40 български туристи изоставени от "Он Травел" в Мармарис

Икономическото министерство организира извозването им у нас още днес
Обновена: 11 окт 2012 15:04 | 11 окт 2012 09:15,
63
40 български туристи изоставени от "Он Травел" в Мармарис
40 български туристи са изоставени в турски курорт. Снимка: архив, Reuters

Група от близо 40 туристи от България са изоставени в турския курорт Мармарис от същия българския туроператор "Он Травел", който не се погрижи за туристите си в Марбея, съобщи bTV.

Нашите сънародници трябва да напуснат хотелите си до обед, тъй като парите, с които са платили за екскурзията си, не са били преведени от туроператора. Хората са заплашени с полиция, ако не покрият разходите.

Икономическото министерство прави опити да организира още днес извозването на българите, изоставени в турския курорт Мармарис от туроператора „Он Травел”, заяви зам.-министърът Иво Маринов пред bTV.

Още по темата
От ведомството проверяват и дали има други наши сънародници, които са на почивка в южната ни съседка, организирана от същата фирма.

Повечето от тях обаче не разполагат с пари, а транспортът им е бил предвиден за събота, когато приключвала почивката. Потърпевшите веднага са се опитали да се свържат с туристическата фирма, но всички телефони са изключени.

Само преди седмица в подобен туристически „капан” попадаха 88 българи в Испания, които се доверили на услугите на същия туроператор. В тази връзка зам.-министърът даде съвет на хората да проверяват фирмите, преди да осъществяват екскурзиите си чрез тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
НА преди 11 години
продължение на 61 ...този , забравят откъде са гълтали комисионни , за нищо работа...
57
0
 
1
 
! Отговори
НА преди 11 години
Хора , преди месец наши съграждани седяха на летище София 6 часа, в очакване да се заплати сумата за полета !!! Само, ще споделя , че тогава нито една медия не спомена името на фирмата чартираща , въпросният полет , нито пък тази , с която го дели и в момента ! Мернах в коментарите чадъри и пр... от това по- голям чадър , няма . Още 1 вметка , НЕ споменатите в медиите ТО , са 2 от общо трите останали агенции , предлагащи този вид услуги , всички останали са прекупвачи , които в моменти като
56
2
 
0
 
! Отговори
до 50 от 48 преди 11 години
Стой в "райското " място и не се връщай!!!Да не забавиш да си купиш ибрик и ***,че съвсем да си в тон с ***!!!Докато има предатели като теб,нищо добро не очаква БЪЛГАРИЯ!!!!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
S9 преди 11 години
До 58-и :Това суперточно момче ми дъжи наем за един от офисите, описани по-долу. Сумата не е голяма, четирицифрена, първата цифра е по-малка от 3. И така вече 10 месеца. Толкова струва един вояж на 3-членно семейстов до Испания, нали? Явно суперточното момче взема, ползва и не плаща. Или пък плаща на други хора
54
0
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 11 години
И прецаканите туристи са били точни момчета.. изглежда те не са имали проблем с плащането към туроператора...
53
1
 
2
 
! Отговори
Ал преди 11 години
Преди няколко години имах проблем с некоректен наш туроператор в Гърция. Оттогава вече не се доверявам на тур.агенции , а сам си уреждам резервациите онлайн. Цените , които си договарям , са 20-25% по-ниски от тези на агенциите! Така че не се доверявайте на тези измамници!!
52
5
 
2
 
! Отговори
S8 преди 11 години
Познавам собственика на Он Травел.Супер точно момче.Явно има проблем с плащането.В Бг бизнес не стававсичко е *** работа!!!
51
0
 
1
 
! Отговори
х преди 11 години
да не някоя фирма свързана с управляващата мафия.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какъв *** е зам. министърът, какво ще дава съвети на хората да проверяват фирмите? това не е ли работа на неговото ведомстви и на ред други ведомстве сред които - финансово министерство, мвр, данс и други. повечето такива фирми са едни огромни перални, които малко по малко се разпадад и тогава какво - някакви хорица изгарят, а последствията за измамниците абсолютно никакви. *** си тъпата държава ръководено от безброй калинки.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миналата седмица по същия начин "Он травел" изостави свои туристи в Испания. Те успяха да се приберат също с помощта на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
48
1
 
3
 
! Отговори
BOLNITE преди 11 години
Balgari kato 4uat samo kato za nekva novina svarzano s dumata ''turci'' i npravo otka4at , naistinali sa bolni tea hora ili taka sa nau4eni MANIPULIRANI
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Застрахователят им (в случая ДЗИ) трябва да поеме всички разноски,а не държавата пак с нашите данъци да им плаща за разходката.Явно от ДЗИ се ослушват,за да не плащат!
46
0
 
9
 
! Отговори
KOM6IATA преди 11 години
do nomer 48 ( bulgarka ) Kom6iike , kakvoto i da kaje6 , nito edin umen 4ovek niama da te poviarva. LI4I SE , 4E SI GOLIAMA KOMPLEKSARKA I RASISTKA. Predi malko se pribrah ot plaja. Tam se sre6tnah s nai malko 8-10 dvoiki , semeistva ili grupi ot BULGARIA. Dnes tuk v ANTALIA e 29 gradusa , plajovete sa palni s turisti ot TSELIAT SVIAT.Mnogo pozdravi ot raiskoto 4udo: ANTALIA !!!
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо лицензът на въпросния туроператор не е отнет? Колко още човека трябва да "забравят" по света преди това да стане?
44
20
 
4
 
! Отговори
българка преди 11 години
Не ходете в Турция!И тук си имаме достатъчно ***.Една разходка до Столипиново,ще ви излезе по-евтино!
43
0
 
37
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
От къде на къде хората ще проверяват фирмите?Как и по какъв начин?Тези 100 000 човека паразитна държавна администрация за чий х..й е? За какво им плащаме заплатите?Наглост и цинизъм, гавра с хората!
42
3
 
12
 
! Отговори
Васил Левски преди 11 години
то по принцип българските туристи са изоставени навсякъде по света, никой не ги бръсне за слива :) Факт ! Както вика Ники Пънчев .. Булгарррр Булгаррррррррррр хаахахаххаххахахахахахахаххааххахахаахахха СРАМ И ПОЗОР .. НЕ НАРОД А ЛА*НО !
41
0
 
6
 
! Отговори
Не-богат преди 11 години
До ПотърпевшКво пишеш на икономическа ... пиши на медиите - така поне нямаше да сме толкова потърпевшите :) Аз няколко пъти съм пътувала с тях без никакви проблеми ама тая година ми скъсаха нервите - а сега се оказа че трябва да съм благодарна че съм се прибрала :)Няма от къде да разбере човек че са във фалит - аз поне тука в София нищо не съм чула.
40
0
 
8
 
! Отговори
една преди 11 години
На този прехвален туроператор вече сме сърбали попарата със съпруга ми още преди 10 години и явно и до ден-днешен не са променили политиката си. Жалко, защото човек тръгва на почивка с хубаво настроение и с добри очаквания, а впоследствие остава разочарован затова, защото някой не си върши работата както трябва.
39
0
 
5
 
! Отговори
Потърпевш преди 11 години
Абе за тия от Он Травел още м.Май 2011 година се знаеше, че фалират. Още когато фалираха изкуствено представителството си за Пегас, турския нискобюджетен превозвач, като дори не си платиха и наемите на офисите в Пловдив и Русе. Като техен клиент още тогава подавах сигнали в икономическа полиция в Пловдив, но там явно чадърът им е с особено голям диаметър.