В безвкусицата на Мишо Шамара няма обществена опасност!

Образуването на дело срещу рапъра е пресилено, смята Борис Велчев
Обновена: 27 сеп 2012 14:54 | 27 сеп 2012 10:19,
160
В безвкусицата на Мишо Шамара няма обществена опасност!
Снимка: архив, Булфото

Образуването на наказателно производство срещу Мишо Шамара заради нещо толкова безвкусно е пресилено. Това коментира главният прокурор Борис Велчев по повод  образувано дело срещу рапъра Мишо Шамара, а колегата му Серафим Мартинов-Сарафа, които бяха разпитвани   заради общата им песен "Бяло, зелено и червено". 

Стана ясно, че досъдебното производство е по чл. 108 от Наказателния кодекс, което предвижа глоба до 3 хиляди лева или лишаване от свобода до 2 години, за всеки, който опетни герба, националното знаме или химна. 

Още по темата
Борис Велчев каза, че делото му се е сторило необичайно и за това се е срещнал с наблюдаващия прокурор. Той му обяснил мотивите си, които според Велчев са неоснователни и за това е разпоредил апелативната прокуратура да упражни служебен контрол върху делото.

„Подобно нещо, за да оправдае използването на наказателна репресия, трябва да има висока степен на обществена опасност. В подобни безвкусни неща, чак такава обществена опасност поне аз не съзирам“, коментира главният прокурор.

Той потвърди, че сигналът в прокуратурата е постъпил от СЕМ.

Вчера рап римите на Мишо Шамар и Сарафа предизвикаха политически скандал в парламента. БСП обвини ГЕРБ в репресии, управляващите категорично отрекоха да имат нещо общо със случая, а премиерът Бойко Борисов пък заяви, че не слуша и не познава Сарафа, но се зарадва, че БСП си избрала химн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
12
 
! Отговори
факелни шествия преди 11 години
Явно тиквените гербави яко са го закъсали, след като са започнали политически да преследват разни рапъри. Следващите преследвани ще бъдат диссидентите, хомосексуалните и всички останали противници на т.н. герб. По-нататък, по стара традиция, ще се правят факелни шествия, ще бъдат подгонени евреите и ще се горят книги на клади.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аиде сега всички дето нададохте вой на умряло за *** riot да ходите пред парламента с плакати в подкрепа на шамара
17
5
 
10
 
! Отговори
Jojo преди 11 години
За всички отворковци където дори не са слушали песента ! Че този текст може да се хареса само на пъпчасали тиинове или забавени с развитието си 20+ годишни е ясно ! Това с ГЕРБ няма нищо общо. Аз не съм от ГЕРБ. Но се дразня когато някой храни БГ Знамето и се прави на "тежкар" от трите цвята, най много обичам Бялото ! Зеленото го пуша и съм High, не прекалявам с нищо, защото "I don't wanna die" Червеното е като м*нзис ! Като кисела мацка с Toyota Avensis ! Да живее БЪЛГАРИЯ !
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен само излишна реклама им направиха на тия двамата *** ... Едва ли има нормален човек, който да се интересува каква поредна помия са избълвали двамата селски комплексара.
15
7
 
8
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"В безвкусицата на Мишо Шамара няма обществена опасност!"!!!!Да но бездействията на прокуратурата в лицето на Главния прокурор е пълна безвкусица и нон-сенс!Но къде сте видяли комунисти да се срамуват и да уважават националните символи! За тях е важен само Интернационалът!!!! Срам за тези безвкусни ковунистически мекерета!!!!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ли е слушал това велико творение ,излязло от дълбините на мрачната рапърска душа.Това ако не е реклама-здраве му кажи.
13
5
 
10
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Чух песента и само това,че - Силно вярвам в герба изключва по всяква логика подигравка с националният флаг ! Другото е просто описване на реалността такава каквато е.
12
3
 
2
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
До Eva 7Кажи ми Евче какъв ти е проблема с тази песен?
11
1
 
2
 
! Отговори
ЦИВИЛИЗОВАН преди 11 години
цивилизован. ама го няма никакъв!
10
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре е,че поне си имаме цивилизован прокурор на фона на Боковщината в държавата
9
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИШО *** НАПАДНА ВОЖДА, НА КОЙТО МУ СЕ РАЗТРЕПЕРИХА ПРЕДИЗБОРНО МАРТИНКИТЕ
8
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
таа болшевишка *** няма ли де се маха.Марш към Позитано бе
7
37
 
38
 
! Отговори
Eva преди 11 години
Г-н Прокурор, чуйте песента и след това говорете! Да видим дали ще изкажете същото мнение
6
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ВЯРВАМ В ГЕРБ, НО СИЛНО ВЯРВАМ В ГЕРБА НА БЪЛГАРИЯ !!!
5
16
 
13
 
! Отговори
men преди 11 години
българиьо виж снимката и си направи харакири. такива като този, ***, цвъкнята и денков да ги беха рисували нямаше да са по гротескни. какво излъчва този маймунски *** на снимката? да можех да те заплуя щеше да се удавиш бе влечуго.
4
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
др.Велчев,беше и си оставаш ***
3
19
 
15
 
! Отговори
мим преди 11 години
Ами не,няма заплаха за обществото от песента и от другите разбойници дето ги пускат на свобода.Има обаче голяма заплаха,от това на БГ народа да му писне един ден и да се вдигне.Тогава наистина ще има заплаха за всички които днес казват че не виждат заплаха.
2
11
 
36
 
! Отговори
Слагачев преди 11 години
Смятай прокурора, който е започнал производството каква гнила душа е. То бива да се слагаш, ама все има някаква граница.
1
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обречена нация сме щом има дори един *** който слуша това недоразумение...