Камикадзета със 107 км/ч профучали през пешеходни пътеки

КАТ снима с камери нарушителите, иска ограничение до 30 км/ч на зебрите
Обновена: 1 ное 2012 14:01 | 31 окт 2012 21:33,
179
Камикадзета със 107 км/ч профучали през пешеходни пътеки
Снимка: архив, Булфото

КАТ вече снима с камери с колко преминават шофьорите през пешеходните пътеки в София, съобщиха от МВР.

Акцията ще продължи до 18 ноември. За първите два дни от проведеното мероприятие са заснети 900 броя нарушения на Закона за движение по пътищата.

Заради шокиращите резултати от камерите столичната пътна полиция ще предложи в районите на пътеките за пешеходци скоростта да бъде ограничена до 30 км/ч.

Камерите на столичната пътна полиция са заснели шофьори, които дори нямат намерение да спрат на пешеходните пътеки или такива, които минават през пътеката със 107 км/ч.

„Това са камикадзета, няма как да реагират дори да има пешеходец. Тези мерки ще имат ефект”, прогнозира шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

От 31 октомври стартира и операция на полицаи от сектор „Престъпления по пътищата”-СДВР за проверка на автобуси и микробуси, превозващи деца.

Още със стартирането на операцията служителите от сектор ”Престъпления по пътищата” установили и задържали шофьор на автобус с фалшива книжка. Около 11.10 часа на автомагистрала „Хемус” , при разклона за с. Яна бил спрян за проверка автобус, превозващ деца.  Оказало се, че водачът /44 г./ шофира с фалшива книжка.

Проверките ще продължат до  4 ноември. Те са инициирани във връзка с предстоящите ваканции за училищата и настъпващия период на ученически екскурзии с автобуси и микробуси.

Целта на операцията е осигуряването на нормално придвижване и недопускане на  пътни инциденти с превозващите ученици автобуси.

Ще бъде осъществен активен контрол върху МПС, превозващи деца с цел недопускане шофиране след употреба на алкохол, движение на технически неизправни МПС.

Предстоят проверки за валидна  застраховка „Гражданска отговорност”, управление на МПС от водачи без необходимата правоспособност, също и за недопускане на нерегламентиран превоз на пътници. По време на операцията съдействие на служителите от столична дирекция ще оказват и служители от Държавната автомобилна инспекция.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
7
 
! Отговори
Merry преди 11 години
Така......... като чета тук всички шьофьори спазват правилата и спират на пешеходни пътеки. Защо ли аз като пешеходец не съм ги засичала.... А да не говорим и за другото - в задръстванията спират точно ВЪРХУ пешеходната пътека!
118
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спирам онзи ден на пеш.пътека, на ръба стои девойка с цигарка и ме гледа с насмешка. Познайте дали пресече?!
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 11 години
На КАТ ограничение не им трябва, да си сложат съответните табели където решат и са си готови. Друго нещо е и че слагат вече от тези светещи прегради, които по същество се приравняват към легнал полицай, но това съществуването му не е означено със знак
116
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди три години отидох да живея в Бургас. Тогава никой не даваше предимство на пешеходците. Мен ме гледаха учудено, когато им спирах и се чудеха дали да минат пред колата или не. Обикновено пресичаха на бегом.Само три години по-късно ми прави впечатление как шофьорите започнаха да спират и да изчакват пешеходците. За последната година се поставиха легнали полицаи почти пред всяка пешеходна пътека. Супед гадни са, но по-добре разбити коли, отколкото убити деца.
115
0
 
2
 
! Отговори
none преди 11 години
... и папата да пресича, все тая :)
114
2
 
6
 
! Отговори
Допълнение към 143 преди 11 години
Ако се сметнат само в тоя участък вложените пари за камери , оказване на пешеходни пътеки и прибавим към това сумите за глоби на водачи на МПС в този участък и имайки предвид ,че там пресича сигурно 1-2 човека месечно ,ще се окаже, че едно пресичане излиза 100 000+ лв! Да не пресича там папата бе ***!
113
1
 
12
 
! Отговори
... преди 11 години
Винаги когато наближавам пешеходна пътека намалям скоростта и гледам от единия до другия край да не изкочи нещо. Давам път на пешеходци винаги. Най тъпите пешеходни пътеки обаче са на влизане в София от към АМ "Тракия" ! Хора пътувам често и НИТО 1 ПЪТ не съм видял там пешеходец. За сметка на това Пешеходните пътеки са през 50 метра и са снабдени с камери,които не само номера ами и това дали имаш сополи ще снимат! Това си е чист пладнешки обир! Направете там едно тъпо надлезче и толкова!
112
3
 
