В безвкусицата на Мишо Шамара няма обществена опасност!

Образуването на дело срещу рапъра е пресилено, смята Борис Велчев
Обновена: 27 сеп 2012 14:54 | 27 сеп 2012 10:19,
160
В безвкусицата на Мишо Шамара няма обществена опасност!
Снимка: архив, Булфото

Образуването на наказателно производство срещу Мишо Шамара заради нещо толкова безвкусно е пресилено. Това коментира главният прокурор Борис Велчев по повод  образувано дело срещу рапъра Мишо Шамара, а колегата му Серафим Мартинов-Сарафа, които бяха разпитвани   заради общата им песен "Бяло, зелено и червено". 

Стана ясно, че досъдебното производство е по чл. 108 от Наказателния кодекс, което предвижа глоба до 3 хиляди лева или лишаване от свобода до 2 години, за всеки, който опетни герба, националното знаме или химна. 

Още по темата
Борис Велчев каза, че делото му се е сторило необичайно и за това се е срещнал с наблюдаващия прокурор. Той му обяснил мотивите си, които според Велчев са неоснователни и за това е разпоредил апелативната прокуратура да упражни служебен контрол върху делото.

„Подобно нещо, за да оправдае използването на наказателна репресия, трябва да има висока степен на обществена опасност. В подобни безвкусни неща, чак такава обществена опасност поне аз не съзирам“, коментира главният прокурор.

Той потвърди, че сигналът в прокуратурата е постъпил от СЕМ.

Вчера рап римите на Мишо Шамар и Сарафа предизвикаха политически скандал в парламента. БСП обвини ГЕРБ в репресии, управляващите категорично отрекоха да имат нещо общо със случая, а премиерът Бойко Борисов пък заяви, че не слуша и не познава Сарафа, но се зарадва, че БСП си избрала химн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
do 31 преди 11 години
Абе много абстрактни станахте всички ! Абстрактно погледнато и ти си безмозъчно същество, но нали все вярваме в доброто в хората.... та да приключвам поредния безсмислен разговор ! :)
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 46, еми като не ти харесва не ги слушаш бе, елементарно. Само че с тая песен той реално не е навредил на никой, а от герб с тъпата с политика унищожават държавата, от което ще пострадат поколения напред, зашо не ревеш срещу това а ?
37
1
 
2
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Гоце обича ли да раздава шамари - и в пряк , и в преносен смисъл, независимо от това дали е с кадифени ръкавици или вече е останал без тях ? А сарафите не са ли хора, които се занимават с покупко - продажба на валута ?Станишев и Борисов да не се карат, а да поставят открито тези въпроси в ЕП !
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси рекламата им направиха на тия недодяланици Шамшала и Срахчето. Нашето знаме не е дрога и мензис, ***!!! И тоя Сараф кво ходи като с на*ран памперс да го ***?!? И дъвчи като крава. Де...а *** са тия "звезди"...
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те се страхуват повече и от нас.
34
6
 
8
 
! Отговори
Еххх преди 11 години
В всяка нормална държава химна,флагът,гербът са свещени.Не сам чул американски рапър да си прави дъвка с американския флаг.
33
5
 
12
 
! Отговори
Oleeee преди 11 години
Не е никаква репресия - не може тоя самозабравил се *** да се гаври по тоя начин. Ако в САЩ се случи това ще го осъдят набързо без да им мигне окото. Стига сме поддържали подобни ***!!!
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е само началото, скоро очаквайте позабравените командировки до панделата само за виц срещу Тиквата.
31
7
 
8
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Като гледам коментарите започвам да си мисля че има нареждане в централата на ГЕРБ да пишат против изпълнителят. Жалки сте но до края на годината ще ви изметем както направихме с предишните!
30
3
 
2
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Мутри, комунисти и позьори ин дъ мииикс. Жалка работа..
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вой за *** Riot наистина беше нададен - ОТ КОМУНИСТИ КАТО ТЕБЕ. Но спокойно - вече и другаря Лукашенко спечели честно и убедително над мръсните опозиционери - империалисти. Радвай се !
28
5
 
9
 
! Отговори
взаимно заменяем преди 11 години
Руските пунди са му намерили цаката как да изкарат лесни пари - с омраза срещу Путин. Мразиш Путин - американците плащат. Путин е личност и си струва да го мразиш! Жалкото е, че у нас няма кой да плати за омраза срещу българския Путин - пожарникаря! Пожарникарят е такова нищожество, и е толкова взаимно заменяем, че на американците им е все тая, дали ние го обичаме, или го мразим.
27
5
 
9
 
! Отговори
Да последваме подвиг преди 11 години
Да последваме подвига на руските бунтуващи се ***-та! Да изпеем в храм-паметника Александър Невски песента "Света Богородице изгони пожарникаря!" А след това, в клип, да изгорим портретите на пожарникаря и на Цецо Лажецо!
26
5
 
15
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
а остатъка от песенъа бе кавал? " Аз горя в пламъци за моята родина... вярвам в геба, ти гледай напред и един ден всичко ще е наред" Ти абстрактно не можеш ли да мислиш или ти и прокуратурата сте аутисти? Да ти обясня - на един аутист като се покаже кръг, той никога няма да се сети за кръг от хора и да му се обясни пак няма да го разбере. Така е и с онази част с трите цвята!НиКога не съм харесвал Шамара, но този път е прав? ГЕРБовците се превръщат в парчтия "Единна Русия" за България!
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за всичко друго ставащо не обели и дума, точно за това подскочи. заминавай си и ти.
24
1
 
7
 
! Отговори
asd преди 11 години
Контрола над медиите, а от там и върху съзнанието не масата не е било толкова силно от времето на бай Тошо насам. Но трябва ли това да ни учудва, при положение, че политическия учител на Борисов е именно Живков. Самия Борисов си го е казвал в прав текст това. Въпроса е колко далеч от комунизма сме ние сега, 22 години след падането не този режим. Всъщност, в тази насока, ГЕРБ сладва да имат повече гласове от комунистически настроения електорат отколкото самите БСП.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чудно как Слави още не се е закачил на влакчето ... да ги кани за гости ... че той като надуши чалга или простотия някъде и бърза да се оваргаля като ***.
22
3
 
8
 
! Отговори
tanja преди 11 години
БЪЛГАРИ защитаваха с живота си тази светиня.но антибългарите я омерзиха. И това го наричате безвкусица?! Ето, какво е записано в днешните учебници: Белият цвят олицетворява свободата, зеленият зелените гори и полета на България, а червеното кръвта на загиналите за свободата на България герои и жертви."" никога през годините българско знаме не е пленявано в битка и българско знаме никога не е било трофей."....Излязла е бяла Радана планина, на ройнина,та побила три байрака:първият зелен, втори червен,а пък трети - бяло сукно.... A sega?
21
2
 
1
 
! Отговори
do 23 преди 11 години
вой за *** Riot наистина беше нададен - ОТ КОМУНИСТИ КАТО ТЕБЕ. Но спокойно - вече и другаря Лукашенко спечели честно и убедително над мръсните опозиционери - империалисти. Радвай се !
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕМ да подаде сигнал и за Бабуна за цялостно творчество