В безвкусицата на Мишо Шамара няма обществена опасност!

Образуването на дело срещу рапъра е пресилено, смята Борис Велчев
Обновена: 27 сеп 2012 14:54 | 27 сеп 2012 10:19,
160
В безвкусицата на Мишо Шамара няма обществена опасност!
Снимка: архив, Булфото

Образуването на наказателно производство срещу Мишо Шамара заради нещо толкова безвкусно е пресилено. Това коментира главният прокурор Борис Велчев по повод  образувано дело срещу рапъра Мишо Шамара, а колегата му Серафим Мартинов-Сарафа, които бяха разпитвани   заради общата им песен "Бяло, зелено и червено". 

Стана ясно, че досъдебното производство е по чл. 108 от Наказателния кодекс, което предвижа глоба до 3 хиляди лева или лишаване от свобода до 2 години, за всеки, който опетни герба, националното знаме или химна. 

Още по темата
Борис Велчев каза, че делото му се е сторило необичайно и за това се е срещнал с наблюдаващия прокурор. Той му обяснил мотивите си, които според Велчев са неоснователни и за това е разпоредил апелативната прокуратура да упражни служебен контрол върху делото.

„Подобно нещо, за да оправдае използването на наказателна репресия, трябва да има висока степен на обществена опасност. В подобни безвкусни неща, чак такава обществена опасност поне аз не съзирам“, коментира главният прокурор.

Той потвърди, че сигналът в прокуратурата е постъпил от СЕМ.

Вчера рап римите на Мишо Шамар и Сарафа предизвикаха политически скандал в парламента. БСП обвини ГЕРБ в репресии, управляващите категорично отрекоха да имат нещо общо със случая, а премиерът Бойко Борисов пък заяви, че не слуша и не познава Сарафа, но се зарадва, че БСП си избрала химн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък си мисля,че Шамара си е платил за тази постановка, която всъщност се явява огромна реклама!
58
2
 
14
 
! Отговори
Шишо Мамара преди 11 години
"Във главата имам акооо и за кинти д*хам якооо, и това, което виждаш по устата ми не е млякооо..." (powered by Шишо Мамара). Откъде пак изпълзяхте през последната годиха бе, български псевдо рапърчета. Тъкмо бяхте изчезнали и си мислехме, че ни остава само с чалгата да се преборим и вие като *** пак изскочихте от ***, в който сте се крили...
57
2
 
10
 
! Отговори
Дудущ преди 11 години
"Подобно нещо, за да оправдае използването на наказателна репресия, трябва да има висока степен на обществена опасност."Ей, ляйнярино Велчев! Няма по-голяма обществена опасност от това младите поколения, подражаващи на тея пишмап-рапъри и чуващи тази лайнярщина, да приемат гаврата за нормална. Това ще разруши държавата в бъдеще, когато младите поемат България, защото флагът е основна спойка в инентифицирането с нацията. Явно не го разбираш, щото си пълно ***. Аз съм се клел и целувал това зн
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То не е безвкусица,а си е чиста простотия.Вижте и походката им!Ще си помислиш,че светът е техен и мускули,мускули...Що не вземе някой да им бие по няколко шамара,няколко пъти и то всеки ден?!
55
2
 
9
 
! Отговори
нн преди 11 години
Борис Велчев най -накрая излезе с някаква твърда позиция по някакъв проблем.безспорно много умен и начетен,ама винаги без позиция и присъствие
54
1
 
7
 
! Отговори
Мариновани на квадра преди 11 години
А представяте ли си, какъв фурор ще има дуетът Веско Маринов Софи Маринова. Мариновани на квадрат, така да се каже. Шамарът и Сарафа ще си подадат оставката!
53
5
 
