Атентаторът от Бургас разпознат

Идентифициралият го салафитски лидер: И България е ислямска територия
Обновена: 4 окт 2012 12:02 | 4 окт 2012 07:04, Елка Василева
212
Атентаторът от Бургас разпознат
Предполагаемият атентатор на летището в Бургас. Снимка: МВР

Атентаторът от бургаското летище беше категорично разпознат от бившия си учител - радикалния салафитски лидер Омар Бакри. Това твърди самият Бакри в интервю за Центъра за близкоизточни изследвания, предоставено специално на "24 часа".

Ставало дума за шведския гражданин Махди Газали, чиято снимка се появи по медиите след атаката. "Когато разбрах, че свързват този човек с моите хора, се обадих на братята си във Великобритания, за да питам за кого става дума. Те ми казаха, че е момче, известно като Абу Ахмед.

Още по темата

Имаше и друг псевдоним. Този човек наистина е учил при мен, но за малко. После замина за Афганистан. Името му е Махди Газали. Заради атентата в Бургас братята от Ал Кайда го обявиха за мъченик и отслужиха молитва за мир на душата му," разказа шейхът.

Той е убеден, че човекът на кадрите е този, за когото става дума, както и че той със сигурност е загинал при атентата. Ако е бил останал жив, е щял да намери начин да се свърже с братята. Имало е идея неговата джихадистка група "Ал Мухаджирун" да изплати обезщетение на българската жертва от атентата - шофьора Мустафа Кьосов. Според шейх Бакри, когато имало невинни пострадали мюсюлмани, техните семейства трябвало да получават обезщетения.

Самата Ал Кайда обаче отхвърляла кръвнината с довода, че е предупредила мюсюлманите да не се навъртат около евреи, ако не искат да пострадат. Според шейха не само България, но и цяла Източна Европа е ислямска територия, която един ден мюсюлманите ще освободят. В момента Бакри живее в Северен Ливан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
"Атентатора беше съвсем обикновен .като всички останали беше облечен и не се различаваше от околните."- думи на Ц.Ц.
156
0
 
5
 
! Отговори
До 165 преди 11 години
Хеу , гаден мюсолманин , Стига си повтарял че ти се гади от Българската история , че на нас ни се гади от вас !!!САМО НАЦИОНАЛИСТИТЕ !
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българските националисти ??
154
0
 
1
 
! Отговори
само питам преди 11 години
е как го разпозна?по балистиката на кухата глава?
153
1
 
0
 
! Отговори
евреи преди 11 години
вие ще имате проблем с тези , а натова одгоре им стройте джамиииииии,но няма как след като вашият управник така решава ще се усетите но ще е много късно
152
3
 
1
 
! Отговори
КАНДИДАТ ТЕРОРИСТ преди 11 години
Е СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ХОДИ В ИЗРАИЛ ЗА ИНСТРУКТАЖ - $$$$$$ ТОВА Е РЕЗУЛТАТА, ЩЕ ИМА И ОЩЕ СЕЗОНИ В САПУНЕНИЯ СЕРИАЛ С ГЛАВЕН ГЕРОЙ ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ И "НЕВИННИТЕ" ЦИОНИСТИ!!! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРЕЙСКИ МЕКЕРЕТА!!!А НЯМА ДА Е ЗЛЕ И НИЕ КАТО ДОБРИ ХРИСТЯНИ ДА МУ ПОМОГНЕМЕ,А !?!?!?
151
0
 
1
 
! Отговори
MIMI преди 11 години
tia sa ludi.mrasni gadini.100 godini sa NAZAT I PAK SE PER4AT.AMA I POLITISITE NI6TO NE PRAVIAT.PO DOBRE E NASIONALISTI DA SPE4ELIAT.I DA GI IZRITAME,ZA RADIKALNITE ISLIAMISTI GOVORIA.NE ZA OBIKNOVENNITE TE SA RABOTLIVI I DOBRI XORA.NIE SME JIVELI S TIAX JIVEEM I 6TE JIVEEM
150
0
 
4
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
Егати и наглият ***!!
149
3
 
10
 
! Отговори
приказки на ангро преди 11 години
А-а-а-а, МОСАД и ционистите пак лансираха първоначалната си теза за някой си Газали ли, Дупели ли като човекът-атентатор. Пък и някакъв шейх Омар-комар измислиха и му туриха думи в устата...Абе, българи вие вярвате ли в дядо Мраз!?
148
0
 
18
 
! Отговори
... преди 11 години
Хан Тервел - кесарят , който спаси Европа от мюсюлманството. Забравили са го, понеже времето лекува. За тези,които не знаят Арабите окупирали Константинопол и е било въпрос на време да го превземат,поради дългата обсада и невъзможните вече глад,мизерия и болести. Въпреки ,че Константинопол бил цел и на българите тогава хан Тервел не напада Константинопол и да застане на трона,ами буквално разрушава арабската гилдия.Такова поражение било,че в арабския свят не щели дълги години да чуват за европа
147
3
 
23
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
За пореден път ви призовавам да дадем властта на БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ . За да не се строят повече джамии и да не се налага България да я "освобождават " салафити маймунити ,педерасити и тем подобни ислямски измети.
146
0
 
5
 
! Отговори
пийнал преди 11 години
На 5 септември той щеше да направи 35 години...
145
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А сега им строите Джамии,и дайте място за Ислямски Университет,криворазбрана Толерантност
144
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
117. Не говоря за филма , а за бълг. Полотика ?А това че Мохамед е бил крадец на търговски кервани , педофил и хомосексоалист е друг въпрос,който се дискутира и по америк ТВ от хора знаещи корана. Смеят се на Този техен пророк който им обещава 72 девици на небето и Аллах ще им ги прави винаги девствени.
143
2
 
23
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Наистина няма радикален ислям, доколкото ВСЕКИ ислям е една антидемократична и човеконенавистна религия и, ако има мислещи хора в Европа, тя трябва да бъде забранена в ЕС!
142
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво като преспя две нощи без вода? Дори хипотетично да успееш да ме затвориш това какво доказва?
141
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 177 Щото филмът е правен за пропаганда и това му личи.
140
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителствата спят от 20 години , и продължават.Такава последователна продажническа политика България не е имала ! Всички са подкупени !Кой българин ще спре това ?
139
1
 
21
 
! Отговори
петър преди 11 години
Управляващи защо спите и какво чакате?Не сте ли чисти българи?
138
0
 
36
 
! Отговори
бате Нешо преди 11 години
Сега наистина съжалявам за времето Татово. Той не би допуснал ислямизма да се шири безнаказано.