В торбичка или на ръце - зависи от екотаксата

Производители на найлонови торбички прогнозират съкращения и фалити
16 сеп 2012 14:37, Екип на Dnes.bg
93

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
3
 
! Отговори
знаещ преди 11 години
Като сте толкова големи еко-активисти,защо искате само тобричките да се спрат от производство,а пластмасовите шишета за безалкохолно и бира или те не понеже са по тежки и не ги виждате по дърветата защото ги подритване по пътя.Проблема е в манталитета на българина,разделяйте си ***,но и го хвърляйте където трябва.Тогава няма да има замърсяване и всички ще са доволни.Имате интернет образование се.
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, всичко е въпрос на лична култура и възпитание. И е тъпо, че вместо сами да се сетиме, че можем спокойно да си сложим една торбичка в джоба преди да тръгнем на пазар, някой трябва да ни санкционира материално, за да почнем да ценим нещата. А не да ги използваме всичко еднократно и веднага след това да отива на ***
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 85Смешен си.Нищо не разбираш от тоя бранш.Не коментирай неподготвен!
82
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 11 години
На всички ,които одобрявате забраната - помислете си за хората ,които ще останат без прехрана...А тези псевдо-еколози дето им било писнало да виждат торбички по клоните: всичко е въпрос на личната Ви култура, която е на нивото на прасе!!!
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До mer. Гледай си работата е селски.Работя във фирма за производство на торбички и изнасяме за Италия повече отколкото за всяка друга страна.
80
3
 
4
 
! Отговори
-- преди 11 години
Досега тези фирми не можаха да се ориентират, че ситуацията е факт и два месеца по-рано или по-късно нямат никакво значение - забраната за найлона така или иначе щеше да дойде.Въобще не искам и да чувам, че някой страда от това, че вече не може да упражнява тази професия. Тя има вреден отпечатък в живота на всеки от нас, екологичните и естетическите вреди са неоспорими и, ако зад този бизнес стояха адекватни бизнесмени, още преди началото на тази година щяха да са подменили производството.
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какво пречи по същият начин както и хартиените торбички, найлоновите да се събират отделно и да се рециклират? Навсякъде където съм ходила в ЕВропа има найлонови торбички, а не са разпилени по улиците. Значи всичко опира пак до културата на човека. За съжаление, тука сме гола вода...
78
1
 
2
 
! Отговори
mer. преди 11 години
До Мъро -БАЙ МЬРО В ИТЛИА ОТ 2 Г. НЯМА НАЙЛОНИ САМО ТОРБИ ХУБАВ ОЛАТ ,ЗА МНОГО ДЬЛГА УПОТРЕБА.
77
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До малумниците по-долу: Хартиените торби се правят от РЕЦИКЛИРАНА хартия! Пояснявам, защото едва ли знаете какво е това: хартия, която се преработва и ще се ползва още десетки пъти при следващите рециклирания. При този процес дървета НЕ СЕ СЕКАТ! Всички гадни найлони трябва да се ЗАБРАНЯТ ВЕДНАГА!!!
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък не го разбирам това да правим хартиени торби, вместо найлонови. Няма смисъл да се унищожават дърветата и се пилеят напразни средства, при случай че една мрежеста или платнена торбичка струва малко по-скъпо да се произведе, но спокойно може да се използва поне 3-4 години
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо всички чакаме някой да направи нещо, за да зажиеем по-добре? Не е ли по-добре сами да вземем нещата в свои ръце и да използваме торби от плат, вместо да чакаме някой си да ни построи завод за отпадъци.
74
0
 
7
 
! Отговори
bolka преди 11 години
В природата празно няма. Ще ограничат производството си или ще фалират някоя и друга фирма, но ще се внасят от съседни страни на по-евтини цени. Както впрочем ще се получи и с хартиените торбички. Нали изнасяме дървен материал, та ще внасяме част от него под формата на хартиени торбички, защото те ще конкурират по цена родното производство.А дали найлоновите опаковки за разфасованите храни са безплатни? Защото те са калкулирани в цената на стоката, която купуваме. Както впрочем е и с рекламите.
73
1
 
3
 
! Отговори
агжио преди 11 години
Да правете хартиени ама хартията сеправи от дърво бе тъпани .Така че колко още гори трябва да се изсекат .То не стига че това правителство изнесе дървата в Гърция ами итова.А за това че има торбички по дърветата сме си виновни ние и никой друг.Всеки хвърля където му падне.Бате бойко нали щеше да строй завод за преработка ,какво стана пак ли някой му пречи
72
2
 
6
 
! Отговори
Никсън преди 11 години
Стремежа е чрез богат арсенал от инсрументи,като лицензи,екотакси,разрешителни,изкуствено повишаване праговете на РЗ и много други е да се унищожи малкия бизнес,за да не пречи той на "големите"фирми усвояващи средствата от еврофондовите и демонстриращи някаква дейност,при които и отчисленията за някои си заслужават.
71
0
 
8
 
! Отговори
До 75 Мъро преди 11 години
Разходи се някой ден из парка, погледни нагоре към клоните и като видиш "окрасата" от торбички по клоните, ми кажи дали ти харесва или не.А за това дали има някакви бизнес интереси зад идеята да спрат торбичките, мен хич не ме интересува - аз си гледам своя интерес. И той е, че искам да ми е чисто. И ако всеки от нас положи елементарни усилия (като си изхвърля *** в кофата, а не през прозореца, или пък като използва на платнена торба), ще живеем в пъти по-добре :-)
70
0
 
11
 
! Отговори
Мъро преди 11 години
Какво толкова не ви харесват торбичките? В цяла Европа ги има но проблеми с тях нямат защото всичко се рециклира а тук искат да има *** защото е доста доходен бизнес - за справка VOLF !
69
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мен пък ми писна да живея сред ***. Затова съм абсолютно "ЗА" найлоновите торбички да струват 35ст., че дори и повече. Подобна такса трябва да въведат и за стъклените шишета - само че когато си върнеш шишето, да ти връщат и парите. Така че се научим да ценим нещата и да мислим поне малко за бъдещето и за децата си.
68
3
 
7
 
! Отговори
striker преди 11 години
Не ни трябват вашите чанти! Една такава чанта се използва средно по 20 минути, а за разграждането и са нужни 200 години. Правете хартиени!
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами то по едно време беше станало пълна лудница - най-дребното нещо, половин шепа бонбони, се опакова в огромна пластмасова опаковка и после всичко това се търкаля по улиците. Има многократни торби, взимате си по 1-2 и въпроса е решен.
66
2
 
7
 
! Отговори
Дедо Шишарко преди 11 години
И ся кво ? Пак ще трябва да вадя ДИСАГИТЕ от скрина!