Бягство към ада

На тях просто не можеше да им се случи
13 окт 2012 13:11,
69
Бягство към ада
Анна и Мария вече вървят по нов път. Снимка: архив Reuters

Анна и Мария са отгледани в щастливи, относително заможни и подредени семейства. Получавали са всичко, от което са имали нужда и повече. Никога не са били лишавани от нищо.

Анна и Мария са отличнички, готвещи се за кандидатстване в университети и перспективното си бъдеще. Те не се познават, но историите им си приличат.

Анна е отраснала в голям град, а родителите й заемат ръководни позиции в относително големи компании. Майка й Силвия е динамична, съвременна и носи солидни доходи. В живота й има един основен приоритет  - Анна. Бъдещето на дъщеря й е начертано, графикът й със занимания е готов за седмици напред.

На 18 години Анна започва работа във фирмата на майка си за лятото. Целта е малката да бъде постоянно под контрол и да не попадне под лошо влияние. Една вечер Силвия трябва да остане до късно, за да приключи всички важни проекти, които движи. Затова вика такси на Анна, което я откарва вкъщи. На врата я чака баща й. Анна влиза в стаята си, но на сутринта я няма.

Още по темата
29 сеп 2012 09:25
29

Докато родителите й се чудят къде е, Анна пътува с любовта на живота си към Австрия. Там те ще си наемат жилище, ще си намерят работа и ще могат да бъдат заедно. Майка й никога не би одобрила избора й за мъж, но Анна просто знае, че е единственият. Пък явно и той го усеща – все пак й обрисува толкова красиво съвместното им бъдеще...

Анна нямаше как да знае, че той е трафикант. Тя не беше от момичетата, на които може да им се случи да попаднат в канал за трафик на хора.

18-годишното момиче дори не можеше да повярва каква трансформация претърпя “любовта на живота й“ след пристигането им в Австрия. Започват системни побои, психически тормоз, а от разказите за щастливото им бъдеще не остава нищо. Бягството от златната клетка се оказва път към ада. Отличничката и бъдещата висшистка е принудена да стане проститутка.

Анна успява да се спаси бързо, свързва се с майка си, тя пък веднага сигнализира институциите и е изведена от канала. Прибра се вкъщи и се обвинява за глупостта. Майка й пък се обвинява, че не я е контролира достатъчно. Защото ако програмата на Анна беше достатъчно уплътнена, нямаше да има време да срещне трафиканта.

Мария живее в село. Семейството й има стопанство – не голямо, но достатъчно продуктивно, за да им осигурява добър стандарт за живот. Готви се да кандидатства във ВУЗ. Никой не се съмнява, че ще успее – Мария винаги се е справяла добре с уроците.

Симбиозата между нея и майка й Кристина е уникална. Баща й е починал, когато е била малка, и Кристина се омъжила повторно. Мария и пастрокът имали нормални взаимоотношения, но никога не успели да станат достатъчно близки. Наложило се майка й да заеме мястото и на двамата родители в живота й.

Постепенно младото момиче до такава степен се сближава с майка си, че губи идентичността си. Тя просто не може да бъде самостоятелна и няма представа какво значи да носиш отговорност за себе си.

Никой от семейството й не усеща кога се появи трафикантът и как успява да я подмами. Никак обаче не му е трудно да я убеди в чистите си намерения за светлото им бъдеще в чужбина. Лъжата, че му се налага да замине на гурбет, за да припечели средства за бъдещето им семейство, подейства като магия. Мария е толкова наивна, че се хваща на всяка дума.

Не е трудно да се пречупи психиката й. Боят и психическия тормоз бързо дава ефект и тя излиза на магистралата.

Мария също успява да избяга. Също като Анна се свърза свърза с майка си и я изкарват от канала.

Анна и Мария все така не се познават. Те живеят в различни части на страната. На тях просто не можеше да им се случи. Нямаше начин от подредените си семейства те да  избягат към ада.

