Българите - по-стиснати за Коледа и Нова Година

Преглед на печата на 17 юни
17 ное 2012 09:00, Петя Славова
249
Българите - по-стиснати за Коледа и Нова Година
Снимка: Булфото

Коледните намаления тази година ще важат поне два месеца, съобщи "Стандарт". Заради свитото потребление търговците започнаха от рано да изкушават българите с изгодни оферти. Още в началото на ноември започнаха да се предлагат промоции "две в едно". Очаква се тази зима българите да са далеч по-стиснати в сравнение с 2011 г. Миналата година сме изхарчили 249 лв. за близките си, даровете тази година вероятно ще струват средно между 200 и 224 лв., прогнозира  изданието.

Според темата на "Труд" най-малко 60 000 българи ще пътуват по Коледа и Нова година зад граница. Близо две трети от тях са избрали да изкарат празниците в съседните балкански страни. В тези изчисления не влизат хората, които самостоятелно си организират пътуванията в чужбина за коледните празници. За сравнение - през целия декември на миналата 2011 г. границата са преминали близо 260 000 българи, от които 30 процента или 78 000 са пътували в чужбина с цел почивка или екскурзия, по данни на статистиката. Това сочат данните от предварителните записвания и резервации, направени през туристически фирми към момента, уточнява Байко Байков, собственик на туркомпания и зам.-председател на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

Да се говори за договорена отстъпка от цената на руския газ е неточно. Самата дума "отстъпка" е грешна, заявява в интервю за "Капитал" изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов.

"Тук става въпрос за нов тип ценообразуване и по-точно вкарването на нови данни във формулата за ценообразуване, което води до по-ниска цена", аргументира се Гогов. По думите му е възможно да се променят и базовите параметри на формулата на ценообразуване. "Те са тези, които оттук нататък определят какво е съотношението на пазарите и завареното към подписването на договора положение. Давам ви прост пример: В сегашния договор, който е подписван преди 14 години, едно от числата, което много често се споменаваше от медиите, беше 83 долара за 1000 кубика. Тя е заложена при определени стойности на алтернативните горива. Когато обаче съпоставяхме тези стойности с цените в момента, коефициентът варираше между 3 и над 6.5. Умножавайки 6 по 83, сами виждате, че надхвърля 500 долара, така се получаваха високите цени в годините, когато петролът беше над 100 - 140 долара", посочва Гогов и допълва: "Надявам се общото намаление на крайната цена на газа да е над 7 на сто."

"Практиката досега показва, че намаляването на цената за крайните потребители не зависи от "Булгаргаз", а от Държавната комисия за енерго и водно регулиране /ДКЕВР/", коментира пред "Дума" бившият министър на икономиката Петър Димитров. "Каквото и да каже "Булгаргаз", ДКЕВР решава какво ще стане. Досега ДКЕВР правеше точно това - натискаше цената по политически съображения, а така ситуацията става още по-тежка", констатира Димитров.

"Южен поток" винаги ще е на печалба, смята Михаил Андонов, изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг /БЕХ/. Пред"Труд" той се аргументира: "Планът и транзитните такси са направени така, че компанията да излиза винаги на печалба. Освен това по информация на "Газпром" са сключени договори за 70 процента от капацитетите за доставка на природен газ." По думитена Андонов строителството на тръбата ще стартира до края на юли, като в него ще се включат голяма част български строителни фирми. В отговор на друг въпрос изпълнителният директор на БЕХ обещава, че ще бъде направена и либерализация на газовия пазар. "Булгаргаз" няма да остане монополист. Ако се появят кандидати, ще имат достъп до пазара", казва още Андонов.

Пожизнени стипендии за особени заслуги да получават футболистите и треньорите от националния отбор, който се класира на 4-то място на световното първенство в САЩ през 1994 г. Това предложение за промяна в Закона за физическото възпитание и спорта изненадващо е внесъл депутатът от ГЕРБ Йордан Андонов преди второто четене в НС идната седмица, анонсира под глава "Сега".

