Камикадзета със 107 км/ч профучали през пешеходни пътеки

КАТ снима с камери нарушителите, иска ограничение до 30 км/ч на зебрите
Обновена: 1 ное 2012 14:01 | 31 окт 2012 21:33,
179
Камикадзета със 107 км/ч профучали през пешеходни пътеки
Снимка: архив, Булфото

КАТ вече снима с камери с колко преминават шофьорите през пешеходните пътеки в София, съобщиха от МВР.

Акцията ще продължи до 18 ноември. За първите два дни от проведеното мероприятие са заснети 900 броя нарушения на Закона за движение по пътищата.

Заради шокиращите резултати от камерите столичната пътна полиция ще предложи в районите на пътеките за пешеходци скоростта да бъде ограничена до 30 км/ч.

Камерите на столичната пътна полиция са заснели шофьори, които дори нямат намерение да спрат на пешеходните пътеки или такива, които минават през пътеката със 107 км/ч.

„Това са камикадзета, няма как да реагират дори да има пешеходец. Тези мерки ще имат ефект”, прогнозира шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

От 31 октомври стартира и операция на полицаи от сектор „Престъпления по пътищата”-СДВР за проверка на автобуси и микробуси, превозващи деца.

Още със стартирането на операцията служителите от сектор ”Престъпления по пътищата” установили и задържали шофьор на автобус с фалшива книжка. Около 11.10 часа на автомагистрала „Хемус” , при разклона за с. Яна бил спрян за проверка автобус, превозващ деца.  Оказало се, че водачът /44 г./ шофира с фалшива книжка.

Проверките ще продължат до  4 ноември. Те са инициирани във връзка с предстоящите ваканции за училищата и настъпващия период на ученически екскурзии с автобуси и микробуси.

Целта на операцията е осигуряването на нормално придвижване и недопускане на  пътни инциденти с превозващите ученици автобуси.

Ще бъде осъществен активен контрол върху МПС, превозващи деца с цел недопускане шофиране след употреба на алкохол, движение на технически неизправни МПС.

Предстоят проверки за валидна  застраховка „Гражданска отговорност”, управление на МПС от водачи без необходимата правоспособност, също и за недопускане на нерегламентиран превоз на пътници. По време на операцията съдействие на служителите от столична дирекция ще оказват и служители от Държавната автомобилна инспекция.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
35 съм, шофьор с 23-годишен стаж. Малоумие е в един милионен град разни празноскитающи да имат предимство навсякъде пред автомобилите.
18
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А не ти ли се е случвало пешеходец вижда, че наближава кола и забързва ход, да не би да минеш преди него :)) Вчера един почти се затича и беше много ядосан, че не спрях и минах под носа му. Зебрите трябва да се махнат и колите да имат предимство пред пешеходците.
17
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Elementarno e. Purva globa 100 ili 200 lv i seriozno predyprezdenie.Ako toia produlzava- 1000,3000,5000,leva,otnemane na knizka za period ot vreme.Ili zatvor i otnemane na knizka za 10 godini.ako karash s otneta knizka 5-cifrena globa i zatvor.Obache shoparite tlusti v NS nikoga niama da go glasyvat.Zashtoto sa nekadurni,murzelivi i korympirani.
16
0
 
18
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
Трябва да се забрани на полицаите да предлагат законови промени, а още по-малко в закона за движение по пътищата. Те са хората, които трябва да изпълняват този закон, а не да го създават, както им е удобен. Всяко нещо, което предлагат последните 10 години е пряко свързано с увеличаване на приходите от глоби и съответно с техния шанс "да изхарчат едни пари". Няма грам мисъл как да се улесни водача, как да се подобри движението, само глоби и ограничения.
15
1
 
4
 
! Отговори
жена преди 11 години
Думата "камикадзе" няма нищо общо с този случай. Тук става въпрос за потенциален убиец, но не и самоубиец. Обикновено жертвита са на пешеходната пътека, а на шофьорите им няма нищо и се разминават с някоя условна присъда.
14
9
 
5
 
! Отговори
Педро преди 11 години
Ако снимките са през нощта, когато няма кьорав пешеходец, какво ми се фукат тия от КАт. Ми и с двеста мога да мина и да не причиня ПТП. Защо не напишат в коя част от денонощието са засечените? Защото не им отърва. Правят се на много умни. Ьгат да вземат рушвет!
13
1
 
2
 
! Отговори
Пипи преди 11 години
Този Богдан Милчев трябва да е рода на Цветанов за да е още на поста си. При предишния шеф намериха частни радари в КАТ, а при сегашния са сигурно много повече.
12
0
 
7
 
! Отговори
2 преди 11 години
Не в въпроса дали ограничението ше е 20-30 или 50 км.......НЯМА НАКАЗАНИЕ ПРОСТО!!!!!И за това си правят квото искат
11
0
 
3
 
! Отговори
2 преди 11 години
Няма да има ефект,докато просто камерата не те снима и не ти идва глобата по пощата,и при не плащне на глобата ти спират тока........Що всички ние си мислим едно,а тея в парламента все едно не живеят в тая държава е???До кога така е,баси майката?!!?!?!?!?!?!?!?!?
10
0
 
7
 
! Отговори
. преди 11 години
Вместо да снимат да почнат да ги глобяват и да "дупчат" книжки. Българинът (пък и човекът изобщо) разбира само от сила. Със снимки и филми нищо няма да стане. Яко глоби и здрави санкции.
9
2
 
0
 
! Отговори
Sudjukov преди 11 години
po tabelata s nomera naputrite v KAT izlizat imenata na sobstvenika na voziloto, platen /neplaten /danak, platena /neplatena/ zastrahovka... samo kato gledat nomerata na kolite tryabva da im e yasno na politzaite . samo proverki za tegloto na kolite da ne sa pretovareni - na kantara !
8
0
 
3
 
! Отговори
бай Тишан преди 11 години
И какво?....Да не би да ги санкционирахте???
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не са камикадзета, а направо вид терористи......
6
7
 
25
 
! Отговори
Жоро Алексиев преди 11 години
Ами вдигнете пешеходните пътеки на 10 см височина и да видим кой *** ще рискува да си троши колата преминавайки с висока скорост!
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз давам газ на патека да ме чуат и да бегат
4
5
 
16
 
! Отговори
Алов преди 11 години
А пешеходците къде спят? Да бегат и те бе...
3
2
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
да върнат проверовъчните, и да вземат лиценза на подкупните инструктури
2
6
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ами за тези Джигити трябва да има ефективни присъди,примерно от 4 до 8 години,и те да влизат Автоматично,след установяване от снимката,без договорки с Прокуратура и Съд
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ***