Джигитка лети с 247 км/ч на "Тракия"

Рекордът обаче е цели 251 км/ч
13 ное 2012 20:06,
207
Джигитка лети с 247 км/ч на "Тракия"
Въпреки неравностите по "Тракия" шофьорка е развила скорост от 247 км/ч. Снимка: архив, Булфото

Лек автомобил с марка БМВ е засечен да се движи с 247 километра в час на автомагистрала „Тракия” в района на Пазарджик. Това съобщи за Dnes.bg началникът на КАТ в града главен инспектор Тодор Тодоров.

Установено било, че шофьорът на лъскавата кола е жена. В 13,40 часа в събота тя профучала покрай стационарна камера, разположена до бензиностанция на аутобана. Въпреки неравностите по магистралата в този участък шофьорката е развила скорост от 247 км/ч.

Едва 30 минути по-рано същата камера е засякла друга кола да се движи с 237 километра в час. Двамата „състезатели” ги очаква електронен фиш от 800 лева.

"Полагаме огромни усилия да ограничим нарушенията на пътя, но въпреки всичко регистрираме подобни рекорди”, коментира още шефът на КАТ в Пазарджик.

Истинският български рекорд обаче държи автомобил, който миналата година е преминал покрай Пловдив със скорост от 251 км/ч.

„Шофирането с превишена скорост създава сериозни рискове от пътни инциденти с фатален край”, предупреждават от „Пътна полиция”.

ОТ МВР съобщиха, че до края на следващата година ще монтират по родните пътища още 173 стационарни камери, които ще следят за превишена скорост и по този начин техният брой ще се увеличи с 8 пъти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
2
 
! Отговори
Една майка преди 11 години
До алчни ко**лета:нека, нека и на всеки сантиметър да сложат камери! и на такива като теб, не само актове за 800 лв да им пишат, ами за 80 000. и колата да им вземат, и книжката и в затвора да ги вкарат! това е ! докато хората не се научат да спазват закона, ще си плащат!!! и да си плащат повече, че да се научат!!!
173
0
 
1
 
! Отговори
Една майка преди 11 години
До завист-голяма:Къде си бе звезда... По-голяма глупост не бях чела скоро... В БГ няма магистрала, която да е безопасна и да караш с над 160 км в час!!! Разбери, че дори магистралата не е писта!!! да не говорим за кварталните улици!!! и ако искаш да знаеш - и в Германия има ограничения на скоростта на магистралите - малко са участъщите, които нямат такива! А що се отнася за завистта - е повярвай ми, че не завиждам на тези, които карат такива коли!!! В 90 % от случаите са Ла-на също като теб!!!
172
0
 
1
 
! Отговори
Една майка преди 11 години
До до 159:все ми е тая каква кола караш и къде я караш! на мен зора ми е да не застрашаваш нито моя живот, нито вивота на детето ми. Калояново може да не е супер, ама е място където такива като теб да си играят на колички!!! като не ти харесва - писти по света бол. Ама спрете да се правите на много големи, защото пред смъртта всички са равни! това не е ИГРА - това е реалност... не си играйте на чужд гръб!!!
171
0
 
1
 
! Отговори
PRISUDA преди 11 години
Ne e neobhodimo da im prastash nakazatelni smetki... da habish mastilo i marki.....napravo gi grumvash da "izchistish" ot tezi seljaci, koli ne videli- Predi da e mnogo kusno i da ubijat nevinni hora.
170
0
 
1
 
! Отговори
Една Майка преди 11 години
До дд:Освен, че е незаконно и е опасно!!! каквата и да ти е колата! и колко по-бързо ще стигнеш? 30 минути, дори час да е? това не е състезание, а придвижване от точка А до точка Б. Ако някой има състезателни наклоности - Калояново е насреща!!! Ако не ви устройва - и писта Серес е наблизо...
169
0
 
1
 
! Отговори
Една майка преди 11 години
БРАВО.... Думи нямам!!! Убийците са навсякъде по улиците!!! Днес имах честта да бъда освиркана за това, че српях на червен светофар... и то светещ от поне 30 секунди... Задностоящият за малко да ми събере комбито до седан, след което ме освирка буйно, изпревари ме през лентата за направо и зави от нея надясно..... Звездите са много, ама отиват от земята право на небето.... Нередно и недопустимо е такова поведение... Моля ви хора шофирайте разумно!
168
0
 