На първа страница "Дума" алармира: "ГЕРБ наложи хаос в политиката за горите, за да можете в него да уредите свои фирми, да вземете големите пари от дървата и да лишите хората от топло в най-студените месеци. Това заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова при дебатите в парламента за дългосрочната политика на правителството по отношение на снабдяването на хората с дърва за зимата."

Нови правила за козметиката слагат край на перхидрола в боите, извежда под глава "Телеграф". Те ще влязат в сила с изменения на наредбата за разкрасяващите процедури, изготвени от здравното министерство. Правилата ще започнат да действат от септември идната година и се въвеждат у нас заради няколко директиви на Евросъюза. Целта на документа е напълно да изхвърли от пазара вредната съставка в козметиката, представляващи опасност за здравето на потребителите.

"Млякото и палмата в отделни мандри", е водещото заглавие за "Монитор". Едновременното производство на истински млечни храни и имитиращи продукти с растителни мазнини ще може да продължи само до края на годината. Това гласи проектът на наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, който предстои правителството да одобри. Удължаването на гратисния период с два месеца се е наложило, защото наредбата е съобразена с бележкитеи коментарите на Германия, Австрия, Франция, Словакия, Испания и самата Европейска комисия.

След като в края на миналата година Европа призна горнооряховския суджук за защитено географско указание, до края на месеца още няколко традиционни мезета от Великотърновския регион ще получат официално европейска защита, допълва още на вътрешна страница изданието.

25 000 студенти ще получават вече евростипендии. Това е с над 50 процента повече от досегашната бройка млади хора, които ще вземат по 120 лв. на месец, съобщава на първа страница "Труд". Досега с такива стипендии бяха 16 000 бъдещи висшисти с висок успех. Повишението на фонда за стипендии е с 18 млн. лв., или в него вече има 65 млн. лв. Парите са одобрени от Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Човешки ресурси".

"Конституционна криза има и тя е в институцията Конституционен съд /КС/", подчертава в интервю за "Труд" конституционния съдия Румен Ненков. По думите му проблемът е свързан с недовършване на процедурата по конституиране на новия състав на съда поради невстъпване на единия от членовете, определени от Народното събрание /НС/. Проблемът започна с това, че поначало парламентът забави избора на съдии. "Тази кризисна ситуация би могла да помогне на съдиите в КС да имат самочувствието на мислещи юристи, които бранят конституционните повели, а не като хора, обвързани с онези, които са ги избрали или назначили", смята Ненков. "Струва ми се, че НС имаше достатъчно време много по-перфектно да проведе процедурата по селекцията, по установяването на истината за необходимите високинравствени и професионални качества на кандидатите преди избора. За да не се стигне до ситуацията от четвъртък, която в никакъв случай не говори добре за държавата ни. Фактически президентът задейства един краен механизъм за изход от създадената критична ситуация", коментира Ненков.

Под заглавие "Казусът "Марковска" "24 часа" помества различни анализи на събитията от последните дни. Политологът Димитър Аврамов коментира: Това, което се случи с клетвата на съдията, е кризисна ситуация с една важна институция, каквато е КС. И президентът Плевнелиев реално направи ход, за да предотврати ескалация на кризата. Подобно мнение изказва и Даниел Смилов от Центъра за либерални стратегии. Според него държавният глава сложи край на "една агония, произведена от мнозинството в НС". Социологът Андрей Райчев съветва: Най-естественият и хуманитарен изход от казуса "Марковска" е тя да се откаже. Бившият президент Петър Стоянов обобщава: "Макар много малко хора да разбират това, двата паралелни скандала - в съдебната система и в Светия синод имат в основата си една и съща причина: деморализиращия ефект на комунистическия режим, който се усеща и до днес."

