Последната група берачи на боровинки от Швеция се прибира

С автобус пътуват 41 българи, пристигат си в сряда вечер
Обновена: 7 авг 2012 21:33 | 7 авг 2012 21:25, Красимир Ангелов
35
Последната група берачи на боровинки от Швеция се прибира
Снимка: Reuters

Последната група бедстващи сезонни работници е отпътувала от Швеция за България, съобщиха от Министерството на външните работи.

Късно вечерта на 6 август от Стокхолм е отпътувал последният дванайсти автобус, с който в сряда привечер на Централна гара в София се очаква да се завърне последната група от 41 берачи на боровинки.

"В резултат на незабавната намеса на българското правителство и активната координация на МВнР, посолството ни в Стокхолм, съвместно с шведските власти, репатрира в рамките на десет дни 560 бедстващи български граждани, изявили желание да се приберат“, се чете в съобщение на външно министерство.

Още по темата

С този последен курс успешно приключва прибирането на бедстващите сезонни работници от Швеция, отчитат родните дипломати.

"Това бе еднократен акт и останалите на шведска територия български сезонни работници следва да имат предвид, че оттук нататък ще могат да се завръщат в България единствено на собствени разноски", посочват от МвнР.

Dnes.bg припомня, че сезонните работници, предимно от ромски произход, заминали да берат боровинки, но се оказали измамени. Правителството отпусна средства, за да ги върне обратно в България, защото те нямаха финансова възможност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви боровинки,какви 5 лв. бе хора ? *** са отишли да се правят на емигранти , ама шведите не са глупави и като са им видяли *** на тези европейци ,са им посочили пътя ! Не случайно не ни допускан до Шенген , а точно заради тези животни ! Не стига , че ние сме се закачили , като кърлежи , ами и на тях да им търпят простотиите !
7
1
 
46
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН БЪЛГАРИН преди 11 години
Вьрнахме 560 *** -за наша сметка ,,,да ни усмърдяват страната ,,,ТЕ ДОРИ НЕ СА РАЗБРАЛИ КОЙ ИМ ПЛАЩА БИЛЕТА ...
6
2
 
23
 
! Отговори
мммм да ! преди 11 години
Някой да ви кара да сте патриоти на Борисов ? "Работете много за малко пари" съветва мусколестия ожранен господин премиер и добавя гордо Бъдете патриоти ! Е, аз пък си казвам -щом има защо да не бъдат патриоти, Те ахмаците никога не свършвали, а само се сменяли.
5
2
 
30
 
! Отговори
бмп преди 11 години
Трябваше да им ги оставим-Швеция е богата държава,пък и хуманисти са хората,хем да си ги гледат,хем да опитат и да ги интегрират,току виж,че се е получило!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
pribrali ili ne,mesta
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
между другото боровинките са много полезни особено червените, Боровинки и гологинки пречистват червата от коли гъбични микроби
2
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мама ви *** !Пак ви платихме билетите
1
1
 
35
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
е тук беше необходим "АТЕНТАТ" , не в "сарафово " !