Камикадзета със 107 км/ч профучали през пешеходни пътеки

КАТ снима с камери нарушителите, иска ограничение до 30 км/ч на зебрите
Обновена: 1 ное 2012 14:01 | 31 окт 2012 21:33,
179
Камикадзета със 107 км/ч профучали през пешеходни пътеки
Снимка: архив, Булфото

КАТ вече снима с камери с колко преминават шофьорите през пешеходните пътеки в София, съобщиха от МВР.

Акцията ще продължи до 18 ноември. За първите два дни от проведеното мероприятие са заснети 900 броя нарушения на Закона за движение по пътищата.

Заради шокиращите резултати от камерите столичната пътна полиция ще предложи в районите на пътеките за пешеходци скоростта да бъде ограничена до 30 км/ч.

Камерите на столичната пътна полиция са заснели шофьори, които дори нямат намерение да спрат на пешеходните пътеки или такива, които минават през пътеката със 107 км/ч.

„Това са камикадзета, няма как да реагират дори да има пешеходец. Тези мерки ще имат ефект”, прогнозира шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

От 31 октомври стартира и операция на полицаи от сектор „Престъпления по пътищата”-СДВР за проверка на автобуси и микробуси, превозващи деца.

Още със стартирането на операцията служителите от сектор ”Престъпления по пътищата” установили и задържали шофьор на автобус с фалшива книжка. Около 11.10 часа на автомагистрала „Хемус” , при разклона за с. Яна бил спрян за проверка автобус, превозващ деца.  Оказало се, че водачът /44 г./ шофира с фалшива книжка.

Проверките ще продължат до  4 ноември. Те са инициирани във връзка с предстоящите ваканции за училищата и настъпващия период на ученически екскурзии с автобуси и микробуси.

Целта на операцията е осигуряването на нормално придвижване и недопускане на  пътни инциденти с превозващите ученици автобуси.

Ще бъде осъществен активен контрол върху МПС, превозващи деца с цел недопускане шофиране след употреба на алкохол, движение на технически неизправни МПС.

Предстоят проверки за валидна  застраховка „Гражданска отговорност”, управление на МПС от водачи без необходимата правоспособност, също и за недопускане на нерегламентиран превоз на пътници. По време на операцията съдействие на служителите от столична дирекция ще оказват и служители от Държавната автомобилна инспекция.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо се делите на пешеходци и шофьори?Всички сме пешеходци.Като сте се качили на коли да не сте богове.
98
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да да ,правилно това не са подлези ,а търговски вериги под земята , на места пешеходните са просто изтъркана някога боя със знак изчезнал отдавна ,дори знам една която пуска на зелено пешеходците ,а към водачите НИЩО не сигнализира какъв е сигнала на пресичащите.Там ситуацията е ала дивия запад ,дали ще скочи пешеходеца или шофъора ще забие спирачки.Единствено материялните прегради вършат някаква работа ,високи и много гадни легнали от онези металните преди и след пешеходната.
97
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
заради пешеходната пътека на университета и приложените камери дето ти снимат кариесите там минават по 5 коли на светофар.нищо,че на 100 метра има чуден подлез с ядене,пиене и почти винаги музика.идеята на цялото движение в България е да докара всички участници до лудост по една или друга причина, за да почнат те да правят нарушение и съответно да се генерира приход-официален и под масата.вместо камери да вземат да преасфалтират цариградско тъпите прасета!
96
2
 
16
 
! Отговори
БУРГАС преди 11 години
До RockerНапълно съм съгласен с теб. За ***, които не признават пешеходните пътеки санкциите трябва да са жестоки, ноооо същите трябва да са и за всеки тъпан, който решава да пресече, не където трябва, а където му е удобно .
95
3
 
2
 
! Отговори
до107 варненец преди 11 години
2/3 от моделите легнали полицаи са чиста бутафория ,през тях и с колело да мине човек няма да ги почуства.Перфектни са най-масово използваните в Бургас ,незнам за джип ,но дори камиони и автобуси няма как да ги подминат просто така.
94
2
 
6
 
! Отговори
didko.kolev преди 11 години
Пт глобите смисъл няма, като нямаш пари - не плащаш. Да ти вземат книжката - все едно пак няма да се кара. Трябва директно просто да дойде пътна помощ, да ти вземе колата и повече никога да не я видиш. Тва е решението :))
93
3
 
11
 
! Отговори
333 преди 11 години
Искам само да питам,кога ще почне активно да се налагат глоби и за "възпитаните пешаходци"който преминават на червено за тях...КОГА питам аз,а не да хулите само шофьорите,че има гамени,има,но и пешаходците са ужасни...и НАГЛИ!!!
92
0
 
7
 
! Отговори
I преди 11 години
Отделно от това, че авторът на статията няма понятие от смисъла на думата "камикадзе" искам да кажа, че на такива шофьори трябва да се налагат нечовешки глоби! Като даде 3 пъти по хиляда лева и ще го видя друг път дали няма да забележи пешеходна пътека.
91
0
 
17
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
"Камикадзе"По време на Втората световна война така са наречени пилотите-самоубийци, използвани от Япония като бойно средство против флота на САЩ. Сега думата е синоним на самоубиец и жива торпила.) Та да уточним Камикадзе е самоубиец а тези нашите не се само убиват на пешеходните пътеки, а убиват пешеходци.
90
2
 
20
 
! Отговори
Rocker преди 11 години
Преиграва се с тая материя вече ! Пешеходците не са богове те правят не по малко глупости от хората в коли, особено пенсионерите които не са карали никога кола, тотално неадекватни !!!
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Легнали полицаи -нищо друго ,само те вършат работа ,но и глоби за неправилно пресичане.Въпреки ,че напук на всичко при много по интензивно движение броя на смъртните случаи дори намалява за година.
88
2
 
9
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ГОЛА ПРОПАГАНДА...- ЗАЩОТО - КОЛКО ОТ ТЕЗИ "КАМИКАДЗЕТА" СА ГЛОБЕНИ И СА ИМ ОТНЕТИ КНИЖКИТЕ...- КОЛКО ОТ УБИЙЦИТЕ НА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ СА В ЗАТВОРА...???МИЛИЦИОНЕРСКО БЕЗСИЛИЕ...!!!
87
2
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Когато махнат дупките, тогава да слагат камери.
86
0
 
13
 
! Отговори
мижи да те лажем преди 11 години
И 5 км да направят скоростта ,пак същото.Които сега спират,ще спира.които сега карат с голяма скорост,ще си плащат и ще си карат.Загрижеността на КАТ е да съберат повечко кинти,не да пазят пешеходците...
85
4
 
7
 
! Отговори
газ-спирачка преди 11 години
На вниманието на КАТ!!! По добре в закона да се запише:Пред всяко МПС да тича по един викач предупреждаващ пишеходците на зебрата по бързо да я освобождават защото към нея пълзеики наближава МПС.За превозните средства теглени от конска тяга и в момента викача е куче джавкач!
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 104 Верно е, в тая криза само пари лапат, бюджета не може да се закърпи, пред фалит сме, до кога ще плащаме излишно на хрантутници - ДА СЕ ЗАКРИЕ КАТ.
83
1
 
8
 
! Отговори
Bob преди 11 години
А БТ, като минава с луноходите по София, дали е спрЕл някога на пешеходна пътека?И Боко да кара с тридесет тогава, и да спира и по светофарите,а не да се дуе като мутра на Женския пазар` 92г.
82
1
 
8
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Някой ще обясни ли, възможно ли е македонците да бъдат потомци на Александър Македонски, след като той е бил гей ?
81
0
 
4
 
! Отговори
ехолог преди 11 години
Хубаво 30 км/ч но минимум 400 метра между две пътеки и на четри и повече лентови пътища подлези и надлези. сега на Враня има две пешеходни пътеки на 100 метра една от друга на осемлентов път. Дори са изкъртили загражденията между платната за да ги направят. И вместо да намаляват скоростта да сложат камери шофьорите сами ще се научат с времето и глобите
80
0
 
11
 
! Отговори
Варненец преди 11 години
Ето резултата във Варна - наслагаха бабуни преди и даже след пешеходните пътеки почти навсякъде из града (дори и на места, където няма абсолютно никаква нужда - визирам околвръстното). И какъв е ефекта - джиповете, както и преди си преминават без изобщо да им пука че има бабуни (не съм видял някой да сменя гуми), а който си спираше преди (съвестните хора) - те си спират и сега. Нито КАТ, нито бабуни ще оправят нещата! За съжаление!!!