Интерпол издирва 1135 български бандити по света, анонсира в интервю за "24 часа" генералният секретар на организацията Роналд Ноубъл. Броят им не се е увеличил. "Мога да кажа, че България помага в разследването и задържането не само на български престъпници, укриващи се от правосъдието, но дейносттай е неоценима при арестите на бегълци и от много други националности. Според нашата статистика през последната година повече от 400 опасни международни престъпници са били идентифицирани и арестувани чрез нашата организация благодарение на помощта и съдействието от българската полиция", изтъква Ноубъл. Според него съвместната работа на Интерпол с българските власти прави не само България по-сигурно място, но помага за повишаване на сигурността в Европейския съюз и по целия свят.

До края на месеца ще стане ясно дали прокуратурата ще започне разследване срещу двете бивши пиарки на земеделския министър Мирослав Найденов - Кристина Спасова и Лора Димитрова, информира сега. Софийската градска прокуратура е възложила на МВР да направи проверки и на база събраната информация ще се прецени дали сегашната преписка ще прерасне в разследване. Бившите служителки на Агенцията по храните попаднаха в полезрението на държавното обвинение след публикации на "Сега", че са взели близо 50 хил. лв. от Програмата за развитие на селските райони, за да я популяризират във Facebook и Twitter и междувременно са забогатели, припомня изданието.

За преживяванията си в Сирия разказва пред "Стандарт" журналистката Елена Йончева: "Има много сгради, които са отчасти бомбардирани, има стаи, които са свободни. Казват ни, намерете си място. Лягаме на земята. Спим с дрехите. Ядем ябълки. Така няма опасност да се заразиш от нещо. Дюнери продават само на едно място. Има някаква дребна търговия. Има хлебарници, в които опашките са по 2-3 часа. Стоките основно идват от Турция. Заводите са затворени."

"Към този момент няма опасност от сирийска бежанска вълна", уверява в интервю за "24 часа" Никола Казаков, председател на Държавната агенция за бежанците. "Имаме готовност при засилен поток към нас да направим полеви лагер за 1000 души в едно военно поделение край Харманли. Правителството вече гласува да се отпуснат 200 000 лева, с които ще се подготвя теренът за поставяне на палатките", допълва Казаков.

Според челото на "Стандарт" Дженифър Лопес си търси къща по нашето Черноморие. Мегазвездата била зарибена от рок динозаврите, които си накупиха имоти край Каварна. Джей Ло отдавна мечтае за усамотено кътче далеч от баровските ривиери. Това ще е и голямата изненада за гаджето й Каспър Смит, който каца със звездата утре в София.

В интервю за "Сега" художникът Стефан Божков констатира: Имаме много добри творци. Но те не могат да бъдат интересни за хора, които нямат нужното възпитание и разбиране. А те го нямат,защото то би трябвало да започне от училище. Това, да се създаде поколение, осакатено откъм естетически възприятия, образование и култура, е единственият ни успешен национален проект до момента. И сега вместо да се чудим откъде се взе тази псевдокултура на чалгата, да си зададем въпроса защо учителите не водят децата в галериите? Поне в Националната галерия. Нали за да разбереш съвременното изкуство, трябва да познаваш преди това класическото. Според мен визуалните и музикалните творби са не по-малко значими от литературните и трябва да имат същото място в учебния процес."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
10
 
