и моренце след екскурзията до Швеция ще смените климата за парите се не боите има 2 милиона балъци в БГ те ще ви платят екскурзията .Чакаме ви с нетърпение преди изборите ще ви приберат щото трябва да гласувате.
19
2
 
17
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Не само, че Азис ще запише кавър на "Blueberry Hill", но и ще стане хит с помощта и спонсорството на правителството при тази политика в културната сфера. Можете да сте сигурни...
18
2
 
36
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Вече берат портманета в градски транспорт!
17
2
 
32
 
! Отговори
Златен Оскар преди 11 години
Спасяването на редник *** игр. филм България 2012 год.
16
2
 
21
 
! Отговори
Лавро преди 11 години
За да бъде пародията пълна, остава Азис да запише кавър на "Blueberry Hill". Е, той не може да пее като Армстронг, но е черен почти колкото него. И да приключваме с този цирк.
15
3
 
31
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Ееее, голям кеф, прибрахме си ги всичките обратно...нито един не загубихме...избирател и изедник народен, дето ни харчи от осигуровките и данъците...поредна победа за ББ и Цв.Цв.
14
7
 
4
 
! Отговори
do 17 преди 11 години
ave mekotelo nedoraslo ako be6e prodaljil naddali 6te6e da qi ma bg i red drugi darjavi . za nego ima6e ednadarjava germaniq i edin narod germanskiq ati sas sigornost nesi germanec
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако и това е новина? Държавата да е пратила така наречените " берачи на боровинки некъде та им се обръща толкова внимание. Немаме ли си тук по важни проблеми? Ква ще кажат форумците?
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** dobre gi beshe po4nat tezi jivotni ,i kolkoto da go zakleimiavat beshe prav !!
11
3
 
23
 
! Отговори
до 12 ти от Знаещ преди 11 години
НИЩО НЕ ЗНАЕШ ДРАГИ ,,брането на боровинки е мнооого стар И сериозен бизнес в ШВЕЦИЯ ,в който берачите са поляци ,руснаци и,тн,,,,Просто някакъв *** "работодател" Е РЕШИЛ ДА ИЗМУФТИ ДРУГИ ТАКИВА ***,КАТО САМИЯ НЕГО....НООООООООООО връщането го платихме ние- БЪЛГАРИТЕ
10
2
 
21
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Ега не стигнат, майка им ***!
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко да си ги води в Банкя ! Прибра ги с нашите пари ,да си ги води в къщи !