10
 
! Отговори
по пътя на своя идол преди 11 години
Другарят Борисов сляпо е тръгнал по пътя на своя идол Адолф! Първо строи магистрали, а след това ще построи и концлагери, към които да водят магистралите. В тези концлагери ще напъха рапърите, Станишев и останалия лош мат'рял. Знаем какво стана с Хитлер. Същото ще се случи и с пожарникаря!
52
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди няколко месеца една *** като влезе в парламента и пя на *** и гербераси подгряваха това не е ли обида?
51
5
 
15
 
! Отговори
Мишо Ритника преди 11 години
Рапърите станаха същата тъпня като ши*аните чалгари.... Пълна безвкусица и простотия!!!... Правят ми се тука на Американските генгста рапъри.... но разбира се не могат да им стъпят на малкия пръст и стават хем супер смешни хем изпростяват до нивото на чалгаджиите и "златките" :) :) :).... Честно казано и на мен никак не ми хареса... че сравняват цветовете на знамето на Майка България със хард наркотици?!? После със трева?!? И накрая със некав менструален цикъл... Пълна тъпотия!
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я да видим сег кой ще стане главен прокурор. Дали няма да е някой от тия прокурори, които повдигат такива тъпанарски обвинения.
49
1
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
СТРАНДЖАТА написа песен за възхвала на Вожда и Великата Партия Майка ГРОБ. Така му се искаше другарят Борисов да каже нещо и за него и за неговата несравнима творба. Всяка сутринта с нетърпение четеше пресата, след задължителната молитва пред портретите на Лидерите - Бо и Цв. За съжаление, те така и не обърнаха внимание на твореца от 4-ти километър. Затова, СТРАНДЖАТА реши да пише по новинарските. Реши да обясни на всички, колко велик е Вожда и как Партията ни води към светло бъдеще. Амин.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А гербарестите не се ли опитаха един подобен рапър да го набутат директно в парламента? Бум мада фака ли беше или нещо такова...
47
4
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
И що го обръщаш на политика?!? Тия *** използват гавра със знамето за "умната" си песен... Недодяланици!
46
2
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
Не ги слушам, ако не им бяха направили реклама нямаше и да чуя за тия мамини звездици. А относно ГЕРБ и унищожението на държавата - всяка партия на власт го прави :) Или вярваш в святата кауза на "царя", гоце и останалите "добронамерени" спасители?
45
2
 
7
 
! Отговори
А сега де...... преди 11 години
Някой някъде нещо си изпял......а някой каза ....ЧЕ СМЕ КОФТИ МАТЕРИАЛ......е кое е по по НАЙ.....
44
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Франция имаше такъв случай един французин си беше пуснал снимка как си бърше *** с френския флаг и го тикнаха зад решетките.Българското знаме е символ на свободна България и всички Българи а не на една или друга партия, камо ли някви си псевдо рапари да се подиграват с него, зад тоя флаг са умрели хиляди наши предци сега някъв мишок се подиграва с него.Смятам ,че трябва да бъде наказан.
43
2
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Не ми пука за псевдо-певци, като двамата световно-безизвестни "рапъра" - така или иначе, никой нормален и порастнал не ги слуша. Обаче е показателно завръщането към комунистическите ценности и идеала на ДС агента. Несъгласните с властта се репресират (тия двама нещастници не са първите, надали ще са и последните), доносниците са на почит и работят с пълна сила (в случая - "другарите" от СЕМ), дупеблизците и, нека ги нарека духови музиканти, се показват и рекламират пред обществото за пример.
42
1
 
4
 
! Отговори
Защо...... преди 11 години
Разбира се че няма да изберем Станишев и Доган а може би по голямата простотия тази на ВОЖДА...Боже защо наказваш Балгария така... та си избира все по голямата прототия и по голямата....А тази в момента няма равна....
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Гошо от Почивка това не може да му се случи никога, но той играе по ***... по правилата :)
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От всичко намаза варненския цървуляк който се изживява като генкста под името митьо шамшала. Станишев му направи безплатен пиар а пича си пее че знамето ни се състои от кока, трева и мензис.