Президентът даде рамо за заплатите

Политическият ни елит почете 127 години от Съединението на България
Обновена: 6 сеп 2012 22:06 | 6 сеп 2012 22:06,
203
Президентът даде рамо за заплатите
Снимка: Dnes.bg

Президентът Росен Плевнелиев се обяви в подкрепа на кабинета да увеличи заплатите.
„Приветствам стартиралия дебат за повишение на доходите и пенсиите. Смятам, че на експертно ниво могат да се посочат ясните приоритети и техните източници на финансиране.”, посочи държавният глава.

Според него от първи януари 2013 година има реална възможност да се увеличат възнагражденията на учителите и пенсиите на пенсионерите. После трябва да се повишат заплатите в силовите ведомства и останалите сфери.

„Много достойна е позицията да се започне от учителите и пенсонерите, защото ако една държава иска да изкове своето бъдеще, учителите са много важен фактор.”, коментира президентът. По думите му преподавателите трябва да са мотивирани и компетентни, за да подготвим едно силно поколение.

В Пловдив с тържествена заря-проверка завършиха честванията на 127-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Кулминацията на празника бяха пред паметника на Съединението.

Президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министри и депутати уважиха тържествата. На място присъстваха повече от 10 хиляди граждани.

В речта си държавният глава посочи, че чрез Съединението българинът доказа, че когато има кауза, е способен да се обедини около нея. Паметта на загиналите за Съединението беше почетена с минута мълчание, а пред паметника бяха поднесени венци и цветя.

Край на тържествата сложи 5-минутна пищна заря, която се виждаше на 30 километра от Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и как ще стане този фокус?ще печата пари ли ?
137
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нали така са му наредили началниците
136
1
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Президентчето ни много започва да заприличва на министъра на земеделието ,обещава ,съгласява и накрая обратно става.
135
1
 
27
 
! Отговори
M преди 11 години
Ех, че съвпадение! Догодина случайно ще има избори...
134
1
 
25
 
! Отговори
Антон преди 11 години
Роско,кой го интерсува твоето мнение.То винаги е постфактум.Хайде дай едно разумно предложение в полза на народа преди избори и преди да е излязло от устата на Бойко и тогава да видим дали някой ще му обърне внимание.
133
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България и Сащ щесе оправят аковъведат нови пари.Тоест разрешатбанките и всеки дапечати пари. Дори левове и долари дасе печатат и вчужди страни. Самоправителството иМВФ имат контролнад актива зад парите и точната имстойност. Катобанката или койтои да е, срещуновите пари да иматочна стойност примерно срещухиляда лева - даима - 5-грама злато,200-грама сребро,един барел петролбрент, 500- киловата ток, 100-килограма стомана,един тон жито, иедин тон царевица.И да печати всеки. Сега цялото златона планета е равнона 500-милиардадолара. А доларитеса към 2-3-трилйона. И могат да бъдат разиграниот всеки. КитайИран Русия и наСАЩ ще им сестъжни
132
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Рат,дали е говорил с първата дама за заплатите росенчо.
131
0
 
22
 
! Отговори
Рат преди 11 години
Нима?! Ах, този популизъм, ах тези политици! Росенчо... Роската ве! Хехеех
130
0
 
17
 
! Отговори
Елена преди 11 години
До Диди 182:Ти вероятно знаеш страна в света,в която заплатите на полицаи,учители,чиновници......не се получават от държавен бюджет.
129
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
za uchitelite, lekarite i pensionerite - tvyrdo DAza policaite - tvyrdo NEosven tova triabva da ima stimuli pri dobra rabota. T.e. Pri visoka razkrivaemost na prestypleniata da imat bonusi , pri niska - niski zaplati. Pri uchitelite s rezultati ot maturite - koito proizvezhda kadyrni kadri da vzima poveche.
128
1
 
21
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Правото на "Свобода на Словото" е над Всичко! Политическата партия ГЕРБ ще съществува и управлява - Докато Спазва, Защитава и Осигурява, Винаги това Основно Право - "Свобода на Словото" - това е Началото! Искаш ли да стигнеш до някъде, но няма път - Прокарай го.Докогато това е истина,това ще е Истината! Най-добрата Позиция - да не си в опозиция, най-добрата Поза - въпрос на поезия или проза.
127
1
 
19
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 11 години
Всичко тече, всичко се променя! Всяко следствие си има причина! Да се спи е добре, но не Забравяйте, че има Разлика между - да спиш и да Мислиш, че си буден или да си буден, а да Мислиш, че спиш! W.A.D.Времето Ви...Свърши ~2012~.~1<>@~13 $!
126
0
 
18
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 11 години
Знаем, Вие сте Убедени, че РазбираТЕ онова, което си МислИте, че сме Казали. Но не сме сигурни дали ОСъзнавате, че това, което сте Чули, не е Същото, което сме Имали ПреДвид.Светът е пълен с ***, и никой не ЗаБелязва своята глупост, даже и не ПоДоЗира! W.A.D.Времето Ви...Свърши ~2012~.~1<>@~13 $!
125
0
 
