Ромите от непристойната снимка не са извършили престъпление

В деянието няма състав на престъпление по смисъла на НК, смята прокуратурата
14 ное 2012 11:20,
240
Ромите от непристойната снимка не са извършили престъпление
Снимка: Facebook

Няма да бъде търсена наказателна отговорност от учениците в Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич, снимали се в непристойни пози с портрети на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

За приключилата проверка по случая съобщи директорът на Областната дирекция на МВР комисар
Стефан Йончев.

Снимката на тримата ученици предизвика гневни коментари във "Фейсбук".

По думите на Йончев резултатите от полицейската проверка са докладвани в прокуратурата и становището на наблюдаващия прокурор е, че в деянието няма състав на престъпление по смисъла на Наказателния кодекс.

Директорът на областната дирекция допълни, че преписката е предадена на Местната комисия за борба
с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Още по темата
Комисията вече наказа двама от младежите - на 17 и 18 години, с полагане на 40 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Провинилите се ще преминат и 20-часова програма и консултации с психолог за преодоляване на отклонението в поведението им. На непълнолетния е определен и обществен възпитател.

Родителите на двамата младежи получиха последно предупреждение, че при повторно деяние на децата им ще бъдат глобени до 1000 лева.

С третото момче от снимката се занимава Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Крушари, където то живее.

Педагогическият съвет на гимназията също наказа тримата ученици като ги премести в самостоятелна форма на обучение.

Тримата трябва да се явят на изпитна сесия, за да завършат единадесети клас, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 10 години
До mertАбе ти нищо че си в Холандия кажи Българските букви познаваш ли? А Български можеш ли да говориш?
143
0
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 11 години
НАЦИОНАЛИЗМА и РАСИЗМА са последното латентно убежище на КОМУНИЗМА !Я колко известни бели и цветнокожи американски ПОРНО звезди и холивудски СЕКС артистки станаха популярни и направиха блестияща кариера и милиони, благодарение точно на "непристойните" си голи пози на снимки с американското знаме или че участваха в развратно порочни филми на фона или в компанията на исторически видни американски личности, пък никой не им потърси наказателна отговорност, а напротив станаха добре известни рекламни лица в целия свят !
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия *** се правят на турци и викат "помнете, че сме били империя", наричат българите рая и *** и не обслужват българите, ако не им говорят на турски, защото цялата администрация е от хора на депесе и прокуратурата им , както се вижда от статията по-горе, също е антибългарскаТо в америка президентът е ***, ама не си показва пиш-та на портрета на Вашингтон
141
1
 
5
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Ега ти *** съдилища,пратиха българин в затвора че е защитил живота си,имота и честта си......НАИСТИНА ИМА ЗАГОВОР ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРЩИНАТА!!!ЗАПОВЕДТА НА СВЕТОВНОТО БАНДИТСКО ПРАВИТЕЛСТВО Е ДО 10 ГОДИНИ ИМЕТО БЪЛГАРСКО ДА ИЗЧЕЗНЕ ОТ ГЕОГРАФСКИТЕ КАРТИ НА СВЕТА!!!В РУСИЯ ОТНОВО ИМА ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНАТА ИЗМЯНА,КЪДЕ Е НАШИЯТ???ЦЕЛИ 23 ГОДИНИ ПРЕДАВАТ И ПРОДАВАТ МАЙКА БЪЛГАРИЯ,А НАШИТЕ ПЕДОФИЛИ ГЛАСУВАТ ПОКОРНО В НАТО ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА АРМИЯыДЪРЖАВА И ДУХОВНОСТ БЪЛГАРСКА!!!ГИЛОТИНА
140
0
 
3
 
! Отговори
измама преди 11 години
Сега започва истинския заговор срещу БългарияПрокурорът ще ги защити тия *** , а после от Страсбург ще им платят с наши пари за тия 40 дни поправителен труд по 50 000 евроБойко , разсъни се вече и им покажи, че има държава
139
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За разлика от Русия тук прокуратурата е в ръцете на предателите от ДПСЗащо журналистът не казва точно името на прокурорът, който защитава тия антибългариМного ясно, е че не става въпрос за цялата прокуратура, а за някакви ***, които вече 23 години ни излагат на терора на всякакви мутри и престъпни елементи, а сега посягат на историята ни безнаказано
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докога ще ги гледаме тия ***
137
0
 