! Отговори
Велес преди 11 години
"Българите - по-стиснати за Коледа и Нова Година"Неее... не по-стиснати,по-безпарични...Ама то говедата платени журналисти това заглавие по ги устройва...Както и *** наречена ГЕРБ!!!!!
157
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БългарияГОЛЯМАТА ИЗМАМА Джакпотът: Ще падне на 22 ноември, който не вярва ХВАЩАМЕ БАС за 100 лвvarna-sport 12.11.2012 15:00Голямата измама Джакпотът: Ще падне на 22 ноември, който не вярва ХВАЩАМЕ БАС за 100 лв. Защо на 22 ли? Защототака е наредил. Трябва да се съберат мангизи за бъдещи плащания. 9-те милиона до 22 ноември (четвъртък) ще набъбнат до 12 млн. Половината отиват в Спротният тотализатор, другата половина в държавата. 6 милиона са си 6 милиона, обърнете ги в 20-левки и ще разберете колко гласове са за изборите през лятото на 2013.Пак ще измислят някой град като Кубрат и никой няма да разбере кой е милионерът, защото такъв няма да има.Който не вярва на конспирацията хващаме бас за 100 лв, че Джакпотът ще падне на 22 ноември.Виждате голямата измама Джакпотът. Рибите чакат милиони, а Геноцида ще пусне милионите на 22 ноември, но не в народните джобове, а в своя собствен - държавния. Добрата новина е, че след 262 дни мутрата пада от власт.
156
0
 
9
 
! Отговори
26694 преди 11 години
ТИЧАЙ до БАНКАТА, ако имаш влогове, защото партия ГРОБ прие: Удържаме данъка и върху авансово изплатени лихвиvarna-sport 15.11.2012 09:17Тичайте до банката, ако имате влогове, защото партия ГРОБ прие: Банките удържат данъка и върху авансово изплатени лихви. Имате няколко дни докато законът излезе в Държавен вестник за да влезе в сила. Тоест дори падежът ви да изтича през 2013, новоприетият вчера законще ви отнеме 10% от лихвата, защото партия ГРОБ гласува допълнително прилагането на данъка върху лихвите, който вече важи и за авансово изплатени лихви през 2012 година по депозити, чийто падеж изтича през 2013 г.В най-близката банка обясниха, че не знаят за гласуваната в парламента вчера промяна, но ще се съобразят с нея, защото законът си е закон.Банките не са готови с нови предложения за заобикаляне (спестяване) на новия десетък, но скоро щели да измислят алтернатива, въпреки че са изненадани от решението на парламента.Ще ви дадем пример! Ако имате в момента в банка депозит от 10 000 лв при средна годишна лихва от 7% печалбата за една година от влогът ви е 700 лв. Тоест, ако до няколко дни не отидете до банката да си вземете лихвата нищо, че изтича през 2013 законът на ГРОБ ще ви прибере 70 лв.Карикатура Христо КомарницкиИмате няколко дни да си изтеглите натрупаната лихва. Ако не го направите върху вас ще се стовари бухалката на партия ГРОБ.
155
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БългарияСбъдна се мечтата на ГЕНОЦИДА на БЪЛГАРИЯ: Бистрица e шампион на BG! 30 ПЛАТЕНИ *** бе агитката на клоуна!varna-sport 15.11.2012 22:02Голямата измама 20% по-малко пари за газ от Русия е в джоба на Геноцида на България Бойко Борисов, защото в 15 г договор България няма да получи нито лев за транзита на руския газ към Европа и по-страшното е, ченито парното нито каквото и да е свързано с газа от Русия няма да поевтинее за крайния български потребител като теб, който четеш тия редове. Пирът на Геноцида е двоен."