Киро Киров: След отвличането вечно внимавам къде ходя, какво правя

"Камелия Бончева отключи болестта си от преживения стрес"
Обновена: 28 дек 2012 14:39 | 28 дек 2012 12:00, Веселина Йорданова
337
Киро Киров: След отвличането вечно внимавам къде ходя, какво правя
Бизнесменът обяснява как се е покривал, за да не види лицата на похитителите си. Снимка: БулФото

Всички отвлечени са загубили много, заяви бизнесменът Киро Киров, който стана една от жертвите на „Наглите” и впоследствие беше освободен срещу откуп.

Днес е поклонението пред паметта на друга от жертвите на групата Камелия Бончева. Съпругата на бившия президент на "Литекс" Ангел Бончев, който също бе отвлечено от „Наглите“, почина в сряда след тежка борба с рака.

„Ето сега жертва е Камелия, която според мен отключи болестта си от стреса, който преживя. 52 дни докато Ангел Бончев беше държан в плен, след това тя е била 21 дни задържана и това вероятно е отключило тази болест, която не можа да бъде излекувана”, каза Киров пред TV7.

По думите му с течение на времето стресът от преживяното намалява, но никога не може да бъде забравен. Успокоение не е настъпило. Аз вечно внимавам къде ходя, какво правя, с кого се срещам, какво говоря, сподели той.

Още по темата

Камелия Бончева беше отвлечена на 9 юли 2008 г. минути след като предаде откупа за съпруга си от 395 200 евро. За да бъде освободена, Ангел Бончев дари близо 160 000 евро на фондация за борба с рака. Впоследствие семейството заведе гражданско дело за възстановяване на парите, дарени на „Утре за всеки“.

В средата на април Софийският градски съд реши, че фондацията трябва да им върне парите, тъй като лечението на Камелия Бончева в чужбина е глътнало последните им спестявания.

Макар по документи неправителствената организация да подпомага жените с коварното заболяване, вместо за рехабилитационен център дарението на семейство Бончеви е послужило за изграждане на луксозен СПА комплекс.

Киров заяви,  че случилото се с Камелия Бончева е невероятен прецедент.

„Някой, който носи откупа, за да го предаде, да бъде самият той отвлечен, освободеният да трябва да събира пари за новоотвлечения. И как е възможно, след като всичкото това се прави уж пред погледа на полицията по онова време, как е действала тази полиция, как е изпуснала, как не е могла да проследи къде карат новоотвлечения”, попита бизнесменът.

Той посочи, че не намира отговор как това е било възможно.  "Но ние, като общество, много често протестираме за това, че полицията неадекватно реагира, не намира похитители, грабители, крадци, убийци и т.н. След това, когато полицията хване някого, реакцията на обществото е: Да, ама той беше хванат грубо, къде са правата на човека? Това са неща несъвместими. В края на краищата, тези, които извършват арестите, те са обучени за силово арестуване. Естествено, грубости не трябва да има, но как може без сила да бъде задържан някой", коментира Киро Киров.

По думите му шокиращо е, че малко хора от бандата са получили ефективни присъди предвид мащаба на извършените действия.

През април тази година „Наглите” бяха осъдени на общо 444 години затвор за 12 доказани отвличания, сред които и това на семейство Бончеви. Софийският градски съд призна за виновни Ивайло Евтимов – Йожи, Прокопи Прокопиев – Културиста, Даниел Димитров – Релето и Любомир Димитров – Гребеца. Павел Петков – Прасето, Цветозар Славчев – Църо и братята Радослав и Митко Лебешковски се оказаха невинни по обвиненията.

 “Моето вътрешно усещане и мнение е, че това е била една организирана група, която е от повече хора, която действа добре и е много добре обучена. По начина, по който тя отвлича хората, по начина, по който действа - съвсем без да се притеснява от външните фактори, по начина, по който говорят, докато си затворен там, в едно помещение… Внимавай какво ще се случи, като излезеш, тъй като ние имаме връзки навсякъде и ние знаем абсолютно всичко какво се случва и как се случва след това”, разказа той.

Киров уточни, че не се е опитвал да си върне парите, платени за неговия откуп, защото не мисли, че това е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
2
 
! Отговори
Nepoznat преди 6 години
Zashto ne otvlichat nqkoy bednqk kato men? Horata si znaqt ot koy da si izkarat pari4kite.
120
1
 
1
 
! Отговори
ARROGANT преди 11 години
Разбира се, че няма да си върне парите! Той и не иска. Толкова е просто! Стойността на откупа е цената на депутатското място на снаха му. Питайте Боко и Цоко!
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До възмутенаКак да не са вършили никаква работа те им помагаха в далаверите.
118
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ МИ ХАРЕСВА МУТРАТА НА ТОЯ.ИМА НЕЩО МНОГО ФАЛШИМЕНТО В НЕГО,А И СИНЪТ МУ Е СЪЩИЯТ.ТЕ ИМАТ ЛИ НЯКАКВА РОДНИНСКА ВРЪЗКА С "ЦАР КИРО"?МОЖЕ БИ ДА.
117
0
 