0
 
! Отговори
Кольо преди 11 години
Преди да стане ясно, че жена е шофирала, имаше предположения, че митрополит Николай е излязъл да се поразтуши смирено...
167
1
 
0
 
! Отговори
до 181 преди 11 години
...160км.ч. не е скорост, време е да включиш втора ;)
166
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя и Николчето от ВИП брадъра минала със 150 вместо с 90, ама обжалва в съда.Колко да греи радара - 5-10км/час, ама до 90.....Ама така е - пари, спонсор, жена = чувство за величие.А после ми разказва разни историййки по тв екрана да трупа акции.Плати сиг глобата, не обжалвай в съда....
165
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази *** овца освен себе си ще убие невинни хора с тази скорост.В случая е в сила лафа-жена зад волана е като *** с граната!
164
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жената ударила десетгодишно дете в центъра на София вчера следобед и след това позорно избягала, е актрисата Лидия Вълкова. За това съобщиха разследващи журналисти, позовавайки се на полицейския бюлетин.След като детето беше помляно от колата, виновницата да пътното произшествие избяга безславно от мястото на инцидента. За щастие бдителни граждани успяха да запишат номера на автомобила и да съобщят в полицията за него. По този начин Вълкова бе издирена, арестувана, разпитана и след това изненадващо освободена.ПолицияНай хубавото от всичко е, че детето е живо и без сериозни наранявания. След преглед от специалистите на Пирогов е пуснато за лечение вкъщи. В крайна сметка виновницата ще се размине с някаква глоба и вероятно дори няма да й отнемат шофьорската книжка, въпреки че закона предвижда такова наказание в подобни случаи.
163
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименПри 240 км/ч автомобила изминава по 75 метра на всяка секунда, т.е. само за времето, което ти е необйодимо за да си преместиш крака на спирачката и да започнеш спиране автомобилати ще е изминал поне едни 50 м., и колкото добре да изглежда че спира автомобила ти, няма как да спреш за по-малко от 120 м., така че щофирането с подобна скорост е меко казано малоумие, в някой страни за подобно дейстивие се предвижда ефективна присъда и отнемане на щофьорската книжка доживот
162
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Карам БМВ М3, за този автомобил 240 км. е лесно достижима скорост, и почти не се усеща движението като да е с 240 км., и също толкова лесно намаля скороста до 120 км., което не значи, че адмирирам тази дама за извършеното от нея. Но просто за този род автомобили 240км. не е нещо екстраординарно!
161
16
 
6
 
! Отговори
Motorist преди 11 години
прекъсвача на втора ми е на 205 км/ч .... кво да си говорим, аре мижитурки давайте минуси !!! :)
160
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На *** шофьори трябва да им се бърка в г-зъ с боксова ръкавица. Глоба от 10 000 евро, пандиз 5 години и конфискация на колата/ задължително пусната на преса/. Това ще оправи всички ***. А и поне 1000 камшика на гол г-з.
159
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало днес-а, трябва да се прекръстите на вчера.бг. То вестниците пускат по-бързо клюките от вас бре. Да не би да ви доставят новините с пощенски пратки?
158
0
 
6
 
! Отговори
koko преди 11 години
БЪРЗИ И...ДИОТКИ
157
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във Франция преди 2-3 години се обсъждаше законодателен вариянт, за забраната на автомобили без технически ограничител на скороста от 140 км/ч, не знам какво стана със законопроекта, но според мен има много нужда от подобно решение
156
2
 
8
 
! Отговори
жена преди 11 години
според мен ГЛОБАТА е прекалено малка - трябва да и бъде отнета книжката за определен период , по голяма глоба и обществено полезен труд , а като и се кара на госпожата бързо да отиде на рали писта и там да си троши главата сама .
155
10
 
3
 
! Отговори
дд преди 11 години
До кккЕ, ти си карал някакъв нов кашон. На Тракия 200-220км/ч са си екстра, в зависимост от автомобила, който управляваш. Ако е някакво по-сериозно возило, не виждам проблем и в по-високи скорости.