19
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата Власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Кой има Интерес от това? Властта всъщност е в ръцете на Обикновените Граждани и по-голяма Сила от Обществеността няма.Гражданите Трябва да упражнят Своята Законна Власт върху досегашните политици,защото ТЕ досегашните политици са само жалки, лъжливи, подли и алчни "представители" на Гражданите, иззели властта от Гражданите, чрез Манипулация - наречена Представителна Демокрация.Трябва да Има Граждански Контрол у Нас върху Съдебната, Изпълнителната и Законодателната власт - в противен случай Цялото Безумие до Сега ще се повтаря Отново и Отново.Единственият Начин да се сложи КраЙ на това Политическо Безумие, което е до Сега - е Пряката Демокрация.Във Властта и по Конституцията на РБългария е Гражданите да Наложат Пряката Демокрация.Когато стане това - то Времето на Досегашните Безумни политици ще Свърши и ще Настъпи Времето на Обикновените Граждани.Докогато това е истина, това ще е Истината!
124
0
 
20
 
! Отговори
Алексис преди 11 години
Кажете нещо и за оная грозотия-Цецка Ца4ева?
123
0
 
23
 
! Отговори
Who is next? Why? Gr преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Защо у нас "бюджетът" няма пари и Няма да има? Защото у нас към бюджетният "сектор" са БезсмисленНо "Закачени" над 800000 човека чрез Безсмислен "Алгоритъм" за работа, а трябва ТЕ да бъдат десет пъти по-малко - 1% BG! Ако не бъде изпълнено Основното Правило за Вярно Съотношение между "АКТИВИ-стойност-качество-ефективност-РЕЗУЛТАТ" следва просто ФАЛИТ!.Защо у нас няма Закон за Фалит на Физическо лице, а в целият ЕС го Има? Кой има Интерес от това? Защо има разплащания в Брой? Защото са Непроследими у Нас, нали! И ето Ви Огромна Неконтролирана Престъпност.Защо касовите апарати у нас на Всеки "търговец" трябва Задължително да има on-line GPRS "непрекъсната" връзка с НАП? Никъде в ЕС го Няма това,а ние сме първи за това.Кой има Интерес от това? Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там,където няма Нравственост?Докогато това е истина,това ще е Истината!
122
0
 
22
 
! Отговори
"WAKE$HELP" преди 11 години
Времето настъпи...За политициТЕ у нас от преди 23г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото Там е Мястото на политическите трупове.РБългария е на Последно място в ЕС и още по-лошо в Цяла Европа и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят! Къде е причината за това? - Правилно в "НашиТЕ" "Представителни" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 23г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са Длъжни при Този Резултат - просто да Пуснат Водата след ПолитициТЕ! ПВП! Граждани - Не забравяйте да Пуснете водата, защото Иначе ще има Голяма смрад! Във Властта и по Конституцията на РБългария е Гражданите да Наложат Пряката Демокрация. Защото Пряка Демокрация означава, че политициТЕ ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите! Действайте,Повтаряме Действайте Граждани.Цялата Власт е Ваша, а не на "представителниТЕ политици", който са иззели властта от Гражданите, чрез Манипулация - наречена Представителна Демокрация- която просто означава еднократно гласуване на гражданите на 4 или 5 години за избор на представителни политици.Без възможност след това за Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите.Което е пълно Безумие, следствието на което е просто, представителниТЕ политици, никога да не Защитават интересите на гражданите, докато не настъпи време Отново за нови избори...и всичко ще се повтори Отново и Отново...вече 23г. W.A.D.Времето Ви...Свърши ~2012~.~1<>@~13 $! Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
121
6
 
23
 
! Отговори
диди преди 11 години
Др.ПРЕЗИДЕНТОтново ще повишите заплатите на чиновниците : полицаи , учители , военни и администрацията . Те получават заплати - от нашите данъци . Това означава че ще увеличите данъците МИ , за да може те да са добре ! Е АЗ МОГА ЛИ ДА .........МАМАТА
120
1
 
23
 
! Отговори
1111 преди 11 години
IMA MNOGO HORA KOYITO NE SA BOLNI NO SA PENSIONERI PO VTORIYA NACIN,AKO SE DEBNAT TEZI HORA MISLYA CE S TEZI PARI MOJE DA SE UVELICI POVECE NEKA CESNO DA SE RAZDAVAT PENSIYI NE NA ZDRAVI I MLADI HORA A NA ISTINA BOLNI I VIZRASTNI KOYITO SA GI ZASLUJILI.... SPRETE KORUPSIYATA V PENSIONNOTO.
119
0
 
30
 
! Отговори
WhatTheЦвък преди 11 години
Това е поредното доказателство за режисираната бедност и геноцид от "българи" за българи. Още по времето на Мавъра концепцията е избистрена и добре приложена под предтекст "Конкурантноспособност" на икономиката ни и привличани на чужди инжестиции. За жалост 80% от тези които привлякохме бяха невероятни крадци, всички помнят какво се случваше с шивачките на ишлеме ... В крайна сметка целта е беше незаконно забогатяване на неясен брой българоубийци! Да го д*хате всички разноцветни полит-крадци!