Свръхконтролът на майките им обаче изигрва силна роля. Двете момичета просто не удържаха импулса си да направят нещо различно, да кривнат от начертания път. Анна и Мария слабо познаваха света, бяха виждали малко извън “саксиите“, в които ги отглеждаха.

Методът lover boy сработи идеално при тях. И двете досега не се бяха влюбвали и лесно повярваха в бъдещето, което им се обрисуваше. Мъжете, които влизат в тази роля, са идеални психолози, въпреки че нямат дипломи. Те просто знаят как да накарат жертвата да им се довери, да се влюби и да вярва на всяка тяхна дума.

Анна и Мария се измъкнаха благодарение на близостта са семействата си. Имаше кой да ги потърси и да откликне на зова им за помощ.

Днес Анна има свое семейство – малко дете и добър съпруг. Мария пък продължава да живее в стопанството и прави планове за бъдещето си, но вече не вярва толкова лесно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Мдаммм- гадни истории.....Аз се сещам за една мацка от нашия град.Стана студентка.Отиде на бригада 2003 г..И както си беше хубава и ...умела :-))) за нула време нашата си намерила нова работа.Докато другите студенти се изтрепвали от бачкане тя си дигнала чуковете и в едно студио за филми -сещайте се какви.Направила добрата пачка за 4 месеца и у дома.Ама интернет дойде навсякъде и след 5-6 г. се разбра.И от ухо на ухо.Мъжът и я заряза майка и твърди че не е тя а баща и се впиянчи и умря ..ФАТА
9
5
 
8
 
! Отговори
гарга преди 11 години
а също се закачат на социалната хранилка на държавата, в която са, като получават квартира субсидирана или изцяло безплатна и някаква парична социална помощ. Също после започват да обикалят медиите и да дават интервюта (платени) в предавания на тема трафик на хора и т.н. Тука в Холандия има немалко такива, има една дето са написали книга за нея, уж я довели насила от Украйна ама още си стои тука и квартира са и дали и всичките хубавини..
8
9
 
18
 
! Отговори
гарга преди 11 години
Историите от вида "бях млада и наивна и не знаех" ги приемам с голяма резерва. Много от момичетата, които стават уж по неволя *** много добре им свети под шапката за какво ги викат някъде си като сервитьорки или модели. Но да кажем действителността се разминава леко със техните представи, примерно представяли са си секс със чисти и атлетични мъже, а получават *** дебели градски ***, или са съблазнени от парите, пътуванията и т.н
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИ като самалумни да тръгнат с някой си В Австрия.Малумни момичета
6
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горния разказ описва по-скоро клинични случаи. Значи майките един вид се нуждаят спешно от затваряне в психиатрична клиника.По-скоро гореописаните пръчки страдат от комплекс от комплекси така да се каже. Най-силния е комплекса на суперпотребителя : искам всичко, веднага и по възможност във вид на подаръци. Всяка искра в тази посока води до магисралата.
5
0
 
26
 
! Отговори
an преди 11 години
Много глупава статия и все пак браво за това, че повдигате темата. Не правите и грам проучвания, много измислено. Не боя и дрогата те изкарват на улицата, а например снимка на сестра ти и детенцето й. Казва ти се, че ще ги нарежат за органи и как да не вярваш, та снимката е от дома ти с моята майка трите играят. И носят колиетата, които разменихме преди да тръгна. Няма фотошоп...защо не крещи ли момичето, когато е на улицата, защото всеки ден и се носят снимки на близките. facetoface
4
8
 
18
 
! Отговори
да преди 11 години
Всяка събота поредната измислена сапунка. Колко плащате на този да ги съчинява защото и аз съм гладен.
3
7
 
19
 
! Отговори
граволлет преди 11 години
Разказа описва типична хипер опека у родителите. Трябваше майките да изпитат ужасите на децата си. И още нещо: "Който прави ангел, получава ***". Б. Паскал
2
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПО ДОБРЕ ДА СЪМ В АДА ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ
1
14
 
46
 
! Отговори
revlio преди 11 години
най *** разказ на редактора= фантазия на кафе в събота сутрин