5
 
! Отговори
До 135 преди 11 години
Аз пък познавам един, който не е. Богатството му е от измами. Така,де, той не краде, хората сами му дават .
116
1
 
8
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Всичко става със съучастници от полицията.При отвличанията ,кой беше министър на М В Р ? Р. Петков или Миков? Те не вършеха никаква работа.
115
0
 
3
 
! Отговори
Истините преди 11 години
Киров уточни, че не се е опитвал да си върне парите, платени за неговия откуп, защото не мисли, че това е възможно.Това всъщност му е проблема.
114
1
 
20
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Какво ни занимавате с тоя алчен човек Киро Киров бе? Вижте колко става минималната заплата в Турция, защото там богатите турци дават и на народа си, а тук държавата се управлява от олигарсите, мутрите и продажните ни политици. Пишете за нормалните българи, а не за милионера Киро Киров, който дава заплати колкото на чистачките в Турция. То и за това не вдигат минималната заплата де, че току виж ощетили някой олигарх!
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kvo go pokazvate toia ,kolko krav i pot e izpil ot xorata ,sega da my sachystvame ,q vijte bednite onepravdanite chestnite tryd.xora a ni zanimavate s edin vid kylaci ....
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
toi mi prilicha na mrasen gaden evrein nos ystni ochi .....
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vseki den ymirat xora ,i kvo sega da revem li q svikvaite ...ako niamashe pari niamashe i da go otvlekat ....
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Киров докато Бойко е на власт не се страхувай.Страшното ще дойде като се върнат старите и освободят главните престъпници.
109
6
 
25
 
! Отговори
Той е преди 11 години
Киров-Боша е отявлен мошеник и крадец, и съм напълно убеден, че си инсценирал сам отвличането, да си спастри малко пари за черни дни, явно стремително отива към фалит, ако вече не е фалирал, нямам информация!
108
1
 
3
 
! Отговори
SIT NA GLADEN NE VIA преди 11 години
Abe harlio ANONIMEN kade turi LILI IVANOVA BITALS i vsi4ki drugi dokazali se TVORCI vkupom s tazi dolna komunisti4esko gerbadjiiska pasmina TEZI TVORCI sa si zaslujili parite s trud kartovski trud i talant i sa polu4ili priznanieto na horata A mutri kato Kirov Bon4ev Ceco Meco Boko i Moko sa ot den do pladne PANIMAE6
107
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой измами Лили Иванова, Бил Гейтс, Битълсите? Кой експлоатира Мадона, Ричърд Гиър, Нотариусите, Производителите на кисело мляко? Мислете, работете и богатейте мързеливи несретници!
106
2
 
7
 
! Отговори
AMA HI4 NEDOVOLEN преди 11 години
6TIAH DA zabravia ako ne stae so krotce i so blago za ima kutek 6A sa nalaga da rejem o6i4ki i pras4eta 6toto stae vapros za pari4ki za na6ite pari4ki ANADAMU AKO o6e ne ste ANADAK dupe da vi e iako Ko si mislite 4e 6te minete metar BOG ZABAVIA NARODA NE
105
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всички *** които се успокояват че се става богат само с кражба и експлоатация - Има хиляди богати хора които са успяли защото са предложили на обществото нещополезно(стока, книга, музика, услуга) и плащат много добри заплати на служителите си(които уви не могат да направят сами същото като шефовете си поради недостатъчен мозъчен капацитет) Почетете за Телериг, Мусала софт, Датекс и мн.др. Писателката на хари потър кого измами несретници?
104
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всички *** които се успокояват че се става богат само с кражба и експлоатация - Има хиляди богати хора които са успяли защото са предложили на обществото нещополезно(стока, книга, музика, услуга) и плащат много добри заплати на служителите си(които уви не могат да направят сами същото като шефовете си поради недостатъчен мозъчен капацитет) Почетете за Телериг, Мусала софт, Датекс и мн.др.
103
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представяте ли си , Р.Овч. , Гоце , еврейчето СерГЕЙ, Доган , помака Трактор , Костоф - заедно да защитават БЪЛГАРИЯ и нас БЪЛГАРИТЕ . Това и Джон Ленън не може да си го ПРЕДСТАВИ.
102
1
 
14
 
! Отговори
AMA MNOGO NEDOVOLEN преди 11 години
ABE Drugario KIROV 6to kato si tolkova 4esten i po4ten i po goliam katolik ot PAPATA 6to ne hvane6 da mi dade6 so krotce so blago nekakvi si 1500 lv (poiasniavam leva) deto ti sa djobnite pari za kafe i shtarvalak da plata glasuvanite ot tvoqta snahichka globi ne na naglite a na super nagli darjavni slujiteli,s naglite shte se opravim a sas super naglite kakvo shte pravim PUKA MI NA ONAQ MI RABOTA CHE GI IZKALI TEZI LEVCHETA OT MEN ZAKONNO, a na teb ti rqzali ushite zaradi parite NEZAKONNO