Витоша" (Бистрица) стана шампион по футбол при ветераните. Финалът се игра в Стара Загора, а "Витоша" победи "Мастер" (Бургас) с 5:3. Премиерът Бойко Борисов бе подкререн от агитка от 30 платени мангара. Феновете на "Берое" отказаха да застанат зад клоуна. Геноцида вкара последното пето попадение за бистришките тигри. В *** на Борисов играха още бившият нападател на "Миньор", "Марек" и "Локо" (Сф) Ивайло Паргов, ексхалфът на "Марек" Анжело Кючуков, бившият национал Гошо Гинчев и други. За "Мастер" личеше присъствието на друг бивш национал - Радостин Кишишев, на Митко Трендафилов, Милен Георгиев, Антон Спасов, Пламен Крумов.Иво Паргов изведе "Витоша" напред, а Пламен Крумов изравни. В 33-ата минута Анжело Кючуков с удар от далечна дистанция даде ново предимство на "тигрите", а само две минути по-късно Паргов вкара и втория си гол в срещата за 3:1. Малко преди почивката Мирослав Косев намали на 2:3. Ивайло Паргов покачи на 4:2 за "Витоша", но Антон Спасов върна интригата 4:3. Минути преди края Бойко Борисов пропусна дузпа. След това обаче премиерът се реваншира и отбеляза за крайното 5:3. При гола обаче останаха съмнения за засада.След края на двубоя играчите на "Витоша" вдигнаха шампионската купа, а пред тях беше донесена и наградата - печено агне.Снимка в-к СегаТова е България днес - Измама всеки ден за умиращите от глад българи и печено агне всеки ден за Геноцида Борисов от село Бистрица.
154
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦИРК БЪЛГАРИЯ: Президентът наруши Конституцията, Джакпотът остава, Дянков: След 4 г ще сме по-богати от гърците....Цирк България забавлява умиращите от глад българи по класически начин. Президентът Мистър Бийн наруши Конституцията, Джакпотътостана, Дянков: След 4 години ще сме по-богати от гърците, където чиновник след голямото орязване взема 3000 евро.Мистър Бийн наруши няколко пъти Конституцията: първо - не спази азбучния ред при клетвата на съдиите, второ: заклеването става едновременно, трето: за нарушената Конституция трябва да се произнесат съдиите, които се заклеха, но не всичките. Ясно е, че Мистър Бийн изпълни заповед на капитана на бистришките тигри.Джакпотът остава. Още преди седмица ви казахме, че Капитанът на бистришките тигри е определил датата 22 ноември за падането на Джакпота. Целта е да се съберат повече пари, избори идват, трябва да се плаща. Още преди седмица обявихме, че хващаме бас за 100 лв, че Джакпотът ще падне на 22 ноември, който не вярва 100-те лева вече са 200! На бас?Световната банка предупреди България: След 10 г всеки 5-ти във вашата държава ще е ***. След 20 г населението което работи в България ще е с 40% по-малко от днешното.Час след това Пуделът Дянков стана за смях с изказването си: До 4 г ще сме по-богати от гърците, но не защото българите ще стават по-богати, а защото гърците щели да станат по-бедни. Страхотен цирков артист е този Дянков. Умните веднага го шамаросаха с цифри: Чиновник в Гърция взема 3000 евро и в момента, лекари и учители са с по 1500 евро, минималната пенсия е 772 лева, а средната пенсия над 1000 евро. Така, че не всички в Гърция са зле. Гърците са наясно, че не могат без пари от ЕС, но знаят също и че ЕС не може без тях и могат да си фалират още 10 години с 1000-3000 евро.В Италия национален вестник излезе днес със заглавие: Хитлеристка Германия ще ни учи на демокрация?Италианско списание пусна на първа страница снимка на Меркел с вдигната ръка като Хитлер.
153
0
 
