Запечатват вендинг машини без връзка с данъчните от 1 ноември

Няма да има отсрочка, отсякоха от НАП
Обновена: 31 окт 2012 11:38 | 31 окт 2012 11:38,
50
Запечатват вендинг машини без връзка с данъчните от 1 ноември
Снимка: Reuters

Автоматите на самообслужване за кафе и храна, които нямат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на НАП от четвъртък, 1 ноември ще бъдат запечатвани.

Машините, на които няма обозначение за собственика им, могат да бъдат иззети, предупреждават от приходната агенция.

Законът задължи собствениците на автомати за самообслужване да свържат устройствата си с НАП до края на октомври. Работата на вендинг машини без фискални устройства може да доведе и до налагане на санкция, достигаща до 10 000 лв., предупреждават още от приходната агенция.

От 1 ноември инспекторите на НАП ще проверяват преимуществено автоматите на самообслужване. Отсрочка не е предвидена, добавят от приходното ведомство.

До момента около 2500 машини отчитат оборотите си чрез дистанционна връзка с НАП. По данни на бранша в страната оперират между 15 000 и 25 000 автомата на самообслужване.

За клиентите на автомати на самообслужване е важно да знаят, че номерът на касовата им бележка се изписва на електронен дисплей, хартиен касов бон не се отпечатва. Вижте видео с информацията, която се изписва на дисплея на вендинг машина, свързана с НАП.

„Няма причини да отлагаме контролните действия. Законът е еднакъв за всички и не може да има един сектор, който да е привилегирован. Над 350 000 търговци вече изпълниха изискването, вярвам, че и вендинг сектора можеше да го направи”, каза по повод изтичащия срок Васил Панов, директор „Контрол” в НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тези пари са за водометки и жандари ,да ни бият когато трябва ..затова няма за децата
20
1
 
26
 
! Отговори
Best man преди 11 години
за да има пари в бюджета вързаха касовите апарати с НАП,вдигнаха акциза на цигарите и горивата.Е къде са тези пари-няма пари за заплати,детски,за пенсии???????
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лозунга на ГЕРБ : "На всяка кокошка касов апарат..."Това си е жив рекет.Инвестицията е 500 лв кога ще си върнат .... е друг въпрос.Има към 7-8 фирмички които ще направят голямата пара от този закон.Реално погледнато държавата няма да спечели толкова за няколко години напред, колкото тези няколко фирми от слагането на апаратите.Можеха да сложат една номинална цена и държавата да печели. Сега ще ни трябва и администрация която на ги брой всичките тези стотинки. Безумие.
18
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спрях да ползвам такива машини. Водата е застояла. Опитайте се да хванете момент, в който зареждат такава машина и да надникнете вътре - е няма такава мръсотия другъде братче.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли да е по-доходоносно политиците да си сложат фискални устройства и да се облагат подкупите които взимат ????
16
3
 
14
 
! Отговори
lavazza blue преди 11 години
Аз искам лична връзка с данъчните е тъй да ги черпя.
15
8
 
8
 
! Отговори
ха преди 11 години
И тая далаверка е хакнаха,сега *** мисли как да прецака системата.
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък предлагам,да не си играем а парче,ами директно:да затворим кафетата,да затворим дискотеките,да затворим разни бутици,-всякакви вкл.за фризури,за нокти и т.н.Да раздадем значки с Неговия образ и,ако случайно имаме работа,заплатата директно да я внасяме по сметка на Финансовото и след това - на опашката за помощи /от оня боб,сигурно има и от оня ориз,от онова брашно т.н.Вода - от реката, тайно.Ток - ще въртиме ***,и въжето винаги в джоба.
13
3
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 11 години
И евтиното кафенце ни взеха ***! Кога ли ще ни сложат касови апарати и на задните части !
12
3
 
23
 
! Отговори
:) преди 11 години
Производителите на фискални устройства яко плащат явно :) А и мобилните оператори са на кяр и те като пуснат някой лев. Абе доходна работа е това политиката, еййййй !
11
4
 
29
 
! Отговори
НАП-РЕД ГРОБ преди 11 години
Ще въведем и фискални устройства на всички тоалетни в тази държава ! Всеки дом с фискален бон в тоалетната си !Все пак трябва накак си да има бонус за Дянков и останалите !Догодина няма да са повече те
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
pla6taite si danacite ,a za zaplatite 6e vidim.az darjava li sum ili reketjor ,ama 4e marzeliv narod ,iska da ede bez da e platil
9
12
 
24
 
! Отговори
7 преди 11 години
Познавам един селски тарикат които от това прави по 50000 лв на месец.И лев на дава на дьржавата
8
6
 
40
 
! Отговори
$ преди 11 години
За това ли вчера, машината ми пусна само празна чаша, с бъркалка вътре! И то за 50 ст. Явно съм черпил дянков с кафето!
7
24
 
20
 
! Отговори
Клинчов преди 11 години
Аз съм ЗА! Не може само да "лапат" стотинките. Щом правят бизнес да си плащат. Като си купиш кафе в магазина са задължени да издадат касов бон, защо автоматите да са по-различни? Нали тези пари влизат в Държавата. Ние бедните хорица няма да ги видим, но поне власт имащите да се налапат.
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До номер 2правилно трябва и данък "пикане" аз касова бележка в тоалетната не получавам, като се е случвало на някоя обществена платена да ходя
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как да си взема кафе или друго от такава машина? Как? Като виждам и знам как *** вади стинките от мръсния джеб, а преди това е пипала ....!
4
2
 
10
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 11 години
.....С "ТЪРГОВИЙКА" САМО... ВЕЧЕ-----НЕ ВЪРВИ В ЖИВОТА !!!!ТРЕБВА ДА СЕ БАЧКА И ПРОИЗВЕЖДА ...ХА,ХА,ХАААААААА...!В НАЧАЛОТО --ЩЕ Е САМО ЗА "СОБСТВЕНИ НУЖДИ"...ПЪК ПОСЛЕ ,ЩЕ ВИДИМ...ХА,ХА,ХААААААА..!ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ ...."национално-отговорния бизнес" ОТ МОНОПОЛИТЕ на ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!НИЕ С ГАЙДИТЕ .....СМЕ "СОЦИАЛНО СЛАБИ"......ха,ха,хаааааааааа....!
3
0
 
46
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ЖИВЕЯ ДО ПОЛИЦИЯТА...ТАМ ИМА ТРИ АВТОМАТА ЗА НАПИТКИ...КАФЕТО 20 СТОТИНКИЧАШИТЕ ПЪЛНИ ДО ГОРЕ..ХУБАВО КАТО В ИТАЛИАНСКО КАФЕНЕ...КЪСМЕТЛИЯ СЪМ...
2
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро време да очакваме и дистанционно отчитане колко пъти ходим до тоалетна и съответно данък пикане и ....! После данък разходка, данък въздух както е тръгнало с тоя кемтрейлс, след това а, чакай данък в/у данъка, че и 20 % данък върху оня данък върху данъка и така до безкрай ДА-НЪ-ЦИ, ДА-НЪ-ЦИ!!.