5
 
! Отговори
maskari преди 11 години
На пук на тази циганiзирана държава и тези продажни политици и магистрати (антибългари) , ще гласувам за НФСБ независимо че ще се обединяват славибиневци и т.н. ,просто не понасям това антибългарско правителство!!
136
0
 
5
 
! Отговори
ETNA преди 11 години
До 999МАи в БГ вече трябва всеки сам да се оправя. Полицята за нищо не става. Суйалявам да го кайа, защото имам приятели полицаи, но наистина, като гледам няма друг начин, освен всеки сам да се оправя!
135
0
 
6
 
! Отговори
ETNA преди 11 години
Не, разбира се.... Забавляват се хората... АБСУРДИСТАН!!!
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
triabva da vzema pyshkata da ia napalnia sas sol ta da pomniat .
133
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боико подържаи *** и края на Герб е близо
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една карта на Глобус, поръчват ромите в магазинаЕдно малко юиски и кафе без кокаин, това са само част от репликите на някои необразовани роми, които стават повод за смях и закачки от страна на продавачите.Бисери от кварталния магазинЕто и някои бисери от кварталния магазин:Водка Мери Джери, всъщност клиентът е искал да каже Водка Мери Джейн.Гризки от прасе, тук не става въпрос за някакъв нов вид гризки, а просто за гризки с бекон.Тези реплики не са повод за подигравки и унижение, а просто за забавление.Две бисквити Холивуд, всъщност става въпрос за бисквити Холидей.100 гр разсипано кафе, не, не го събираме от пода, става въпрос за насипно кафе.Много роми не могат да кажат правилно какво точно искат в магазина и това не е случайно. Докато властите не спират да говорят за интеграция, много малко от децата от ромски произход ходят редовно на училище и имат амбиции в това отношениеТака се стига до пиянски огън (бенгалски огън), както и до реплики от рода на: Безалкохолното прясно ли е?, За бъркане на уши един брой, Енергична напитка.
131
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** са слабото звено в верижката наречена Герб. Ако не гледаха за електората си вместо за данакоплатците и другите избори можеше да са тяхни. Хората са обезверени от безчинствата от кражби, изнасилвания и беззаконие от така наречени роми. Искам да съм БЪЛГАРИН в БЪЛГАРИЯ а не БЪЛГАРИН в една *** държава
130
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вън *** от България!!!Българин не би го направил това!Искам да им отнемете българското гражданство и да си ходят кадето поискат!
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хем ми се иска да спрат да я публикуват тази снимка, че ми се повръща от нея, хем... да им се виждат мутрите на тези, хората да знаят и да бягат от тях!
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Земята на Ботев и Левски / отново е робска земя..."
127
0
 
2
 
! Отговори
дядо Матейко преди 11 години
Същите или подобни *** са качили гнусен клип с youtube!
126
0
 
18
 
! Отговори
Djasra преди 11 години
ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПУБЛИКУВАТЕ ТАЗИ ГНУСНА СНИМКА И ДА ГИ ПРАВИТЕ "ГЕРОИ" ТИЯ ***!!!!Вие не само че хиляди пъти ги правите известни, ами сега става ясно,че и безнаказано *** вогат да се гаврят със светините. И после заща в провинцията манагалите казват на българите РАЯ- а за това защо не пишете??????
125
0
 
13
 
! Отговори
999 преди 11 години
преди 5 месеца ми направиха тараш на лозето. постарах се малко и хванах вечерта в дворното си място един манагал / другият успя да избяга / бяха разбили всичко и бяха приготвили всичко което може да се носи за изнасяне .след като му обърнах внимание подобаващо го предадох на полицията .след ден два те успяха да хванат и другия.половин година след това единият е под домашен арест и все още на нашият велик съд не му е ясно има ли или няма нарушаване на закона. май не ми трябваше полиция