2
 
! Отговори
СТИСНАТ преди 11 години
Днес БГ ПО ПРОСТИ и ПО -НЕКАДЪРНИ С ИЗМИНАЛ ДЕН! ИЗМЕКЯРСКИ ТОАЛТЕН НАПЪН СТЕ ВИЕ!
152
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Ако ще и 20 месеца да важат намаленията, нищо няма да купя. Отивам за Нова година в Турция, това ще е. Не ми трябват измислените намаления на хипермаркетите, нито преопакавонати ем *** с изтекъл срок на годност. Ще си направя Коледа както подобава, с постни ястия и за Нова година - дим да ме няма.
151
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това било правителство..ВИЖДАТ КАК МИЗЕРСТВАМЕ НО МАГИСТРАЛИ ТРЯБВА ДА ИМА ,КОНЦЕРТИ ТРЯБВА ДА ИМА .ВМЕСТО ДА ПОМОГНАТ НА РОДИНАТА СИ!НЯМАМ ДУМИ ..ГЕРБ НЕ СА БЪЛГАРИ В ТОВА СЕ УБЕДИХ..НЕ МОЖЕ ДА СА БЪЛГАРИ ОТКАЗВАМ ДА ПРИЕМА ..НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПОДОБНИ ЖИВОТНИ НЕПУКИСТИ ДА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ДА НЕ ИМ ПУКА ,ЧЕ ВСЕКИ ДЕН УМИРАТ ХОРА ЗАРАДИ МИЗЕРИЯ,ЧЕ НЯМА КАКВО ДА ЯДАТ,ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СИ КУПЯТ ЛЕКАРСТВА...ПРОСТО СЕ СРАМУВАТ ОТ ''ПРАВИТЕЛСТВОТО''-КРАДЛИВИ ***
150
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знаех, че днес е 17ти юни...Днес БГ,събудете се,Ноември е!
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баба ти е стисната бе ***!Как хората ще са стиснати,след като ги нямат тези пари.АМА КАКВО ВИ ПУКА НА ВАС КРАДЕТЕ СИ МИЛИОНИТЕ И ВИЕ И БЛИЗКИТЕ ВИ СА ДОБРЕ НЕ МИЗЕРСТВАТ КАТО НАС!***.И ТУК ИСКАМ ДА КАЖА ,ЧЕ ГОВОРА ЗА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ-СТАНИШЕВ,ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ И ДРУГИТЕ ***/
148
8
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Голема криза пр - получаващи и ГЕРБ ейййййй- Банките набъбнаха с нови 7 милиарда влогове...- Хипермаркетите пращят по шевовете и правят по-голям оборот от всякога...- Бензинът скъп, но задръстванията са по-големи от преди...- Форумите пълни с хайлази - получаващи пари наготово...
147
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една кутия сладки бяха лев е десет преди три години сега са 1,70..няма увеличение на доходи. Средна заплата 400 лева както преди 3 години само дето безработицата е по висока. Положението се влошава с всеки изминат ден.
146
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"стиснати" ще рече, че имат пари, но не искат да ги харчат. Не отговаря на реалността в България
145
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В момента нета се взривява от подигравка на гръцки студенти за българите и днешния живот в България. Гръцкият поглед за нас: Властта им набива заслепителни глупости в тъпите им кратуни и всеки с 300 евро се мисли за богат! Прочети:Гръцки младежи издигнаха на площад Синтагма в Атина плакат на който пишеше Тихо да не събудим българите и предизвикаха смях сънародниците си, протестиращи непрестанно вече няколко седмици срещу пагубните за тях управленски решения на правителството им, МВФ, Световната банка и други поучаващи ги европейски институции. Те привлякоха вниманието и на редица местни, и чуждестранни медии, като бяха запитани какво ги е накарало да се явят на протеста с подобен не традиционен плакат. От отговорите на гръцките младежи стана ясно, че те са студенти в България и от престоя си там недоумяват как може връстниците им да живеят по подобен начин и да приемат всичко което се случва с държавата им, и със самите тях с примирение, търпение и пиене:Ние съжаляваме българите, но мислим, че те сами са си виновни за положението до което са докарани. Смятаме, че нашите управници искат да ни докарат до тяхното положение, което ние няма да допуснем. Голяма част от тях са изключително прости, въпреки, че жените им са хубави и достъпни. Те всички са недоволни от живота които водят, но въпреки това не протестират, едно защото не могат ясно да си определят исканията, друго защото ги мързи, трето защото са свикнали винаги някой да им каже какво да правят, четвърто защото не вярват в самите себе си, а може би и осъзнават подсъзнателно, че не притежават умствените способности да променят нещо в собственото си бъдеще, че какво остава за бъдещето на цялата им красива, но изкорубена и ограбена държава. Нашите връстници там, са се отдали на кючеци, маанета, пиене, ***, наркотици и побоища. Тези които не споделят подобни възгледи за смисъла на живота, емигрират постоянно. Рядко можеш да срещенеш някой с който да говориш за нещо по-различно от новия му телефон, блузка, как е минал вчерашния купон и колко пиене се изпило. Българите приемат учението като време отдадено на купони и разврат, което се толерира от техните управници, много от които сами се ползват от сексуслугите предлагани в така нареченият студентски град.В редките случаи когато излязат на протест, то той не продължава повече от няколко часа преминаващи в празно блеене, а ако се случи и да го отразят някакви медии, то всички изпадат във възторг и смятат, че са постигнали голям успех. Не само това, но и ако самите те са забелязали че са снимани от медиите, бързат да се изфукат пред приятели и познати, да ги гледат довечера в новините, и сами бързат да се приберат за да се насладят на собственото си медиино величие и потресающи протестни действия, явно според тях в това се състои същността на протеста. Тяхната простотия не спира до тук. Техните управляващи им набиват в главите, че трябва в името на собственото им бъдеще и бъдещето на държавата им да работят за 100-200-300 евро, което ги правило конкурентно способни на световния пазар на труда и привличало неимоверни инвестиции в страната. Колкото и невероятно да е това не предизвиква никакви реакции у населението освен, търпеливото полагане на робски труд и изпиване на неимоверни количества алкохол затъмняващи мисленето. Направо уникално е, какво щастие изпитват българите ако получават заплата от 300 евро. Тогава те смятат себе си за богати и се издигат в очите на околните, като си купят някоя нова маркова дрешка или друг аксесоар.Те не могат да осъзнаят, че бъдещето както на тях, така и на държавата им зависи основно от степента на познанията и уменията им и то актуални за съвременното развитие на науката и техниката, а не просто някакви знания за историята на науките. В същото време, докато управляващите им набиват подобни заслепителни глупости в тъпите им кратуни, самите управници получават заплати минимум от 3000 евро, участвайки в различни комисии, управителни съвети, отговорни постове и др. длъжности, които те самите са създали за себе си. Не само това, но те са уредили и бъдещето си, като са си гарантирали огромни пенсии в сравнение със средните пенсии на останалото робско население. Българите все още са роби, но явно не го осъзнават и така се чувстват добре. По техните телевизии почти не се излъчват репортажи за ставащото в нашата държава, а и по света. Затова Тихо да не събудим българите.
144
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Гладни ли сте дрОгари... - нямате оросяване на мозъчните клетки... - то не, че някога сте имали...
143
3
 