6
 
! Отговори
Mailo преди 11 години
Аз също карам активно, спирам на абсолютно всяка пешеходна пътека, когато видя че има хора чакащи да преминат. В България карат супер селски, никой не признава пешеходците И ДА, твое задължение е да ги пазиш, не са длъжни те да гледат. Имат право да си говорят по телефона колкото искат ако ги удариш отиваш в затвора. Това са правилата за движение същото е като да минеш на червен светофар.Когато съм пешеходец излизам самоубииствената редовно на пешеходните пътеки и гледам коли как рязко спират
111
0
 
4
 
! Отговори
до 139 преди 11 години
Да, ще гориш! От личен опит, над 250км/ч не се различава нищо от снимката :)
110
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей нещастници,намерете пари да направите пасарелки на възловите пешеходни пътеки,а не да играете постоянната роля на репресивен орган - като само ограничавате хората. Било то шофьори или нещо друго. Ограничения,ограничения,рестрикции,допълнителни такси и тем подобни. Управниците ни са страшно некъдърни хора!!!
109
2
 
19
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
ЗАЩО ДА НЕ МОЖЕ да сложиш зебра на "на еднопосочен трилентов път" КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА? КАКВО като е трилентов път? Ако *** като теб не виждал как е по света да те светна че в Западна Европа и Австралия (от личен опит казвам) дори обикновените пътища са по 2-3 линти. ЗАЩОТО ТАКА СЕ СТРОЯТ ПЪТИЩА с замисъл ДА НЕ СТАВАТ ЗАДРЪСТВАНИЯОграничението си е от 30-50 км/ч КАКВО ЗНАЧЕНИЕ има колко широк е пътя? Широк е да не стават задръствания. За по голям дебит. А НЕ *** КАТО ТЕБЕ да кара с 100 БМВто
108
2
 
5
 
! Отговори
Мукавей преди 11 години
Тинейджъри и пенсионери да ходят със светлоотразителни жилетки,а вечер и с миньорски лампи...само така.
107
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който ходи като муха без глава така и шофира. Нарушителите като пешеходци са същите и като шофьори. Еднакви глоби за всички. Обърнете внимание на колко места огражденията са изкубани за да могат да пресичат където не трябва - Ботевгратско, България, на Подуене. Дали има глобени за рушене на общинска собственост.
106
2
 
9
 
! Отговори
Lolla преди 11 години
11: Анонимен преди 12 часа"Подлези и надлези е решението, а не легнали полицаи и ограничения 30"На 200% съгласна! И мантинели. С ток по тях.И по-малко нерви и повече толерантност, да го ***....
105
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 11 години
И пешеходци и шофьори - сме си все ние ! Въпросът е какъв ще е манталитетът ни по улиците: Европейски или като в Индия ?
104
0
 
6
 
! Отговори
предимство преди 11 години
Пешеходецът е с предимство ....когато е зад волана. Е, все пак е хубаво да се спира на пешеходни пътеки, всеки шофьор е и пешеходец.
103
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дреме ми на цвайцера! Карам с 60 постоянна скорост, във всякаква пътна обстановка, докато не сложат над половин метър бетонна ограда ще продължавам да си карам така! Отнемане на предимство, няма проблем 2ма вече си търсят нови коли щото старите им вече са тотал.... не пренебрегвайте законите на физиката! Пешеходците ги уважавам, но често те прекаляват с търпението на водачите! Това са мойте наблюдение, всеки да сеоправя как намери за добре, на никой не съм длъжен! Взаимо-УВАЖЕНИЕ иначе под броня
102
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
dobra taktika na pravitelstvoto 6to ru6vetite da gi vzemat patnite policai da slojim kameri nqvsqkade i nie da prebirame ***
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната настройване на групите една с/у друга. Пешеходци с/у шофьори, колко удобно. Както има гамени при едните така има и при другите. На какво се бабира извода, че щом е шофьор, то той задържително е недисциплиниран и виновен. Решението е едно по малко допирни точки м/у коли и пешеходци. Там където има подлез на се премахне секцията за пешеходци от светофара и пеш.пътека.
100
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
zabelqzvate li ne6to naposledak,kolkoto pove4e kameri slagat i ograni4eniq i globi pove4e utrepani ima po pati6tata ,pravitelstvoto dovolno,palnqt se gu6i ot globite ,kvo go interesuva za xorata