Знаят ли правата си българските майки?

Закони има, но не се спазват, твърдят техните защитници
12 авг 2012 16:08, Екип на Dnes.bg
88

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
станимира Колева преди 10 години
Социалната политика трябва да бъде променена и да се даде възможност на жените да отглеждат децата си без да им се налага да мизерстват. Има какво са се научи от западните държави, не само да се усвояват фондове от ЕС , средства които никой не вижда , както се ограбват фондовете за земеделието и за бежанците.
72
0
 
0
 
! Отговори
Станимира Колева преди 10 години
Случайно попаднах на тази статия и съм потресена от оскърбителни коментари.Аз съм българка и съм майка на четири прекрасни деца , които не съм отглеждала и нямам намерение да отглеждам в България. Невероятно колко много се е променил българина след като няма уважение към тази, която дава живота и продължава българското поколение. Българинът трябва да е на ясно какво иска, дали иска да се раждат повече деца, или не иска. Ако българите желаят да се раждат повече деца,
71
1
 
0
 
! Отговори
до 83 - макаренко преди 11 години
да знаят си задълженията БГ майки - а ти знаеш ли уважаеми Макаренко, че майките са с децата до определена възраст и че децата от 3 годишни почват да ходят на детска градина, а след това на училище , ако трябваше и да учим децата на четмо и писмо то тогава защо са създадени школата ?
70
2
 
6
 
! Отговори
Макаренко преди 11 години
Като гледам поведението, културата и грамотността на днешните деца, бих формулирал въпроса различно"Знаят ли задълженията си българските майки?"
69
2
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
ето това е нещото което ме ядосва - как пък работодателя (Х) преценява и решава че детето ми ще боледува - ние да не сме *** след като сме били по майчинство - всеки е преценил всяка своя последваща стъпка и какъв е риска при започването на работа - И ДА ЗНАЯТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ - НИЕ НЕ СМЕ ЗАТЪПЕЛИ МОЖЕМ ВСЕ ОЩЕ ДА МИСЛИМ какво би следвало...
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
9амбов е прав така трябва да се направи защото до никъде няма да стигнем крайно
67
4
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Не знам дали знаят правата си ,но задълженията си трябва да ги знаят ,а те са : НЕ ПРАВЕТЕ ПОВЕЧЕ ДЕЦА НА ТАЗИ МОШЕННИЧЕСКА ДЪРЖАВА ,КОЯТО ВИ ДАВА 25 ЛВ. ДЕТСКИ И КАРА МЪЖЕТЕ ВИ С 500 ЛВ. ЗАПЛАТИ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ !!!
66
0
 
0
 
! Отговори
Adelaida преди 11 години
Da ne govorim, che bila na dyrjavna rabota. Kraino vreme e da popitame dokoga shte izdyrjame s nashite danyci tolkova mnogo dyrjavni slujiteli i tova kranche shte byde sprqno?
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Izvinqvam se za latinicata, no v momenta nqmam vyzmojnost da pisha na drugo.Reportaja e tendenciozen. Momicheto e bilo po zelestvane, koeto oznachava,che e bila vzema vremenno dokato se vyrne titulqr.Neq kyde da q ostavqt sled kato e zaberemenqvala,a e znaela,che e po zamestvane?Ili prosto go e napravila kato si e mislila, che i tq shte otide nqkyde i nqkoi shte doide na neinoto mqsto po zamestvane. Naistina nashata dyrjava e mashteha za bylgarite, no v sluchaq ne moje da se vini rabotodatatelq.
64
1
 
15
 
! Отговори
Маат преди 11 години
"Обичам родината, но мразя държавата!"Фридрих Ницше"Държавата нарича насилието от своя страна закон, а това от страна на индивида престъпление" Макс ЩирнерЧетяща безработна.
63
19
 
12
 
! Отговори
МЪЖ!!!! преди 11 години
Преди 50 години И ХИЛЯДИ ГОДИНИ НАЗАД жените са раждали БЕЗ някой да им дава нещо!!! СПРЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ОЩЕТЕНИ, МЪРЗЕЛИ ТАКИВА!!!!!!
62
4
 
7
 
! Отговори
мама Кики преди 11 години
Можеш да съдиш работодател принудил те да напуснеш бременна или с дете само ако не си подписал предизвестието. На мен ми се заяви че лимита за бременни е свършил във фирмата. И си направих консултация с адвокат. Оказа се че хем си защитен хем не си- и ако през това време /може години да отлага работодателя/ родиш няма да получаваш детски дори и еднократната помощ. Работодателите са брутални в БГ към майките с деца до училищна възраст това е истината. Има и коректни но се броят на пръсти.
61
0
 
11
 
! Отговори
до 71 преди 11 години
Zugi, аз сега ще ти кажа защо всичко свършва до интервюто(даже по-конкретно - в момента, в който кажеш, че имаш малко дете). Да имаш малко дете означава на всеки две седмици да излизаш в 3 дневен болничен заради него(средно). Означава евентуално да закъсняваш или да си тръгваш по-рано от работа непредвидено, заради детето. И означава, че дори да се наложи, едва ли ще си ентусиазирана да останеш след работно време, ако се наложи. И още, и още...Това рязко ти снижава шансовете до нула...
60
3
 
18
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
А знае ли някой въобще в България какви са му правата!? И ако да, дали някой му ги зачита!?!?!
59
3
 
12
 
! Отговори
zugi преди 11 години
Аз съм безработна вече 1,5 год. Съкратиха ме след като се върнах от майчинство, сега в момента активно си търся работа но като кажа че съм женена с дете на 4 год. всичко свършва с интервюто и никой не те взема на сериозно - ПИТАМ ЗАЩО - ЗАЩО ? В моя случай не знам кога ще си намеря така жадуваната работа.
58
16
 
15
 
! Отговори
Министър-Председател преди 11 години
КАКВИ ПРАВА БЕ, ***????ЗА 45 ГОДИНИ СЕ НАУЧИХТЕ САМО ДА КРАДЕТЕ И ДА ЧАКАТЕ НА ГОТОВО!!!НЯМА ДА СТАНЕ!!!!!!!
57
1
 
73
 
! Отговори
Стен преди 11 години
Ние с жена ми бихме гледали по-лесно детето си ако изобщо нямаше държава!Унизителна детска надбавка, която дори не ни я дават защото разполагаме с чудовищните около 450лв на човек - понеже се осигуряваме коректно на 100%. Разбира се не отчитат реалните разходи като наем, транспорт и т.н. Като тегля чертата накрая след всички сметки и донорство към държавата, излиза че живея с по-малко пари от един ***!!!Държавата само пречи !
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Решението го взимат и двамата родители!
55
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Vsjaka razumna jena predi da vzeme re6enie da stane mayka-------------------------Решението го взема мъжа дали да стане баща ,не жената да стане майка :)
54
25
 
8
 
! Отговори
redordead преди 11 години
е, как да не си знаят правата - по цял ден висят по градинките и БГМАМА...пълно е с всякакви дропли...не беше отдавна как се бяха върнали на работа, а продължаваха да си взимат майчинксите и мрънкаха, че после държавата си ги искала...това ако не е ***...