4
 
! Отговори
брикета преди 11 години
Гладен съм ва!!!
142
0
 
5
 
! Отговори
179 преди 11 години
Има пазар, бе гербич. Във фалирала България няма потребление и веригите се чудят как да разбутат малко стока. Чети статията - "Заради свитото потребление търговците..." А за Миро Мазния ... този е завършен мошеник !
141
0
 
2
 
! Отговори
mhmh преди 11 години
де да беше 17 юни...
140
0
 
6
 
! Отговори
155 преди 11 години
Странджа, "Малчик" ?!?!?! С това ли сменихте "другарю" в ГЕРБ, като станахте "антикомунисти" :) Вашия лидер не беше ли мутра и охранител на червения диктатор Тошо Живков? Не са ли половината от ГЕРБ диви ***??? Кажи ми?????А за ***... Естествено, че Путин кляка на ЕК. Ти какво мислиш, че Боко го е заплашил с Дянков и той е смъкнал цената :) А и както ти писаха, свалят цената на газта, но ни прецакват по Южен поток. Това е системата !
139
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДOЛУ ДРУГАРЧЕТА БOKO, ЦЕЦO , ДЯHKO MУТРО-КОМУНИСТИ. ДOЛУ ГЕРБ АЙДУЦИ КОИТО ОГРАБИХА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА.