Хайде на купона, скачай на пилона!

Чалготеки в Студентски град зарибяват учащи с карти за евтин алкохол
154
Хайде на купона, скачай на пилона!
Купонът в Студентски град е на макс. Снимка: Булфото

Учебната година в софийските ВУЗ-ове едва започна, но студентите вече могат да използват своите „привилегии“ в дискотеките в Студентски град.

На първокурсниците масово се раздават безплатни карти за консумация на алкохол в ударни дози в чалготеките, алармират от сдружение „Майки срещу насилието в Студентски град“.

„Зарибяването” на учащите тече с пълна сила още от самото начало на новата учебна 2012 – 2013 г., като популярна дискотека вече трескаво организира партита на първокурсниците.

Така например на 27 септември се е състояло специално Парти на първокурсниците на Лесотехническия университет, а тази вечер пък има отново подобно специално парти и за учащите се в Минно-геоложкия университет.

Интересно е, че в организацията на двете събития са замесени и Студентските съвети на двата университета, алармират майките.

Чалга ритмите са превзели сърцата и на учащите в Софийския университет и в УНСС. На 4 октомври ще се вихрят студентите от Факултета по класически и нови филологи при СУ,  а всеки вторник тематично чалга парти ще радва и учащите се в „Българския Харвард”, както често е наричан от своите студенти Университетът за национално и световно стопанство.

„Не е за вярване, но е факт – именно в дните, в които депутатите от 41-то НС обсъждат промени в Закона висшето образование, насочени към нормализиране на обстановката и въвеждането на ред в Студентския град в София, във водещи държавни университети, разположени на територията на кампуса, на току-що записалите се първокурсници започнаха пак масово да се раздават т.нар. UID Student карти, които осигуряват на притежателите им възможност да си поръчват твърд алкохол на преференциални цени в едни от най-хитовите чалготеки в студентското градче.

Най-скандалното е, че въпросните студентски клубни карти, поощряващи пиенето на високоградусов алкохол в ударни дози в чалготеките, са брандирани с логото на Националното представителство на студентските съвети (НПСС)“, се чете още в писмото на Сдружение ”Майки срещу насилието в Студентския град”. 

От организацията за пореден път изказаха своята изненада, че към днешна дата ректорите на столичните университети, в това число и Съветът на ректорите, продължават да пазят академично мълчание и не желаят да коментират публично процеса на „зарибяване” на студентската младеж с клубни карти, насърчаващи пиенето на индустриални количества алкохол.

„Тъжното е, че и лидерите от Националното  представителство на студентските съвети  вместо да ратуват за модерни европейски стандарти в сферата на висшето образование, на практика полагат усилия за налагане на чалга културата и чалга ценностите сред студентската младеж, включвайки се най-активно и сърцато в раздаването на студентски клубни карти за отстъпки в цената на твърдия алкохол в поп-фолк кръчмите“, завършва писмото на Сдружението на майките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
4
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
Единствената причина поради която ходя на чалга дискотеки е че там е пълно с жени. Аз съм млад мъж който му са е** почти нонстоп и там е най-ходят най-много жени (за съжаление). Уча във Варна и посещавам най често Авеню. Истина е че в "черното" 3 часа е празно а в чалгата до 5 часа сутринта се мятат салфетки. Не съм фен на чалга музиката нито я слушам в нас но съм принуден в дадени обстоятелства.
123
3
 
8
 
! Отговори
Дипломирал се преди 11 години
АИЙ СИКТЕР БЕ !!!! Що студенти и народ пострадаха и дадоха жертви в героичната борба срещу КОМУНИЗМА ограничаващ и тоталитарно забраняващ " пошлостта на поведение и западното подръжателство на свободна разюзданост" на неморалните за комунистите студентски купони, за да дойде най после изстраданата и дългоочквана Свобода и сега някакво сдружение щяло да се опитва да ограничава отново веселието на младите и студнтите!Поклон пред жертвите и пострадалите в борбата срещу КОМУНИЗМА !!!!
122
1
 
3
 
! Отговори
студентка преди 11 години
Пак го обърнахте на чалга и нечалга, и на к*рви и задръстеняци. Повечето от вас се изказват като големи моралисти, но въпроса е защо не вземете да се погледнете и тогава да тръгвате да съдите. Всеки има право на личен избор - аз съм заклет рокаджия, но с добра компания се забавлявам и на чалга. И като сте толкова начетени, защо никой не забеляза че ВУЗ-ове не съществуват в Закона за висшето образование - наричат се ВИСШИ УЧИЛИЩА
121
0
 
6
 
! Отговори
werti преди 11 години
До Един 36Повярвай, няма момиче, което да пише така от първо лице. За това не нападай "близалка):::", сякаш тя олицетворява всяко 2ро момиче и ти вещо се произнасяш! Това писание е на някое момче, объркано, самотно и без цел и посока в живота си, сърдито на връстничките си че са поели в по-добри перспективи в София, Пловдив, Варна или Благоевград.
120
1
 
4
 
! Отговори
Един преди 11 години
До "близалка": Ей, момиче,от това ,което си написала прекрасно се вижда,че си ***. А от това как пишеш, е ясно,че си неграмотно и глупаво и че не си отишло да учиш,а да се чукаш. И отгоре на всичко била обидена на " mun4o". Какъв пошъл свят се навъди само и Б-я щяла да се оправи. Няма такова нещо. Ние ще бъдем винаги на дъното с такава младеж!
119
1
 
3
 
! Отговори
близалка)::: преди 11 години
До mun4o; Хей юначе кажими как да из*укам половината гр.Раковски ,Стамболииски,Първомаи и др. ,като ще ме дамгосат с ,,к..ва,, и после в целия окръг Пловдив нама омъжване , а тък в София кой ме познава ,а и мама и тати ги няма да мрънкат,с джиесема винаги може ги заблудиш
118
4
 
6
 
! Отговори
werti преди 11 години
Я, не плюйте децата! Не били студенти! Вие кандидатствали ли сте във висше училище, положили ли сте един академичен изпит, та дрънкате какви са им способностите на момчетата и момичетата?! Ще се веселят, разбира се, няма да плетат макрамета и да гледат турски сериали като вас. Не им берете грижа за изпитите, справят се прекрасно. Вие на една работа ходите и все ревете. Сегашните младежи учат, работят,спортуват,помагат на родителите си. Познавам безброй такива. А как се веселят, не е Ваша работа!
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ви ли прави впечатление, че майките са анонимни? Какви интереси стоят зад това сдружение? Намирисва.
116
2
 
4
 
! Отговори
mun4o преди 11 години
Какви студенти,ве...тия к..вета от прованса идват тук не да учат...проституират,ве...със сигурност Ви го казвам..нали си ги купувам..та чалгата е гадно нещо,но не виновна тя
115
0
 
4
 
! Отговори
gost преди 11 години
някога няма6е само там 4алга сега е на мода и там аман от нея но и наистина кадето и да е вси4ко си зависи от самия 4овек кактои подхожда и какво прави а не да си показва простотията в някои градове е на мода
114
2
 
3
 
! Отговори
ДО 128 преди 11 години
Чалгата няма винаманталитета,манталитета там е проблема!Поздрави от бай ***. Лека нощ
113
0
 
6
 
! Отговори
Бг преди 11 години
На времето имаше и ....студенти в Бг!Сега в Бг има само две имена на всички студенти---Златка ,или Калинка !?
112
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧАЛГАТА ДА СЕ ЗАБРАНИ В БЪЛГАРИЯ СЪС ЗАКОН. ПИСНА МИ ОТСЕКАДЕ ОТ ТАА ПРОСТОТИЯ. БАСИ ТЪПИТЕ ПАРЧЕТА, НЕ Е ИСТИНА КОЛКО СА ПРОСТИ
111
0
 
12
 
! Отговори
Кишо преди 11 години
Ей, тия синковци в Студентските съвети не са ли свързани тясно с мафията, образно казано? Май са на хранилка при стопаните на чалга кръчмите и дискотеките! И карат студентите да се наливат с менте алкохол!
110
2
 
6
 
! Отговори
Марто преди 11 години
Партитата на сдудентските съвети се организират с пари от бюджета им - ако не знаете.После пичовете надписват фактурите двойно и дялкат с чалготеката. Коментирайте това......
109
4
 
4
 
! Отговори
пенчо преди 11 години
Руптай Българино!!! Докато има такива "Глидери", на които им е удобно в държавата, ще има и такава простотия. Огледай се, нищо не се променя наоколо.....
108
1
 
14
 
! Отговори
Ромео преди 11 години
Ех тая да я заръфам под полата
107
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо ние да направим *** хора, те нас направиха ***. Никаква разлика между тези, които мятат гьобеци в махалата, и тия дето мятат същите гьобеци на същата музика в чалготеките. Ами като е така, и доходите ще са ***...
106
4
 
2
 
! Отговори
do 118 преди 11 години
:) Naprotiv, uspiavat tezi, koito iskat da uspeiat. Ucheneto i zanniata ne sa nepremenno predpostavka za uspeh, a jelanieto i stremeja. Na teb prosto ti lipsvat....kolkoto i znaia da trupash, podhojdash li s takava naglasa, che vsichko e predresheno v polza na kusmetliite....ti si obrechen. Pojelavam ti uspe :)
105
4
 
6
 
! Отговори
niakoi преди 11 години
ne znam maikite kakvo roptaiat....prosto TE SAMITE taka sa si vuzpitali decata....ili moje bi NE SA gi vuzpitali, a sa gi ostavali na samotek, da se samovuzpitavat ot jivota i obstestvoto...kakuv ochakvat da e razultata???? Bitieto opredelia suznanieto.